Xperyon

Bilgiliyim
Kayıt
27 Temmuz 2011
Mesajlar
2.547
Beğeniler
0
Şehir
TürkTelekomArena

Blizzard oyuncuları bu sabah hoş olmayan haberler alarak uyandılar.Mike Morhaime resmi siteden yaptığı açıklamada 4 Ağustos 2012 tarihiyle hackerların Blizzard sunucularında bulunan kullanıcı bilgilerine ulaştığını doğruladı.

Avrupa sunucularında oynayan oyuncuları ilgilendiren ana gelişme oyuncuların elektronik posta adreslerinin korsanların eline geçmiş olması. Kuzey Amerika bölgesi için ise durum daha vahim; Kullanıcı hesaplarında bulunan gizli sorular, Mobil Authenticator (Telefon için olanlar) girdileri ve Tayvan hesaplarına özel telefon kilit bilgileri tamamen korsanların eline geçmiş durumda.

Bunun yanısıra Morhaime hackerların Kuzey Amerika hesaplarına ait hesap şifrelerinin bulunduğu dosyaya ulaştıklarını, ancak bu dosyanın şifreli olduğunu belirtti. Hesaplara ve şifrelere ulaşmak için teker teker kriptolanmış şifreli verileri çözmek gerekiyor, ancak bunun ciddi miktarda zaman ve yetenek gerektirdiği söyleniyor.

Bu noktada Kuzey Amerika sunucularında oynayan oyunculardan Battle'net'e giriş yaptıklarında tek seferlik olarak gizli soruları ve şifreleri değiştirmeleri istenecek. Muhtemelen Mobil Authenticator kullanan Battle.net hesabı sahiplerinin, Authenticator sistemini yeniden başlatmaları da yararlarına olacaktır.

Bu noktada çoğunluğu Avrupa sunucularında oynayan Türk oyuncuların dikkat etmesi gerkeken iki önemli durum var; Elektronik posta adresiniz artık bilindiği için size gelecek "Hesabınız çalınmıştır veya Battle.net hesabınızı satmak istediğinizi öğrendik" temalı mektuplara itibar etmeyip, hesap bilgilerinizi kesinlikle bu mektuplara veya mektupların yönlendirdiği adreslere girmemeniz gerekiyor. Diğer sorunsa hackerların hesap yerine mevcut elektronik posta adreslerini kırarak battle.net hesabınıza ulaşmaya çalışma ihtimalleriyle ortaya çıkıyor. Elektronik posta adresinizde önerilen güvenlik önlemlerini alır ve kullandığınız şifrenin Battle.net hesabınızla aynı olmadığından emin olursanız sorun yaşayama ihtimaliniz oldukça düşük olacaktır.

Bu durum elbette ki Activision-Blizzard'ı da etkileyecektir. Son dönemde satışları oldukça iyi olmasına rağmen, oyunda beklediklerini bulamayan oyuncuların Diablo 3'ü terketmeleri ve World of Warcraft abone sayısının uzun yıllardır ilk kez 10 milyonun altına düşmesi firmanın hisslerini fazlasıyla etkilemişti. Hack olayları en azından söylenildiği kadarla kalmışsa bile özellikle Blizzard'ın satışının konuşulduğu bu dönemde böyle bir gelişme firmanın hisse değerlerini daha da düşüreceği gibi olası bir satış opsiyonunun önüne de taş koyabilir. Bu durumun uzun vadede Blizzard gibi bir devi ne kadar sarsabileceğini kısa vadede hep beraber göreceğiz.


Kaynak:oyungezer.com.tr
 
Yukarı Alt