Absence

 
Kayıt
29 Aralık 2007
Mesajlar
8.261
Beğeniler
1
Bursanın bay geçerek 3-0 kazanmış sayıldığı haftada Fenerbahçe 3-0la rahat bir oyunla aldı maçı

BursAnkara nın gücü yetmedi lazer çaktılar olmadı gaz sıktılar oda yetmedi taş attılar yediremediler yerde yatan adamı taşladılar ama Fener affetmedi




İLK YARI

Bursa'yı kardeş takım olarak kabul eden Ankaragücü, mücadelenin başlama düdüğünden önce saha içerisinde kenetlenerek adeta galibiyet yemini etti. Karşılaşma Ankaragücü taraftarlarının yoğun tezahüratları arasında başladı.

Oyun dengeli giderken, 22. dakikada Fenerbahçe'nin Alex'le kullandığı korner atışında Mehmet Topuz çok iyi yükselerek topu ağlara göndermeyi başardı.

Golün ardından Ankaragücü, Fenerbahçe'ye oranla daha iyi oynamaya başladı. Orta alanda çok iyi pas yapan ev sahibi, 29. dakikada golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle Kuddusü Müftüoğlu golü geçersiz saydı.

Bu pozisyonun ardından Ankaragücü yardımcı antrenörü ümit Özat gösterdiği tepkiler sonucu maçın hakemi tarafından tribünlere gönderildi. Hakemin bu kararı Ankaragücülü taraftarlar tarafından büyük tepki alırken, ortam iyice gerildi.

Ancak bu gerginlik saha içine pek yansımadı. Gayet soğukkanlı bir şekilde oyuna devam eden iki ekibin mücadelesinde Fenerbahçe, özellikle sol kanattan Vederson'la yaptığı bindirmelerle tehlike yarattı. Yarattığı tehlikeleri sonuçlandıramayan konuk ekip, ilk yarının son dakikalarında oyunu iyi soğutarak soyunma odasına önde gitmeyi başardı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya Alex-Baroni değişikliğiyle başlayan Daum, yakaladığı 1-0 lık skor avantajını korumaya yönelik bir adım attı. Baroni'yle orta alan ve savunmada daha etkili olmayı hedefledi. Değişiklikle devreye başlayan konuk ekip, ilk devrede olduğu gibi kazandığı korner atışında 47. dakikada Güiza'nın golüyle, skoru 2-0'a getirdi.

Ankaragücü yediği ikinci golün ardından oyunun kontrolünü tamamen Fenerbahçe'ye verdi. Daum'un, Alex'in yerine oyuna soktuğu Baroni'nin uzak mesafeden çok etkili bir vuruşla kaleci Serkan'ı avlaması konuk ekibin üç farklı üstünlüğe taşıdı.

Üç farklı üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe'de, Daum, Trabzonspor maçını düşünerek 73. dakikada Emre'yi de saha kenarına alarak, ceza sınırında bulunan Emre'yi bir anlamda son haftaya sakladı.

Bu dakikalardan sonra tamamen kontrolü eline alan Fenerbahçe, kritik Ankara deplasmanından galibiyetle ayrılarak şampiyonluk turunu Şükrü Saracoğluna taşıdı.

ÜMİT ÖZAT TRİBÜNE...

Ankaragücü'nün yardımcı antrenörü Ümit Özat, karşılaşmanın 29. dakikasında ofsayt gerekçesiyle verilmeyen gol sonrasında Kuddüsü Müftüoğlu'na itirajdan dolayı tribüne gönderildi.

BEKİR'E TRİBÜNLERDEN YABANCI MADDE YAĞDI

Fenerbahçe'de 79. dakikada Gökhan Gönül'ün yerine giren Bekir, girdiği ikili mücadelede yerde kaldığı anlarda Ankaragücü tribünlerinden yabancı maddeler yağdı.

Yerde kıvranan Bekir'i, Lugano yanına gelerek saha kenarından uzaklaştırdı.

ÜÇ OYUNCU KART CEZASI SINIRINDA

Fenerbahçe'de Ankaragücü maçı öncesi 3 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Ligde 3'er sarı kartı bulunan Emre, Selçuk ve Gökhan Ünal, maçta sarı kart görürlerse, cezalı duruma düşecekler ve ligin son haftasında Trabzonspor maçında forma giyemeyecekler.

FENERBAHÇE LİGDE 9 MAÇTIR YENİLMİYOR

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'a 3-1 yenilen Fenerbahçe, ligde ise 8 maçtır mağlup olmuyor. Ligin 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, bu karşılaşmadan sonra ligde yaptığı 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve 25 puan topladı.

VOLKAN, LİGDE 817 DAKİKADIR GOL YEMİYOR

Kupa finalinde Trabzonspor'dan 3 gol yiyen Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Volkan Demirel, ligde ise 8 maçtır kalesinde gol görmüyor. Milli kaleci, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 28 Şubat'ta yapılan 23. hafta maçının 83. dakikasında İskender Alın'dan yediği golün ardından, ligde son 9 maçta tam 817 dakikadır gole geçit vermedi.

ANKARAGÜCÜ 0-3 FENERBAHÇE

Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Nihat Mizrak, Mustafa Öğretmenoğlu

Ankaragücü: Serkan, Geremi, Koray, Rajnoch, Broggi, Sapara, Hürriyet, Muhammet Hanefi, Rothen, Mehmet Çakır, İlhan
Teknik Direktör: Roger Lemerre

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza
Teknik Direktör: Christoph Daum​
 
Yukarı Alt