Kayıt
23 Şubat 2008
Mesajlar
1.750
Beğeniler
0
Şehir
umdan sana ne :D
:starving:

Yöremin en güzel yemeklerinden biri olan keşkeğin tarifini paylaşmak istedim :starving:

MALZEMELER:

* 1 kg. aşurelik buğday
* ½ paket margarin
* ½ su bardağı sıvı yağ
* 1.250 gr. Parça et
* 1 su bardağı nohut
* 1 çorba kaşığı tuz
* 4 litre su
* Baharat
* Salça



HAZIRLANIŞI:



1lg. Buğday ayıklanıp, yıkanır. İçine bir bardak nohut katılır ve ılık su ile ıslatılır. 4 saat bekletilir. Daha sonra toprak çömleğin içine boşaltılır. Üzerine tuz, bir çorba kaşığı margarin, yarım bardak sıvı yağ ve parça et ilave edilir. Çömleğin ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurulur. Akşamdan fırına verilir. Sabah fırından alınıp, tahta kaşık ile karıştırılır. Üzerine yağ kızdırılır, salça ve baharat ilave edilip sos hazırlanır.



SERVİS: Sıcak olarak kiremit tabaklarda sunulur.
 

Brooklyn

Buralıyım
Kayıt
30 Eylül 2008
Mesajlar
3.756
Beğeniler
1



Ovvv keşkek çok iyidir yahu :D
Burdur'dada düğünlerin vazgeçilmez tadıdır . Ağır olmasıyla beraber bana göre muhteşem bir tat. Bir kaç kaşıktan sonra hemen keser ama insanı :D

Ps : 3 Aylık konuyu hortlatmışız ama keşkek adını görünce dayanamadım :D
 
Kayıt
3 Mayıs 2007
Mesajlar
8.692
Beğeniler
0
Bizim buralarda da yaparlar düğünlerde falan çok yapılı.Eskiden hiç sevmezdim artık çoğu zaman yiyorum.Büyük ihtimal farklılıklar vardır tam bilemicem.(Çanakkale)
 
Yukarı Alt