Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Energizer'dan güneş enerjisi ile çalışan şarj makinesi!


Günlük kullandığımız cihazların pillerini şarj etmek her zaman sorun olmuştur. Özellikle tam ihtiyacımız olan bir anda fotoğraf makinesinin pilinin bitmesi, tam yolun ortasında MP3 çaların susması gibi can sıkıcı durumlar hepimizin başına gelmiştir.



Energizer güneş panelli şarj cihazı. Resim GoodCleanTech.com sitesinden alınmıştır.


Energizer da bu durumun farkında olacak ki, yeni bir ürünle geliyor. GoodCleanTech.com sitesinde yer alan habere göre, Energizer'ın yeni şarj cihazı pillerinizi ve USB girişine sahip cihazlarınızı elektirik hattına gerek duymadan şarj edebiliyor. Bunu, üzerinde barındırdığı güneş panelleri ile yapıyor. AA ve AAA pilleri için 2 yuvaya sahip olan cihaz, aynı zamanda üzerinde bulunan mini USB çıkışıyla, USB arabirimine sahip cihazları da şarj edebiliyor. Böylece şarjlı pili içinde barındıran ve AA/AAA gibi standart pil kullanımına izin vermeyen cihazlarınızı da şarj edebiliyorsunuz. Olay güneş enerjisi ile şarj olduğundan Energizer şarj aletini, doğa koşullarına dayanıklı olacak şekilde üretmiş.



Energizer güneş panelli şarj cihazı. Resim GoodCleanTech.com sitesinden alınmıştır.


Energizer, sitenin haberine göre, ürünü CES fuarına yetiştiremeyecek. Yaza doğru çıkacak olan şarj aletinin fiyatının 2 pil ile 49.99 Dolar olması bekleniyor. Şarj aletinin kapasitesi ve hangi şarjlı pili ne kadar sürede şarj ettiği bilgisi ise, haberde yer verilmeyen detaylardan.
 
Yukarı Alt