Xperyon

Bilgiliyim
Kayıt
27 Temmuz 2011
Mesajlar
2.547
Beğeniler
0
Şehir
TürkTelekomArena
Galatasaray'ın Trabzonspor'dan yeni transferi Burak Yılmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çıktığı ilk antrenmanın ardından GS TV'nin sorularını yanıtladı.

Galatasaray’ın Trabzonspor’dan kadrosuna kattığı milli futbolcu Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı kulübe gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ”İnşallah kazanacağımız başarılarda ben de rol alabilirim” dedi.

GSTV’ye açıklamalarda bulunan golcü futbolcu, tarif edilmez duygular içerisinde olduğunu belirterek, ”Hem çok büyük bir camiaya hem de çok büyük bir kulübe, iyi başarılar kazanmış olarak geldim. İnşallah Trabzonspor’da yakaladığım başarıları burada da yakalarım. Tarif edilemez güzel duygular içerisindeyim. İnşallah bu duygular böyle devam eder. Buraya başarılı olmaya geldim” diye konuştu.

Galatasaray’da çok iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu söyleyen milli futbolcu, ”Burada çok samimi ve değerli arkadaşlarımız var. Başta Fatih hocamız var. Aslında birbirimizi biliyoruz. Yine de ilk gelişim heyecanlı oldu. Takımdan ayrı çalıştım ama çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Zaten başarının da nasıl ve ne şekilde geldiği belli oluyor. Bu aileye katılmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah kazanacağımız başarılarda ben de rol alabilirim” ifadelerini kullandı.

”Trabzonspor’un hakkını ödeyemem”

Transfer sürecinde basına hiçbir açıklama yapmadığını söyleyen Burak Yılmaz, kendi ağzından yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Burak, eski takımı Trabzonspor’un hakkını ödeyemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ”Ben hiçbir şekilde hiçbir yere konuşmadım. İlk defa burada konuşuyorum. Benim ağzımdan yazılanların hepsi gerçek dışıdır. Eğer Trabzonspor hakkında konuşmam gerekiyorsa, kesinlikle haklarını ödeyemem. Onlara çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduğum, başarılı olduğum bir yerdi ama hayatıma bu şekilde devam etmeye karar verdim. Orada çok güzel arkadaşlıklarım, dostluklarım ve başarılarım oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatıma burada devam edeceğim. İnşallah Trabzonspor’da yakaladığım başarıların üzerine çıkarım. Trabzonspor ile ilgili söyleyebileceğim tek şey, kendilerine teşekkür etmektir. Ne bir sitem, ne de asi bir davranış bende olmaz.” Futbol kariyerinde çıkış yaptığı yerin bordo-mavili ekip olduğunun hatırlatılması üzerine Burak, ”Asıl çıkış yapmış olduğum yer Trabzonspor. Bunu tüm spor camiası biliyor. Aksini söylersem ihanet etmiş olurum. Trabzonspor ve Trabzonspor camiası benim için çok özeldir. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ederim” dedi.

Takımdaki eski Trabzonsporlular

Sarı-kırmızılı takımda, Trabzonspor’da eskiden beraber oynadığı arkadaşlarının fazla olmasının kendisi için avantaj olacağını kaydeden golcü oyuncu, şunları söyledi: ”Bu kadro Trabzonspor’da da çok büyük işler başarmıştı. Onları gördüğüm için çok mutlu oldum. Onlarla birlikte diğer arkadaşlarımız da çok karakterli ve düzgün insanlar. Çok da iyi futbolcular. Birbirimizi eskiden tanıyor olmamız bizim için artı bir avantaj olacak. Buraya daha çabuk adapte olmamı sağlayacak.” Fiziksel gelişimini tamamladığını ifade eden Burak, teknik direktör Fatih Terim ile kişisel gelişimini devam ettireceğini söyledi. Burak, gelişime açık olduğunu belirterek, ”Fizik gelişimimi tamamladığım yaşımı geçiyorum. Fiziksel olarak oturduğumu ve futbolu da daha iyi öğrendiğimi düşünüyorum. Ben Trabzonspor’dayken gelişip, değiştiğimi söylemiştim. Gelişimimi ve değişimimi burada da devam ettirmek istiyorum. Ben gelişmeye ve değişmeye açık bir oyuncuyum. İnşallah Fatih hocamızla birlikte daha da iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hedef, Avrupa’da başarı

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezonu lig şampiyon olarak bitirdiğini anımsatan Burak, bundan sonraki hedeflerinin Avrupa’da başarı olduğunu dile getirdi.

