Kayıt
21 Eylül 2007
Mesajlar
865
Beğeniler
0
Şehir
Şurada burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa doğru
Bilim dünyası bir hayali daha gerçeğe dönüştürdü. İnsanlarla mantıklı bir şekilde iletişim kuran ilk bilgisayar ”George”, Loebner 2005 bilim ödülünü kazandı. Dünyanın en akıllı bilgisayarı George, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi.

George, Jabbenvacky bilişim firmasından İngiliz Rollo Carpenter adlı bilgisayar mühendisi tarafından geliştirilen bir bilgisayar programı. Ancak benzerlerinden çok büyük bir farkı var. George, aynen bir insan gibi karşısındaki kişiyle diyaloga girebiliyor. Sorulara mantıklı yanıt veriyor, espri yapıyor, sinirleniyor, hatta yanıtlamak istemediği konuları geçiştirmesini bile rahatça beceriyor. Üstün bir yapay zekası olan George, Carpenter’a insana en yakın sohbet edebilme yeteneğine sahip olan programa verilen 100 bin dolarlık Loebner 2005 Ödülünü kazandırdı.

Çocuk gibi öğreniyor

5 jüri üyesi ekrandaki sohbetin bir bilgisayar programıyla mı yoksa iki insan arasında mı geçtiğini ayırdetmekte bir hayli zorlandı. George’un en büyük sırrı ”öğrenme” yeteneğine sahip olması. Yani sohbet sırasında önceden belli kalıpları veya cevapları kullanmıyor. Onun yerine küçük bir çocuk gibi l yıl içinde sohbet ettiği 5,7 milyon kişiden öğrendiği deyimleri, sözcükleri ve bilgileri kullanıyor.
 

Jigsaw

Aileden
Kayıt
13 Mayıs 2007
Mesajlar
8.653
Beğeniler
0
Şehir
Istanbul
Spleak diye bişey vardı amma sulanırdık o bota.. Küfür ederdik kızardı.. :mrgreen: Bu da onun gelişmiş modeli. Cinsiyeti erkek malesef.
 
Yukarı Alt