Kayıt
24 Eylül 2007
Mesajlar
4.651
Beğeniler
0
Şehir
Los Angeles
- Resim Silinmiş.​
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye'de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.
Anneler günü, anneleri onurlandıran bir tatil günüdür. Değişik günlerde ve dünyada değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlar, çünkü gün rakamı farklıdır.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanlı'ların Yunan mitolojisindeki pekçok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalı'lar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı..​

Şimdi Sizden İsteğim Bilgisayarınız başından kalkıp annenize sımsıkı sarılmanız. Ona O'nu ne kadar çok sevdiğinizi göstermenizi istiyorum. O'nlar için Hediye vs. önemli değil. O'nlara en büyük hediye bizleriz. Lütfen annelerimizin değerini bilelim.​
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
4 Eylül 2008
Mesajlar
1.885
Beğeniler
0
Şehir
Cehennet
Hediye alamadım ama Kutlamayı eksik etmem :muck:

Bütün ANNELERİMİZİN, Anneler günü kutlu olsun :kalp:
 
Kayıt
15 Şubat 2009
Mesajlar
5.756
Beğeniler
0
Şehir
Sakarya
Çok şeker bir eşarp aldım anneme ^^
Heyacanlansın istiyorum öğleden sonra vereceğim.
Yüzü asılmaya başladı herkes unuttu sandı ^^
 
Kayıt
2 Ağustos 2009
Mesajlar
136
Beğeniler
0
Tüm annelerin anneler gününü kutlarım. :kalp:

''Cennet anaların ayakları altındadır.''
 
Yukarı Alt