Journalist

Aileden
Kayıt
24 Aralık 2007
Mesajlar
13.138
Beğeniler
1
Şehir
Yaramaz avratların koynundayım.
67540.jpg


İzmir F2 Cezaevi’nden iki hükümlü, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvurarak, cezaevinde seks ve çocuk sahibi olmaya izin verilmesini istedi.

Yeni evli M.T., eşiyle çocuk sahibi olmak istediklerini, ancak fiziki olanaksızlıklar nedeniyle boşanmanın eşiğine geldiklerini yazdı. M.T., "Çocuk edinme hakkı ekmek, su, hava gibi her insanın en doğal hakkıdır" diyerek komisyondan yardım istedi.

Diğer hükümlü A.S. de şikáyetini, "İnsanız, yaşıyoruz ve daha kısırlaşmadık. Eşim ziyaretime geliyor ve camdan hayvanat bahçesini seyreden biri gibi bakıyorum" sözleriyle dile getirdi.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül, başvuruları prosedür gereği Adalet Bakanlığı’na gönderirken, komisyon uzmanlarına da konuyla ilgili dünya örneklerini inceletti.

Üskül olumlu baktı

Üskül, konuyla ilgili şunları söyledi: "Üzerinde düşünülmeye değer bir konu, araştırılmalı. Yurtdışındaki uygulamalar gözden geçirilmeli. Mahkûmların hem hapishane içindeki tutumlarının iyileştirilerek iyi halli olmalarının sağlanmasına katkıda bulunabilir, hem de cezaevlerindeki cinsel taciz ve tecavüzlerin önüne geçilmesinde olumlu etkisi olabilir."​
 
Yukarı Alt