Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesajlar
1.527
Beğeniler
0
Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Levent Erdoğan, Fenerbahçe derbisinin hakemi Hüseyin Göçek'e sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Türk futbolu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Bilica'nın penaltı noktasında kazdığı mezara gömülmüştür" dedi.



Bilica'nın kazdığı penaltı noktasının çukura dönüştüğünü kaydeden Levent Erdoğan, şöyle konuştu:
"Her ne kadar maçın hakemi penaltı noktasındaki bu mezarı ayağıyla toprak atarak örtmeye çalıştıysa da penaltı noktasını nizami hale getirememiş, bu nedenle de Bobo, penaltı vuruşunu düzgün yapamamış ve penaltıya gole çevirememiştir. Maçın oynandığı sahanın işaretlerini ve şeklini değiştiren oyuncuya kırmızı kart göstermek gerekirken, bunu yapmamak büyük bir hata olduğu gibi, nizami olmayan penaltı noktasından atış yaptırmak da büyük bir kural hatasıdır ve maçın muhakkak tekrarını gerektirir."

Erdoğan, maçtan önce yapılan uyarılara rağmen derbiye Hüseyin Göçek'in atandığını kaydederek, "Merkez Hakem Kurulu tarafından derbiyi yönetemeyeceği açık olan Hüseyin Göçek'in atanması, hem hakeme zarar verilmesine, hem de Türk futbolunun Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki penaltı noktasına gömülmesine neden olmuştur. Futbol Federasyonu'nun hataları görüp de söyleyenlere değil, hataları yapanları cezalandırması gerekmektedir. Türk futbolunun başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Levent Erdoğan, son olarak Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'ye de sitem de bulunarak, "Beraberliğin bile Beşiktaş'a fayda sağlamadığı bir ortamda defansif bir kadroyla maça başlamak da doğru bir taktik değildi" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Yukarı Alt