Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.222
Beğeniler
473
Tam adı Latte macchiato'dur.
Süt, köpük ve espressodan oluşan sıcak bir içecektir. İsim, "lekeli süt" anlamını taşır ve leke derken doğal olarak espresso kastedilir.

Latte macchiato başlangıçta yetişkinler için bir içecek değil, çocuklar için tasarlanmıştı, böylece sabahları ebeveynleriyle kahve içebiliyorlardı. Bu nedenle latte macchiato, kahvenin tadı daha tatlı ve daha hassas olması için esas olarak süt içerir.
Latte macchiato tipik olarak uzun bir bardakta servis edilir ve süt, kahve ve köpükten oluşan katmanlı renklendirmesi ile diğer özel kahvelereen görsel olarak ayrılır.

Latte Macchiato malzemeleri
  • 150–200 ml süt
  • Espresso (yaklaşık 25-30 ml)

İpucu:
Süt seçerken tam yağlı süt (% 3,5 yağ) kullanmanız önerilir. Yağ ve protein içeriği ne kadar yüksekse, köpük o kadar kremalı, yoğun ve lezzetli olacaktır. Espresso için minimum miktarda hazırlanmış Robusta kahvesi tercih edilebilir.
Latte macchiato'nun hazırlanması
  1. Köpüğü hazırlayın
  2. Isıtılmış sütü ve köpüğü uzun, dar bir bardağa dökün
  3. Espressoyu hazırla (kahve çekirdeğini çek veya hazır espresso kahvesi al > espresso cezvesinde kaynat)
  4. Espressoyu köpüğün içinden yavaşça ve nazikçe bardağa dökün
  5. Gerekirse çikolata tozu veya tarçın serpin (isteğe bağlı)

Mükemmel katmanlara sahip Latte macchiato
Otantik bir latte, ancak üç katmana sahipse bu şekilde kabul edilebilir: süt, espresso ve köpük. Ama nasıl elde edilirler?
Kahvenin sütten daha sıcak olması esastır. Espresso da süt ve köpük arasına yerleşebilmesi için çok yavaş bir şekilde bardağa dökülmelidir.
Latte macchiato'da neden süt ve kahve karışmıyor?
Süte kıyasla espressonun yoğunluğu daha düşüktür çünkü daha sıcaktır ve daha fazla genleşir. Köpük esas olarak havadan yapılır ve bu nedenle, espressoda bir köpük taç oluşturmaya izin veren daha düşük bir yoğunluğa sahiptir.
İpucu: Kahvenin durumu ile sütü daha iyi ayırabilmek için sütü bardakta yaklaşık 2 dakika soğumaya bırakın.
 
Yukarı Alt