Kayıt
23 Kasım 2007
Mesajlar
4.067
Beğeniler
1
Şehir
Extrablatt/Antalya

Entourage Oyuncu Kadrosu
Kevin Dillon,
Jeremy Piven,
Adrian Grenier,
Debi Mazar,
Kevin Connolly,
Jerry Ferrara,
Rex Lee


Yapımcı : Mark Walhberg

Bir komedi dizisi. Jenerikler dahil bölümler 25-27 dakika sürüyor. Öncelikle aynı isimli Microsoft programı ile karıştırılmaması gerektiğini belirteyim.
Dizinin konusu basitçe; yıldızı yeni parlayan bir Hollywood oyuncusunun adım adım zirveye tırmanma mücadelesini anlatıyor. Bu mücadeleyi verirken yalnız değil tabi. Nerdeyse tüm çocukluğunu bir arada geçirmiş olan kankalarıyla birlikte çabalıyorlar. Yeri gelmişken belirteyim. Entourage, “ yakın çevre muhit arkadaş çevresi” olarak sözlüklerde tanımlansa da ben eşimin çevirisini tercih edip dizinin Türkçe karşılığı olarak “kankalar” demeyi tercih ediyorum. Dizinin gösterilmiş 4 sezonu var. İlk sezonda biraz önyargılı olarak bu kadar cüretkar sahnelerin olmasını esefle kınadım. 2. Sezonda sanki sihirli bir el değmiş gibi bu sahneler azalmıştı. Yine de rahatsız edici boyutlarda olduğu zamanlarda oldu. Yani şöyle belirteyim kesinlikle ailece izlenecek bir dizi değil.


4 arkadaş çocukluğundan beri bir arada oldukları için kendilerini bir aile olarak tanımlıyorlar. Her karar ortak alınıyor. Biri hayır diyorsa diğerleri de ona uyuyor vs. İkisi kardeş. Ancak biri yıldız olmayı kolaylıkla başarırken diğeri onun gölgesinde yaşıyor. İlerleyen zamanlarda bu gölgelikten kurtulmanın yollarını buluyor az da olsa. Yine de hayatından mutlu. Bir diğeri pizzacılıktan menajerliğe adım atıyor. Nam-ı diğer “e” Eric Murphy takımın beyni olarak karşımıza çıkıyor. Kuvvetli içgüdülere sahip E okuduğu senaryoları beğenirse yıldızımız Vincent Chase’i filmde oynamaya ikna ediyor. Eğer beğenmezse oynamaması için ikna ediyor. Diğer eleman ise Turtle. Henüz gerçek ismini bilmiyoruz. Bu ekibin şirin hip hop seven ve şoförlük yapan tombul olması yüzünden kızların pek ilgisini çekmeyen elemanı. 4 arkadaş aynı evde yaşıyorlar. Bir de kankalarımızın en yakın arkadaşları sayılabilecek Ari Gold var. Aslında arkadaş değil. Ama Vincent Chase’i keşfetmesiyle onu bir yıldız haline getirmesi dolayısıyla kendini onlara yakın görüyor. Zaman zaman onları kandırsa da özünde iyi bir insan. Oyunculuğu ise dizide tek geçilebilecek kadar iyi. Müthiş mimikleriyle insana kahkahalar attırmayı başarıyor. Bazen kendini sürekli tekrar etse de çoğu zaman yaptığı esprilerle izleyiciyi şaşırtmayı başarıyor. Bu adam hakikaten olağanüstü bir yeteneğe sahip.
Dizinin baş kahramanı Vincent Chase. Her ne kadar oyuncuların şımarıklığını yansıtmaya çalışsa da o kadar iyi bir performans çıkardığının söyleyemeyeceğim. Oldukça tutuk davranıyor. Bir o kadar da abartılı bir rol kardeşi rolündeki Johnny ‘Drama’ Chase’in ki. Sürekli hayal kırıklığı yaşayan bir tipleme. Ama bazen o kadar da sahici gözükmüyor.
E dizide duygusal adam olarak karşımıza çıkıyor. Ve bu yüzden arkadaşlarının sürekli dalga konusu oluyor.
Dizinin en önemli vurguları ise Hollywood’a yapılan göndermeler. Dizinin bir oyuncunun hayatını anlatıyor olması bunu kaçınılmaz kılıyor. Bilinen bir çok dizi ve filmin, oyuncunun, yönetmenin ismi geçiyor. Bazıları da bizzat kendisini oynuyor. O kadar gerçeklik katılmış ki Vincent Chase’i gerçek bir oyuncu bile sanabilirsiniz. Yapılan bu göndermeler diziye fazlasıyla renk katmış.
Hollywood’da işlerin nasıl yürüdüğünü bilmek isterseniz dizi size bu konu hakkında fikir verebilir.
 
Yukarı Alt