Yöremin en güzel yemeklerinden biri olan keşkeğin tarifini paylaşmak istedim
MALZEMELER:
* 1 kg. aşurelik buğday
* ½ paket margarin
* ½ su bardağı sıvı yağ
* 1.250 gr. Parça et
* 1 su bardağı nohut
* 1 çorba kaşığı tuz
* 4 litre su
* Baharat
* Salça
HAZIRLANIŞI:
1lg. Buğday ayıklanıp, yıkanır. İçine bir bardak nohut katılır ve ılık su ile ıslatılır. 4 saat bekletilir. Daha sonra toprak çömleğin içine boşaltılır. Üzerine tuz, bir çorba kaşığı margarin, yarım bardak sıvı yağ ve parça et ilave edilir. Çömleğin ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurulur. Akşamdan fırına verilir. Sabah fırından alınıp, tahta kaşık ile karıştırılır. Üzerine yağ kızdırılır, salça ve baharat ilave edilip sos hazırlanır.
SERVİS: Sıcak olarak kiremit tabaklarda sunulur.