Kayıt
27 Eylül 2008
Mesajlar
5.579
Beğeniler
1
Şehir
Londra
NBA Doğu Konferansı'nda finale yükselen ikinci ve son takım da belli oldu. Boston Celtics, sahasında ağırladığı Cleveland Cavaliers'ı 94-85 yendi ve seride durumu 4-2 yaparak finalde yenilgisiz Orlando Magic'in rakibi oldu. Bu karşılaşma öncesi rakibini deplasmanda tarihi bir skorla devirerek dikkat çeken Boston Celtics, serinin 6. maçında da bu kez TD Garden Arena'da rakibine şans tanımadı.

Özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sonuca giden Boston'da 22 sayı, 13 ribauntluk başarımıyla Kevin Garnett, takımının en skorer ismi olurken, yıldız basketbolcu Rajon Rondo ise 21 sayı, 12 asistlik başarımıyla Garnett'ın ardından 'double-double' yapan ikinci isim oldu. Oyuna kenardan dahil olan Rasheed Wallece ve Paul Pierce ise attıkları 13'er sayıyla Boston Celtics adına skora önemli katkı sağladılar.

Süper yıldız LeBron James'in taşıdığı Cleveland Cavaliers ise rakibine deplasmanda mağlup olarak konferans finalini dahi göremeden sezonu kapattı. LeBron, serinin 6. maçında 27 sayı, 19 ribaunt, 10 asistle mücadele ederek 'triple-double' yaptı ve bir kez daha izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Ancak LeBron'un başarımı Cavaliers için yeterli olmadı. Mo Williams attığı 22 sayıyla takımı adına skora önemli katkı sağlarken, tecrübeli basketbolcu Shaquille O'Neal ise attığı 11 sayıyla maçı çift haneli sayılarda noktalayan son Cleveland'lı oyuncu oldu.

NBA'DE KONFERANS FİNALLERİ EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU
Dün gece oynanan Cleveland Cavaliers - Boston Celtics karşılaşmasıyla birlikte, NBA play-off'larında konferans finaline yükselen takımlar da belli oldu. Doğu Konferansı'nda Orlando Magic ile Boston Celtics, Batı Konferansı'nda ise Phoenix Suns ile Los Angeles Lakers, NBA finaline yükselebilmek için mücadele edecekler.

PHOENİX SUNS - LOS ANGELES LAKERS (BATI KONFERANSI)
Phoenix Suns, NBA Batı Konferansı play-off'ları ilk turunda Portland Trail Blazers'ı 4-2'lik bir seriyle geçtikten sonra, konferans yarı finalinde Dallas Mavericks'i geçen San Antonio Spurs'le karşılaştı. Suns, Spurs'ü 4-0'lık bir seriyle süpürerek rakiplerine adeta göz dağı verdi ve Batı Konferansı finalinde Los Angeles Lakers'ın rakibi oldu.

Phoenix'te play-off'ların parlayan yıldızı Jason Richardson 21.9 sayı ortalamasıyla takımını sırtlarken, Amar'e Stoudemire 7.0 ribaunt, Steve Nash ise 9.0 asist ortalamalarıyla dikkat çekiyorlar.

LA Lakers ise Batı play-off'ları ilk turunda karşılaştığı Oklahoma City Thunder karşısında deyim yerindeyse 'ecel terleri' döktü. Umulmadık bir şekilde rakibi karşısında zorlanan Lakers buna karşın seriyi 4-2 kazanarak konferans yarı finale yükseldi. Konferans yarı finalinde ise Denver Nuggets'ı eleyen Utah Jazz ile karşılaşan Lakers, rakibini 4-0'lık kolay bir seriyle geçerek şampiyonluk yolunda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.

Lakers'ta yıldız basketbolcu Kobe Bryant tüm eleştirilere rağmen takımının en skorer ismi olmayı sürdürüyor. Bryant play-off'larda 26.9 sayı ve 4.9 asist ortalaması tutturarak dikkat çekerken, İspanyol yıldız Pau Gasol ise 13.1 ribaunt ortalaması ile pota altında etkili oluyor.

ORLANDO MAGİC - BOSTON CELTİCS (DOĞU KONFERANSI)
NBA play-off'larına damgasını vuran en dikkat çekici takım Orlando Magic. Geçtiğimiz yılın finalisti Magic, Doğu Konferansı finaline kadar oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi ve rakiplerini süpürdü. İlk turda Charlotte Bobcats'i süpüren Magic, konferans yarı finalinde karşılaştığı Atlanta Hawks'a da aynı tarifeyi uyguladı ve finale yükseldi.

Orlando'da takımın en skorer ismi 20.5 sayı ve 5.3 asist ortalamalarıyla Jameer Nelson. Yıldız basketbolcu Dwight Howard ise 11.3 ribaunt ve 3.9 blok ortalamalarıyla rakip takım hücum oyuncularının korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Doğu play-off'ları ilk turunda Miami Heat'le karşılaşan Boston Celtics ise, rakibini 4-1'le geçerek yarı finalde LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'la karşılaştı. Boston Cleveland karşısında zaman zaman ağır yenilgiler alsa da rakibini 4-2'lik seriyle geçerek konferans finaline adını yazdırdı.

Boston'da Rajon Rondo play-off'larda kaydettiği 18.0 sayı ve 11.1 asist ortalamasıyla dikkat çekerken, Kevin Garnett ise 8.3 ribaunt ortalaması ile pota altında etkili bir oyun ortaya koyuyor.
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesajlar
6.566
Beğeniler
21
Şehir
Ankara
İçimin yağları eridi valla.


LeBron yenildikleri maçtan sonra "Endişelenmeyin çünkü bana sahipsiniz." demişti. Umarım basketbolun bir takım oyunu olduğunu anlamıştır. ^^
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
NoMoreLove demiş ki:
İçimin yağları eridi valla.


LeBron yenildikleri maçtan sonra "Endişelenmeyin çünkü bana sahipsiniz." demişti. Umarım basketbolun bir takım oyunu olduğunu anlamıştır. ^^

güzel cümle kurmuş ama sonuç beter :P
 
Yukarı Alt