Kayıt
1 Ekim 2007
Mesajlar
54
Beğeniler
0
-Resim Silinmiş.




Kurulum: http://rapidshare.com/files/59983672/De ... m.rar.html

MİNUMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Windows XP/2000
1 Ghz Pentiım III ya da Athlon
256 MB RAM
128 MB DirectX 9.0c destekli Ekran Kartı Ati 9200, Nvidia FX
1.2 GB HDD alanı


Crack : http://rapidshare.com/files/32033354/ww ... ck.rar.htm


http://rapidshare.com/files/31397130/ww ... t1.rar.htm 100mb
http://rapidshare.com/files/31397402/ww ... t2.rar.htm 100mb
http://rapidshare.com/files/31397799/ww ... t3.rar.htm 100mb
http://rapidshare.com/files/31398129/ww ... t4.rar.htm 100mb
http://rapidshare.com/files/31398395/ww ... t5.rar.htm 100mb
http://rapidshare.com/files/31398827/ww ... t6.rar.htm 50mb


OYUN HAKKINDA BİLGİ...

PC kullanıcıları tarafından PS 2'nin en kıskanılan oyunlarından biri kuşkusuz DMC'dir. Geçtiğimiz sene CAPCOM hem RE4 hem de DMC 3'ü PC için piyasaya süreceğini açıkladığında çok sevinmiş ve şaşırmıştım. Çünkü DMC PS2 için büyük bir kozdu. Serinin ilk oyununu gördüğümde keşke PC için de çıksa da biz de oynayabilsek diye iç geçiriyordum. İlk olarak neden daha birincisi çıkmadan üçüncü oyunu oynuyoruz diyebilirsiniz. Bunu iki nedeni olabilir. Birincisini serinin ilk oyunun teknik açıdan artık çok eski olması ve PC'ye çıkmasının gereksiz olması olarak gösterebiliriz. İkinci neden ise konuyu okuduğunuzda neden 3. oyundan başlandığını anlayabilirsiniz. Tabii bunlar benim düşüncem. Sonuç olarak uzun bekleyişimiz sonu erdi ve DMC3 PC barında.

DMC1'de Dante binlerce yıl önce şeytanla savaşıp insanlığı kurtaran bir yarı-şeytan, yarı-şövalye Sparta'nın oğlu idi. Devil May Cry isimli bir ofisi var anlaşılacağı gibi, şeytan avcılığı yapıyor. Ayrıca Dante'nin de şeytani güçleri var. Bu güçlerini tabii ki yarı şeytan olmasına borçlu. Bir gün ofisindeyken bir kadın gelip babası tarafından hüküm giydirilen Maldur isimli bir şeytanın hapisten kurtulduğunu haber verir. Dante de onu durdurmak için yola çıkar. DMC 2 ilk oyundan sonrasını işliyordu ama onu karıştırmaya gerek yok. DMC 3'te ise Dante'nin Devil May Cry ofisini açtığı ilk yıllara götürüyor bizi. Şeytani güçlerini kazanmadan çok, çok önceye. DMC 3'ün konusu tamamen Dante'nin günümüzdeki halini nasıl aldığını anlatıyor. Dante ofisini açmaya hazırlanırken Arkham adında bir adamdan gelip kötü kardeşi Vergil'in Dante'ye bir mesajı olduğunu söylüyor ve Dante masasını fırlatıyor, ve oyunumuz başlamış oluyor.

Konu gayet net. DMC serinin öncesine gidiyor ve Dante'nin nasıl bu işlere bulaştığını bize gösteriyor. Günümüzde izlenen seri halini almış pek çok film başlangıçtan öncesine (bkz. Batman Begins) gider. Demek ki yaratıcılık kalmayınca böyle bir yola gidiliyor. Neyse, eleştirilerimize son verip incelemeye devam edelim.

