Spare_

Bilgiliyim
Kayıt
24 Kasım 2008
Mesajlar
2.764
Beğeniler
1
Şehir
^^ T.C / İST ^^
İşte Arkadaşlar okudunuz Şeylere inanamayacaksınız hele hele SaS & SaT komandolarınaaa Allah onLarı korusun

Bordo Bereliler Kimdir?

Tsk'nın Gururu olan Bordo Bereliler;

-Komondo Birliklerinde 3,5 Aylık İnsanüstü Bir Eğitim Alırlar.

-Bu Askerlerin Tamamı Astsubay Ve Subay Olup Kara Deniz Ve Hava Kuvvetlerinden Seçiliyorlar.

-Ağır Yorucu Fiziki Eğitim Ve Psikolojik Eğitim Veriliyor.

-Üç ayrı dalda tam 47 ayrı ders gören bir bordo bereliler 3.5 yılda yetişiyor.

-Ölüm Makinaları Olarak Adlandırılan Bu Askerler Vücutlarının Her Yerini Ölüm Makinası Gibi Kullanabiliyolar.

-Dünyanın En İyi Özel Kuvveti Olan Bordo Bereliler Her Türlü Hava Şartlarına Aldırış Edilmeksizin Eğitiliyor.

-Duygusallığa Hiç Bir Zaman Önem Verilmez.

-Komutanlarına İtaatleri Sonsuzdur Komutanın "Beni Vur!" Demesinden 2. Bir Emir Gelmeden Komutanını Bile Vurabilir.

-Bu Askerlerin Arkadaşlarından Birinin Tuttuğu Hedefe Bile Gözünü Kırpmadan Tek Atışta Vurarak Eğitim Aldıklarını Herkes Biliyor Ve Bunu Dünyada Başka Kuvvet Yapamaz.

-Ailesini Arkasında Bırakıp Vatan İçin Gözünü Kırpmayan Bu Askerlik Her Yiğidin Harcı Değildir!!!

Her İnsanın Harcı Olmayan Bordo Berelilerin Geçmek Zorunda Oldukları Sınavlar:

Dondurucu soğuk ve aşırı sıcaklarda görev yapma
Denizde sağ kalma
Paraşüt, kurbağa, balık adam eğitimi
Harita okuma
Düşman derinliklerine sızma
Taktik akın
Hedef tahribi
Kaçma kurtulma
Pusu
Uzak mesafeli keşif ve devriye
Göğüs göğüse yakın muharebe
Psikolojik harekat
Rehine operasyonu
İşkenceye dayanma
İlk yardım ve yabancı dil( Her Biri En Az 2 Yabancı Dil Bilmektedirler! )

Ayrıca bordo bereliler dünyada "güven atışı eğitimi" alan tek birlik.

Nedir bu güven atışı?

-iki adet bordo bereli karşı karşıya geçer.
-ilk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar.
-diğer bordo bereli iki elinde iki tabancayla yürüyerek o hedefe gerçek mermilerle ateş eder.
-yolun yarısına geldiğinde arkasını dönüp, tabancaları bacaklarının arasından hedefe doğru sıkmaya devam eder.
mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine gelir.
bu eğitim hergün yapılır.



Bir Pkk'lıya Sormuşlar;

A-Türk Askerinin geldiğini nasıl anlarsın?

B-Şarjörlerini üstümüze boşaltırlar.

A-Peki komandonun geldiğini nasıl anlarsın?

B-Yarım şarjör atarlar isabetli atarlar.

A-Peki bordo berelilerin geldiğini nasıl anlarsın?

B-Tek atış duyduysak ve isabetliyse veya hiç atış olmadan adamlarımız azalıyorsa biliriz ki etrafta bordo bereli vardır ve sadece kasaturayla bizi harcıyordur .


Özel Kuvvetler'i önce terör örgütü PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık'ın Kuzey Irak'ta yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi* hemen ardından da PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da paketlenmesiyle tanındı. 'Zoru hemen başarırız* imkansız ise biraz zaman alır' sloganıyla yetişen Türk Özel Kuvvetler'i* ordunun göz bebeği.


Şimdi Sıra K.Irakta Kara Operasyonunda Yer Alan Askerlerimize Dualarımızı Eksik Etmeyelim...
Allah Hepsinin Yardımcısı Olsun,Şehitlerimizede Allah Rahmet Eylesin...

Bordo bereliler dışında TSK’nin birçok birimi vardır. Bunların her biri birbirinden değerli askerlerdir. Sas ve Sat’ı duymuşsunuzdur. O askerlerde çok ağır eğitimden geçerler.
Birliklerinde üstün bir performans, başarı gösteren subay ve astsubaylarla uzman erbaş ve erlerden seçilen Özel Kuvvetler Komutanlığı timleri “Bordo bereliler”, çok özel bir eğitimden geçiriliyor. Her türlü koşula karşı eğitilen timler, A ve B timleri olarak iki birimde örgütleniyor. A timleri sadece subaylardan, B timleri ise bir subay komutasında astsubaylardan oluşuyor.
Özel Kuvvetler, TSK’nın seçkin askerlerinin toplandığı bir bölüm olarak en kritik görevlerde harekete geçiyor.

