Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesajlar
16.750
Beğeniler
0
Şehir
Bana küfreder gözlerin , dudakların yardım yalvarı
fft17_mf156950.Jpe


Adana’da, ucuz belediye ekmeğinden alabilmek için beklemeye başlayan 75 yaşındaki Şehmuz Cedikci, kalp krizi geçirerek öldü

Adana’da sabaha karşı, saat 04.00. Tek istediği, 400 YKr daha ucuz belediye ekmeğini satın almak olan 75 yaşındaki Şehmuz Cedikci, büfe önünde, sıra oluşmadan beklemeye başlıyor. Uzun sürmüyor, sabah ayazında kalp krizi geçirip oracıkta ölüyor.
Cedikci’nin yerde hareketsiz yatan bedenini, ucuz ekmek almak için gelen vatandaşlar buldu. Çağrılan ambulanstaki sağlık ekibi, Cedikci’nin kalp krizi geçirerek öldüğünü belirledi ve ölümünün “normal” olduğunu rapor etti.
Yıllarca fabrika işçiliği yapan Cedikci, aldığı emekli maaşı yetmeyince eşi ve evlatlığı olan kızının geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığına başlamış.
Evlat edindiği Dilek Cedikci (17), üniversite sınavına hazırlanması için babasının kendisini dershaneye yazdırdığını ve taksitleri ödeyebilmek için uğraştığını söyledi. Cedikci, “Babam, sabahları çok erken kalkıp ekmek kuyruğuna gidiyordu. Sonra ayakkabı boyacılığı yapıyor, bu yaşında çırpınıp duruyordu” dedi.
Cedikci, babasının kömür yardımı için birçok kez başvuruda bulunduğunu ancak yardım alamadıklarını, bu yüzden evlerindeki sobada çevredeki tekstil atölyelerinden aldıkları bez parçalarını yaktıklarını da söyledi.
Türkiye’de 2008 sona ererken, Market ile fırınlarda 70 YKr’ye satılan ekmek yerine, belediyenin ürettiği 30 YKr’ye satılan ekmekten almak için herkesin uykuda olduğu saatte kalkan Cedikçi, ekmek büfesinin önünde beklerken yaşamını yitirdi. Ölümü “normal” sayıldı.
 
Yukarı Alt