Dante ofisinden sakin bir şekilde otururken aniden birçok yaratığın saldırısına uğruyor. Aldığı darbelere aldırmadan müzik kutusuna gidip şarkısını seçiyor ve kılıcını alıp düşmanlara dalmaya başlıyor ve burada kontrol bize geçiyor. Oyun şu ana kadar oynadığınız belki de en tempolu oyun. Ara demolar hariç dinlenme şansınız hemen, hemen yok gibi. Bazı mekanlarda birkaç dakika kadar bir şey yapmadan dolaştığınız oluyor ama çok nadir. Onun dışında oyun sizi hiç boş bırakmıyor. Sürekli yaratık biçmekle uğraşıyorsunuz. Ama bu belli bir zaman sonra sıkar diyeceksiniz. Fakat hiç de öyle değil. Yapabileceğiniz sayısız kombolar ile her seferinde değişik bir ölüm şekli yaşatabiliyorsunuz yaratıklara. Mesela kılıçla başladınız vurmaya ve alttan darbeyle havaya fırlattığınız yaratığı, tabancayla vurmaya devam edebiliyorsunuz. Burada anlatırken pek bir şey anlaşılmıyor, oynayıp görmeniz lazım.

Dante öyle hareketler yapıyor ki MATRIX filmindeki hareketler solda sıfır kalır. Ayrıca durumlara göre söylediği laflar, yaratıklarla dalga geçmesi gayet hoş. Dante çok "cool" bir tip. Genç olmasının da verdiği umursamazlık halleri çok iyi yansıtılmış oyuna. Ne var ki, elemanın yaptığı hareketler bir süre sonra göze hoş görünmekten çok itici gelmeye başlıyor. Düşünsenize Dante'ye biri roket sallıyor, Dante de roketin üstüne binip sörf yapıp geri gönderiyor. Tamam oyunlarda her zaman abartı olu ama bu kadarı biraz fazla. Bu sadece ufak bir örnek, daha nelerle karşılaşacaksınız.

Şimdi de Dante'nin kullanabildiği ve zamanla geliştirdiği yeteneklere değinelim.

Trickstar: Bu yetenek sayesinde Dante daha hızlı hareket edebiliyor ve saldırılardan kaçıp karşı saldırı için hazırlanabiliyor.

Swordmaster: Kılıç kullanmadaki ustalığınızı ve verdiğiniz hasarı yükselten bir stil.

Gunslinger: Bu sefer de ateşli silahlarla ilgili çeşitli özellikler kazanıyorsunuz.

Royalguard: Bu stil ise savunma ağırlıklı. Dante sabit halde guard durumuna geçiyor ve saldırıları savuşturabiliyor.

Quicksilver: Zamanı yavaşlatabildiğimiz bir stil. Ama sadece düşmanlar için zaman yavaşlıyor.

Doppelganger: Gölgenizi çağırıp iki kişi olarak saldırabiliyorsunuz. Tabii ki verdiğiniz hasar ikiye katlanıyor.

Dante ile birlikte yaratıklar üzerinde birbirinden değişik silahları deneme şansı bulacaksınız bunlara da kısaca bir bakış atalım:

Rebellion: Standart kılıcımız. Oyunun ilk bölümleri için gayet yeterli.

Cerberus: Üç saplı nunchaku. Çok seri ve buz elementi gücü ile daha etkili.

Agni&Ruda: Ateş ve su elementlerini kullanan çift kılıç.

Nevan: Balta veya elektro gitar arası bir silah. Yakın mesafede pek bir kimse duramıyor karşısında.

Beawolf: El ve ayaklarınıza taktığınız pençelerle yakın dövüş hareketlerini düşmanlarınızın üstünde deniyorsunuz. Sanıldığının aksine çok etkili.

Ateşli silahlar da şöyle...

Ebony & Ivory: Oyundaki başlangıç silahımız. Çift tabanca. Yaratıklara saydırmak çok zevkli.

Shotgun: Aksiyon oyunlarının olmazsa olmazlarından. Pompalı çok etkili olmasına rağmen oyunun temposuna pek ayak uyduramadığı için pek tercih edilmiyor.

Artemis: Enerji şarjı ile çalışan silah.

Spiral: Çok etkili bir silah. Kullanırken ayaklarınızın yerde olması gerekiyor.

Kalina Ann: Bu ise oyunumuzun roket atarı.

Itemleri de açıklayıp bu bölümü sona erdirelim.

Vital Star S: Gücünüzün bir kısmını doldurur.
Vital Star: L: Gücünüzü tamamen doldurur.
Devil Star: Büyü gücümüzü dolduruyor.

Holy Water: Düşmanlara yüksek hasarlar vermenizi sağlıyor.

Blue Orb: Dante'nin yaşam kapasitesini arttırıyor.