Golcü oyuncu, takımdaki milli oyuncuların çokluğunun bu hedeflerinde avantaj sağlayacağını söyleyerek, ”Türkiye liginde şampiyon olmuş bir takımın bundan sonraki hedefi tabii ki de Avrupa’da üstün başarılar elde etmektir. Milli takımda oynayan oyuncuların çoğunlukta olması bizi artı yönde etkileyecektir. Ben o seviyede milli takım oyuncularının takımımızda olmasının Avrupa’daki başarıyı yüzde 100 etkileyeceğini düşünüyorum. Başarı için çok iyi bir ortam var” şeklinde konuştu.

18 numaralı formayı giyecek

Yeni takımında 18 sırt numaralı formayı giyeceğini açıklayan Burak, şöyle konuştu: ”Ben normalde 17 numaralı formayı giyiyordum. Burada 18 numaralı formayı giyeceğim. Benim için forma numarasının çok önemi yok ama, 17 olsa sevinirdim. 17 numaralı forma şu anda Ujfalusi’de. Açıkçası ona da yakışıyor. O yüzden 18 numarayı giyeceğim. 18 numaranın önemli bir özelliği de var. Ayhan (Akman) ağabeyin yıllarca çok güzel temsil ettiği bir forma. Ben de 18 numaralı formayı giymek istiyorum. Umarım o forma da bana uğur getirir.” -”Taraftarın önüne çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum”- Türk Telekom Arena hakkında yöneltilen bir soru üzerine Burak Yılmaz, ”Ben o stada ya milli takımda ya da rakip olarak çıktım. O atmosferin ne kadar güzel ve rakip takımlar için ne kadar zor olduğunu da biliyorum. İnşallah Galatasaray formasıyla taraftarın önüne çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum. O taraftarın önünde, onların bana vereceği güçle daha iyi oynayacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Golcü futbolcu, kendisini ilk kez teknik direktör Fatih Terim’in A Milli Takım’a çağırdığının altını çizerek, ”19 yaşındayken 2. Lig’den almıştı. Onunla çalışmak ayrı bir mutluluk, ayrı bir şeref. Bana katacağı çok şey var. Onunla birlikte daha iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Buradan transferimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zor ve sıkıntılı bir transfer oldu. Bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

”Tatlı bir forma rekabeti var”

Fatih Terim’in yanı sıra, takım arkadaşlarından da çok şey öğreneceğini belirten yıldız oyuncu, takım içindeki rekabete de hazır olduğunu söyledi. Burak, şöyle devam etti: ”Galatasaray’da çok çok iyi oyuncular var. Onlarla aynı ortamda bulunmak da benim için çok büyük bir avantaj. Takım arkadaşlarımdan öğreneceğim çok şey var. Tatlı bir forma rekabeti var, ben de bu rekabete hazırım. Tek forvet, çift forvet benim için fark etmez. Buna Fatih hocamız karar verecek. O bana nerede görev verirse orada oynarım.” Bireysel hedef olarak çok gol atabilmeyi gösteren geçen sezonun ”Gol Kralı” Burak, kendisinden çok, takımının başarısının önemli olduğunu anlattı.

Burak, son olarak, Galatasaraylı efsane forvet Hakan Şükür’ün mevkisinde oynamanın kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, ”Hakan ağabeyi her şekilde örnek alıyorum. Sadece futbolunu değil, karakterini ve kişiliğini de örnek alıyorum. Onun oynadığı takıma ve onun mevkisine geldiğim için de ayrıca mutluyum. İnşallah onun yakaladığı başarıları yakalarım. Yakalayamayabilirim de ama onun yolundan gittiğimi düşünüyorum” dedi.

Kaynak:Milliyet​
 
Kayıt
23 Aralık 2011
Mesajlar
1.414
Beğeniler
0
Şehir
Trabzon
Yakında şunu diyecek diye korkuyorum

"Beşiktaşlıyım, Trabzonspor için ölürüm, kesseniz kanım sarı kırmızı akar, En Büyük Fenerbahçe"
 
Yukarı Alt