Kayıt
27 Eylül 2008
Mesajlar
5.579
Beğeniler
1
Şehir
Londra
Tottenham Hotspur'un Sundeland deplasmanında 3-1 yenildiği 33. haftada dördüncülüğü devralma fırsatını yakalayan Manchester City şansını iyi kullandı.

Premier League'de kümede kalma mücadelesi veren Burnley'le Turf Moor'da karşılaşan City, fırtına gibi başladığı maçta farka gitti.

Alan Wiley'in düdük çaldığı, Scott Ledger ve Shaun Procter-Green'in de yardımcılıklarını yaptığı karşılaşmanın 4. dakikasında Togolu süper yıldızı Adebayor'la skor avantajını yakalayan konuk ekip 1 dakika sonra da ligdeki 9. golünü kaydeden Bellamy'yle rahatladı.

7. dakikada ligdeki 20. golünü kaydeden Arjantinli golcüsü Tevez'le farkı 3'e çıkaran City, ara transfer döneminde Inter'den alınan deneyimli Fransız orta saha oyuncusu Vieira'nın 20. dakikadaki golüyle şovuna devam etti.

Mücadelede gol perdesini aralayan Adebayor 45'te kaydettiği golle de ilk uarının skorunu tayin etti. Adebayor ligde bu sezon 11 gole ulaşmış oldu.

Konuk ekibin gol şovuna Kompany de katkıda bulundu, Belçikalı oyuncu 58. dakikada takımının mücadeledeki 6. golünü kaydetti.

Burnley'in en golcü ismi Fletcher 72. dakikada tribünlere buruk da olsa bir sevinç yaşattı.

Manchester City bu farklı galibiyetle puanını 59 yaptı ve 58 puanda kalan Tottenham'dan dördüncülüğü devraldı, Şampiyonlar Ligi bileti için dev bir adım atmış oldu.


 
Yukarı Alt