Purple Orb: Büyü kapasitesini arttırıyor.

Gold Orb: En kıymetli item. Öldüğünüz zaman öldüğünüzde baştan oynamak yerine kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Red Orb: Düşmanlarınızı öldürdüğünüzde, etraftaki nesneleri parçalayarak veya orb kristallerini kırarak elde edebiliyorsunuz. Bunlarla silahınıza yeni özellikler eklenir ve daha güçlü hale gelmelerini sağlar.

Mekan tasarımları oyunun atmosferini tamamlar biçimde. Çoğu gotik ortamlarda geçiyor. Yani fantastik bir dünya olduğu her yerinden belli oluyor. Ama etkileşimin etraftaki birkaç eşyayı kırmaktan öteye gidemediğini söylemem gerek. Bu kadar aksiyon dolu bir oyunda ortalığın darmadağın olmasını isterdim. Laf aramızda zaten savaştığımız ortamlar genelde kırık dökük zaten.

Pek çok çeşitte yaratığa karşı savaşacağız oyunda. Bunlar genelde korku filmlerinden fırlamış hilkat garibeleri. Bu hilkatler pek ~{}~YASAK KELİME~{}~ da sayılmazlar. Doğrusunu söylemek gerekirse DMC 3 şu ana kadar oynadığım en zorlu aksiyon oyunlarından biri. Hele bölüm sonu boss'ları tam bir bela. Bu boss'lar genelde ekranın yarısını kaplıyorlar. Genelde zayıf noktalarını bulmak gerekiyor. Küçük bir tavsiyede bulunayım, bunlara karşı sürekli hareket halinde olun.

Bölüm başlamadan önce Cutomize seçeneğinden bölümde hangi silahları kullanacağımızı belirliyoruz. Eğer ihtiyacımız varsa ki kesin oluyor istediğimiz item'leride seçip bölüme başlıyoruz. Genelde bölüm başlarında yapacağımız kombolor bize gösteriliyor. Ne kadar çok kombo sıralamada o kadar yükseğe çıkmanızı sağlıyor. Zaten DMC'nin özelliği bu kombolar. Dövüş sırasında çok hızlı bir şekilde silah değiştirmenizde mümkün. Mesela zıpladınız ve yaratığa tabancayla saydırmaya başladınız hemen pompalıyı seçip onunla olaya devam edebiliyorsunuz. Yani action hiç kesilmiyor. İlk başlarda zorlansanız da zamanla kontrollü kombolar yaparken buluyorsunuz kendinizi. Dante savaşırken resmen dans ediyor. Bu dansa yaratıkları da kaldırıyorsunuz.

Peki bu kadar bol hareket çeşitliliğin olduğu bir oyunda kontroller nasıl olur diyeceksiniz? İşin aslı oyunu klavyeyle oynamak biraz sancılı. Artık bu tarz oyunlar PC platformu içinde fazlaca çıkmaya başladı. O bakımdan piyasada uygun fiyata çok güzel joypad'ler bulabilirsiniz. Tavsiyem bu oyunu joypad ile oynamanız. Klavyeyle komboları yapmak büyük problem oluyor.

Oyundaki gölgelendirmeler, parçalanmalar ve ışık oyunları çok iyi olmasa da gözü tırmalamıyor. Zaten yoğun aksiyon sırasında bunları incelemeye pek vaktiniz kalmıyor. Bu tür oyunların bazılarında olan geçtiğiniz yerlerdeki düşmanlarınızın daha sonra tekrar dirilmesi olayı maalesef DMC'de de mevcut. Bu işi yapmak resmen angarya. Aynı yerdeki yaratıkları tekrar, tekrar öldürmek insanı sıkıyor. Ara demolara da söylenecek fazla bişey yok. Gayet güzel. Unutmadan oyunu bitirdikten sonra Dante'nin kardeşi Vergil ile oynamaya da hak kazanıyorsunuz. Ama oynanışa önemli bir katkısı olduğunu sanmıyorum.

Maalesef kamera için çok iyi konuşmayacağım. Ama diğer oyunlardaki kadar kötü olduğu da söylenemez. Bazen çok alakasız açılarda olabiliyor, fakat kamerayı ayarlamanızı sağlayan tuş ile bu işinde üstesinden gelebiliyorsunuz. Herkes niye kameranın karakterimizin arkasında takip etmediğinden şikayet eder. Öyle bir sistem DMC'ye hiç uymaz. Çünkü değişik kamera açılarıyla yaptığınız hareketleri izleyebiliyorsunuz.

