1. Reklam


    1. slayer

Delphi'de Klasör Gizleme-Gösterme


  1. Redefine

    Redefine olduser

    Kayıt:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.040
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    senta
    2zew9bl.png

    :idea: :idea: :idea: Delphi'de Klasör Gizleme-Gösterme :idea: :idea: :idea:

    Bazı durumlarda önemli klasörleri bir programa ihtiyaç duymadan en kısa yoldan gizlemek için,attrib komutunu kullanabiliriz.attrib komutunun aldığı parametreler:

    attrib -h -s -r -a

    attrib +h +s +r +a


    komut satırında attrib +h klasöradı klasörü gizler.attrib -h klasöradı gizli olan klasörü gösterir. h(hidden) parametresi tek başına kullanıldığında klasörü gizler.fakat kullanıcı Klasör seçenekleri--->Görünüm-->Gizle Dosya ve Klasörleri göster seçeneğini işaretlerse bu gizli klasörlere görebilir.s(system) parametresini de kullanırsak bu seçenek işaretli olsa bile gizli olan klasör görünmez.Ancak Korunan işletim sistemi dosyalrını gizle işareti kaldırılırsa gizlenmiş klasörler görünebilir.

    Örnek d: sürücüsünde deneme klsörünü gizlemek için komut satırında:

    attrib +h +s +r +a d:\deneme

    Gizli olan klasörü göstermek için komut satırında attrib -h -s -r -a d:\deneme yazıp klasörü görünür hale getiriyoruz yada klasörü görünür hale getirmeden erişmek için Explorer'dan klasörün path'ini yazıp yani d:\deneme enter'lersek klasörün içine erişiriz.

    Bu işlemleri Delphi'de WinExec Fonksiyonunu kullanrak yapalım:

    WinExec(pchar('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c attrib -h -s -r -a d:\deneme'),SW_HIDE);

    WinExec(pchar('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c attrib +h +s +r +a d:\deneme'),SW_HIDE);


    Delphi'de ShellTreeView kullanarak istediğimiz klasörlerin yolunu Edit'e atıp klasör gizleme/gösterme için örnek bir program yapalım:

    24objw4.png

    Kod:
    procedure TForm1.ShellTreeView1Change(Sender: TObject; Node: TTreeNode);
    begin
       Edit1.Text:=ShellTreeView1.Path;
    end;
    Gizle

    Kod:
    procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
    var dizin:string;
    begin
       dizin:=Edit1.Text;
       WinExec(pchar('cmd.exe /c attrib +h +s' + dizin),SW_HIDE);
    end;
    Göster

    Kod:
    procedure TForm1.BitBtn2Click(Sender: TObject);
    var dizin:string;
    begin
       dizin:=Edit1.Text;
       Winexec(pchar('cmd.exe /c attrib -h -s ' + dizin),SW_HIDE);
    end;
    Saygılarımla;

    RedeFine
     
  2. F34RL3SS

    F34RL3SS rank8

    Kayıt:
    27 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.597
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Niye soruyon? Dövmeye mi gelicen :S

    güzel paylaşim arşivime ekliyorum :)
     
  3. haydarxxx

    haydarxxx rank8

    Kayıt:
    24 Nisan 2018
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    1

    delphi 10 kullanıyorum vclshlctrls250.bpl paktetini yüklüyorum ama hata veriyor.
    ShellTreeView nasıl yükleyebilirim
     
  4. CezaAlp

    CezaAlp olduser

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.125
    Beğenilen Mesajlar:
    408
    Ödül Puanları:
    93
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Tüm diller kardeştir , nasılda benziyolar birbirlerine