TSK’nın yeniden yapılanmasıyla, 1992′de teşkilatlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı, dünyadaki bütün demokratik ülkelerin benzer kuruluşları gibi görev yapıyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, Sualtı Taarruz (SAT), Sualtı Savunma (SAS), Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi, 1. Komando Tugayı, 2. Komando Tugayı, Bolu Dağ ve Komando Tugayı, Midyat 3. Komando Tugayı, Foça Amfibi Deniz Piyade Tugayı, Foça Jandarma Komando Okulu’nda üstün başarı gösterenler arasından titizlikle seçiliyor.Her zaman her yerde göreve hazır
Özel Kuvvet mensupları, her yerde, her zaman ve her şekilde mücadele kabiliyetini, sürekli ve zorlu eğitimlerle kazanıyorlar. Karadan, havadan, su üstünden, su altından, ortam ne olursa olsun, hedefe daima ulaşıyorlar. Her olasılığa karşı daima hazır bulunan bordo bereliler, her türlü iklim ve doğa koşullarında görev yapabiliyor. Bu personel, en gelişmiş silah ve teçhizatlarla donatılmış. En modern silahları ustaca kullanabiliyorlar. Dünyadaki ünlü timlerle aynı becerilere sahip olan bordo bereliler, en vahşi doğa koşullarında bile yiyeceklerini temin edebiliyorlar.
Özel Kuvvetler seferde; düşman derinliklerinde bilgi toplamak, hedef belirlemek, taktik akın ve pusular uygulamak ve düşman işgalinde kalmış bölgelerde mukavemet harekatını başlatmak amacıyla kurulmuş bulunuyor.
Özel Kuvvetler’de görevli personelin yeteneklerini artırmak üzere, NATO üyesi ülkelerin özel birlikleriyle taktik ve teknik bilgi alışverişi, teknik malzeme ve müşterek eğitim alanlarında işbirliği yapılıyor.

Eğitimden 2 örnek

Sas’a veya Sat’a girecek olan adaylar boş bir araziye götülür. Üzerlerinde don ve atlet dışında hiç bir şey bulundurulmaz. Bu adaylara bir yol gösterilir. Bu yolun sonunda onları bir kulübe bekler. Onlardan 6 kilometrelik yolu 1 saatte almaları istenir. Ve oraya gitmek için yola koyulurlar. Adaylar çıktıktan 10 Dakika sonra peşlerine her biri için özel sırf öldürmek için eğitilmiş köpekler bırakılır. 1 saat dolduğunda komutanlar ve denetçiler yola koyulur. O yolda o köpeklerin cesetlerini bulurlar genelde. Adamlar çıplak elle ya da dişleriyle o köpekleri parçalamıştır.

Diğer bir egitimde de adayların hepsi Zodyak botlarla denizin ortasına götürülürler. Ve bırakılırlar. Belli bir saat sonra oraya tekrar bir botun onları almaya gelineceğini bildirip ayrılırlar.

Dirençli olan yaklaşık o suda 3 saat hayatta kalmayı başarır. Eğitim zaitti çok olur bu eğitimde. Bot geri geldiğinde kesinlikle durmaz. Yanlarından geçer. Tutundun tutundun tutunamadın bir 3 saat daha beklersin. Her seferinde böyle olur.


Ve SAS & SAT da şu anda 1 numaradır. Daha bu adamlar öyle eğitimler görürler ki bir insanın imkansız dediği şeyler. Diğer bir eğitimde de komando cehennem haftası denilen bir eğitimden geçer. Asker ıssız bir ormana eline sadece bir çakı verilerek bırakılır ve 1 hafta yaşam mücadelesi verir. Kurbağalarla yılanlarla hayatta kalmaya çalışır.

Bir Kaç Görüntü:
- Resim Silinmiş.
- Resim Silinmiş.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

Mopneet

 
Kayıt
23 Haziran 2008
Mesajlar
10.200
Beğeniler
15
süper bir paylaşım tamamını okudum cok güzel bir konu düzeni var benim kuzenim komando ve şuan kolunda 1 kurşun iziyle geziyor allah bütün askerlerin yardımcısı olsun :)
 
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesajlar
1.309
Beğeniler
0
Usta birliğimi görünce baya şaşımıştım birazda sevinç vardı. Uzman usta birliklerini okuyor benimkini okudu üstüne geçmiş olsun dedi bende sevinç falan kalmadı... Mutluyum güzel bir birlikte yaptığım için ama ankaraya pek alışamamıştım... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bir olay yaşandı anlatayımda gülermisiniz ağlarmısınız :D Gece Kuşlarında yazarım..
 
Kayıt
17 Şubat 2007
Mesajlar
2.065
Beğeniler
0
Şehir
with Jenna
kıçıkırık bilmemne köyünden ordan burdan parasız kaldıgı veya herhangi başka bir yolla kandırılarak toplanıp isyan çıkarmış bunuda bölücülük yaparak başarmış bir serseri grubu yok edemedikten sonra neye yarar yüz milyon bordo bereli olmuş

yazdıklarım benim görüşümdür siyaset değildir lütfen tartışma çıkmasın konu kilitlenmesin
 
Yukarı Alt