Grafikler konsol çevirisi olmasına rağmen hiç de fena sayılmazlar. Hepsi göze hoş görünüyorlar. Sesler ve müzikler oyunun en büyük artısı. Dante'nin lafları ve dövüş sırasında çalan çok sıkı parçalar mevcut. İnsanın coşası geliyor.

Evet işte DMC 3 böyle bir oyun arkadaşlar. 20 bölüm artı gizli bölümlerle hayli uzun bir oyun. Eğer serinin daha önceki oyunlarını oynamamış bile olsanız bu oyunu mutlaka deneyin. Böyle oyun PC platformuna her zaman gelmez. Herkese iyi eğlenceler.
Not: Ateş Can YEŞİLLETEN'e yazıdaki katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

SonSAHNE

Bilgiliyim
Kayıt
12 Nisan 2007
Mesajlar
2.934
Beğeniler
0
Şehir
aRaF
çok dandik bir oyun bu. Kamera açıları oyundan soğumanız için çok ii bi neden..
 
Kayıt
4 Aralık 2007
Mesajlar
869
Beğeniler
0
Şehir
istanbul
S0NS4HN3 demiş ki:
çok dandik bir oyun bu. Kamera açıları oyundan soğumanız için çok ii bi neden..
Hadi ya bende harıl harıl bunu arıyodum tam buldum derken senin yorumunla hayal kırıklığına uğradım bi indiriyim genede inşallah senin dediğin gibi çıkmaz ya Sad
 
Kayıt
4 Aralık 2007
Mesajlar
869
Beğeniler
0
Şehir
istanbul
Arkadaşım sen bu oyunu denedindemi buraya koydun çok merak ediyorum okadar indirdim kurdum oyunu açıyorum küçücük bi ekranda açılıyo ne mause çalışıyo ne bişi yapabiliyosun sonra hata veriyo kapanıyo bi açıklama yapsaydın indirmeseydik keşke yani bi paylaşım yaparken önce bi dene sonra bize sun başka bi siteden alıp direk copy/paste yapmışsın belli hiç iyi olmamış kimse indirmesin doğru düzgün çalışmıyo Evil or Very Mad
 
Kayıt
24 Ocak 2008
Mesajlar
834
Beğeniler
0
Şehir
Beklemede
NoNameIII demiş ki:
Arkadaşım sen bu oyunu denedindemi buraya koydun çok merak ediyorum okadar indirdim kurdum oyunu açıyorum küçücük bi ekranda açılıyo ne mause çalışıyo ne bişi yapabiliyosun sonra hata veriyo kapanıyo bi açıklama yapsaydın indirmeseydik keşke yani bi paylaşım yaparken önce bi dene sonra bize sun başka bi siteden alıp direk copy/paste yapmışsın belli hiç iyi olmamış kimse indirmesin doğru düzgün çalışmıyo Evil or Very Mad
Sana hak veriyorum lakin her oyunu denemek mümkün değil, arkadaşada bu kadar fazla kızma copy/paste yapsada koymuş buraya onu yapmayanlarda var, altı üstü 550 mb için birbirimizi kırmayalım... Wink
 

SonSAHNE

Bilgiliyim
Kayıt
12 Nisan 2007
Mesajlar
2.934
Beğeniler
0
Şehir
aRaF
NoNameIII demiş ki:
Arkadaşım sen bu oyunu denedindemi buraya koydun çok merak ediyorum okadar indirdim kurdum oyunu açıyorum küçücük bi ekranda açılıyo ne mause çalışıyo ne bişi yapabiliyosun sonra hata veriyo kapanıyo bi açıklama yapsaydın indirmeseydik keşke yani bi paylaşım yaparken önce bi dene sonra bize sun başka bi siteden alıp direk copy/paste yapmışsın belli hiç iyi olmamış kimse indirmesin doğru düzgün çalışmıyo Evil or Very Mad
Hemen kızma kardeşim eğer birşey indiriyorsan onun güvencesinin olmadığınıda bilmelisin ve madem sorunun var bir topicde belirtseydin büyük ihtimal halledebilirdim onu...
 
Yukarı Alt