1. Reklam


    1. joysro
      anafor
      anafor
      viki
      darkroad
      bosalan

Denizli Yöresel Tatlar [keşkek]


  1. ChrsNYC

    ChrsNYC rank8

    Kayıt:
    23 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.752
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    umdan sana ne :D
    :starving:

    Yöremin en güzel yemeklerinden biri olan keşkeğin tarifini paylaşmak istedim :starving:

    MALZEMELER:

    * 1 kg. aşurelik buğday
    * ½ paket margarin
    * ½ su bardağı sıvı yağ
    * 1.250 gr. Parça et
    * 1 su bardağı nohut
    * 1 çorba kaşığı tuz
    * 4 litre su
    * Baharat
    * Salça



    HAZIRLANIŞI:



    1lg. Buğday ayıklanıp, yıkanır. İçine bir bardak nohut katılır ve ılık su ile ıslatılır. 4 saat bekletilir. Daha sonra toprak çömleğin içine boşaltılır. Üzerine tuz, bir çorba kaşığı margarin, yarım bardak sıvı yağ ve parça et ilave edilir. Çömleğin ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurulur. Akşamdan fırına verilir. Sabah fırından alınıp, tahta kaşık ile karıştırılır. Üzerine yağ kızdırılır, salça ve baharat ilave edilip sos hazırlanır.



    SERVİS: Sıcak olarak kiremit tabaklarda sunulur.
     
  2. Journalist

    Journalist Aileden

    Kayıt:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    13.139
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Yaramaz avratların koynundayım.
    Manisada köylerde genellikle özel günlerde yaparlar bunu bir iki defa tatmışlığım var ama sevemedim gitti ağır geliyor biraz :roll:
     
  3. Fre3sTyLe

    Fre3sTyLe rank8

    Kayıt:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    16.763
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Bana küfreder gözlerin , dudakların yardım yalvarı
    Bende pek sevmem. :|

    PS: Görselle süslesen daha iyi olurdu. :roll:
     
  4. Brooklyn

    Brooklyn Buralıyım

    Kayıt:
    30 Eylül 2008
    Mesajlar:
    3.757
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Talebe
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ovvv keşkek çok iyidir yahu :D
    Burdur'dada düğünlerin vazgeçilmez tadıdır . Ağır olmasıyla beraber bana göre muhteşem bir tat. Bir kaç kaşıktan sonra hemen keser ama insanı :D

    Ps : 3 Aylık konuyu hortlatmışız ama keşkek adını görünce dayanamadım :D
     
  5. Macro

    Macro olduser

    Kayıt:
    19 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.179
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Barmen, Grafik Tasarımcı, Web Tasarımcı, Yazar, Şa
    Şehir:
    Karanfil kokan ülkemin, ülkemin caddelerinde
    Batı Karadenizde daha farklı yapılıyor.
     
  6. Kobe

    Kobe rank8

    Kayıt:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bizim buralarda da yaparlar düğünlerde falan çok yapılı.Eskiden hiç sevmezdim artık çoğu zaman yiyorum.Büyük ihtimal farklılıklar vardır tam bilemicem.(Çanakkale)
     
  7. Rocky Balboa

    Rocky Balboa Bilgiliyim

    Kayıt:
    30 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.929
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Futbolcu
    Şehir:
    Fenerbahçe SK
    Bu Bizim Buralarda Biraz Daha Farklı