Tequilla

Bilgiliyim
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesajlar
1.788
Beğeniler
0
Şehir
un Ne Oldugu Beni İlgilendirmez.-.-`


Fragman

http://www.izlesene.com/video/sinema-ay-lav-you-fragman/1178793


Yapım: 2009 , 2010 ~ Türkiye


Tür: Komedi , Politik


Oyuncular: Fadik Sevin Atasoy , Sermiyan Midyat , Ayşenil Şamlıoğlu , Mariel Hemingway , Şener Kökkaya


Seslendirenler: Cahit Berkay , Mazlum Çimen , Cem Yıldız


Yönetmen: Sermiyan Midyat


Senaryo: Sermiyan Midyat


Yapımcı: Sinan Çetin


Görüntü Yönetmeni: Ercan Özkan


Görüntü Yönetmeni: Cem Yıldız


Süre: 1 saat 40 dk

Filmin Özeti

'Ay Lav Yu', Kürtçe'de 'Yok' anlamına gelen 'Tinne' köyünde doğan ve babası tarafından bir fakülte avlusuna bırakılan İbrahim'in, devlet kayıtlarında bile olmayan köylerini dünya gündemine taşımasını anlatıyor. Filmde İbrahim karakterini Sermiyan Midyat, İbrahim'in aşık olduğu Jessica'yı Katie Gill, İbrahim'in anne ve babasını ise Mariel Hemingway ve Steven Guttenberg canlandırıyor.

Ay Lav Yu
Sermiyan Midyat’ın yönettiği; Sermiyan Midyat, Kathie Gill, Steve Guttenberg ve Mariel Hemingway’in oynadığı Ay Lav Yu, önümüzdeki aylarda vizyona girecek.
Sezonun en iddialı yapımları arasında yer alan ‘Ay Lav Yu’, şu aralar Türkiye’nin gündemini sıkça meşgûl eden ‘Kürt Açılımı’nın tam kalbine oturacağa benziyor.
Film Aralık ayı içinde beyaz perdedeki yerini alacak. Kürtlerin sadece Türkiye’ye değil, Amerika’ya ve dünyaya, dünyanın da buraya açılımını oldukca sivri, politik ve çok komik bir dille anlatan film, değişik konusu ve komedisiyle seyirciye sıradışı ve bol kahkahalı iki saat vaat ediyor.
Mardinli İbrahim’le, Colaradolu Jessica’nin aşkının etrafında gelişen olaylarla izleyicinin hayli ilgisini çekeceğe benzeyen filmi Sermiyan Midyat yazıp yönetti ve başrolünü oynadı. Filmde Sermiyan Midyat’a, Hollywood’un ünlü oyuncuları Steve Guttenberg, Mariel Hemingway, Kathie Gill, Josh Folan’in yanısıra Meray Ülgen, Aysenil Şamlıoğlu, Fadik Sevin Atasoy eşlik ediyor.
.




Film den Notlar
- Filmde starlarla, hiç kamera görmemiş köylüler bir araya geldi.
- Filmde ilk defa anlatıcı koro (dengbejler) kullanıldı. Dengbejri Cem Yıldız, Cahit Berkay ve Mazlum Çimen canlandırdı. Cahit Berkay ilk defa bir filmde müzik yapmadı ve sadece oynadı.
- Uluslararası çapta bir filmde ilk defa Amerikalılar ve Kürtler (yani Ortadoğu) bir araya geldi.
- Bir filmde ilk defa Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve İngilizce aynı anda konuşuldu.
- Uluslararası çapta bir komedi filminde ilk defa 11 Eylül olayı işlendi.
- Filmde güneydoğudaki dinlerin iç içeliğinden bahsedildi.
- Aşırı sıcaklarda çekimler yapıldı. Ekibin çoğu güneş çarpmasından ötürü hastanelik oldu
- Sermiyan Midyat ile Kathie Gill, aşırı sıcakta yaşanan türlü aksilikler nedeniyle Hasan Keyfin tepesinde defalarca öpüşmek zorunda kaldı.
- Filmde George Bush ve Usame Bin Laden bir araya geldi. İzleyiciler filmde George Bush’u, Usame Bin Laden’i, Kürtçe konuşan çizgi film karakteri Twitty ve Ayı Yogi’yi bir arada izleyecekler.
- Amerikalı oyuncuların çekim süresince en zorlandığı şey alaturka tuvalete alışamamaları oldu.
- Rol alan köylüler Rugby topuyla normal maç yapmaya çalışırken topun her vuruşta taca gitmesine çok bozuldu
- Bütün yemeklerin etten yapıldığı Mardin’de Mariel Hemingway, her mekanda wireless sorup, internetten cesar salata siparişi vermeye kalkıştı.
- Baş örtülü ve basma elbiseli bir Kürt ana üzerinde ‘Love Me’ yazılı t-shirt’i ile komik bir görüntü oluşturdu.
- Genç oyuncu Josh Folan, atletik vücudunu korumak için, tüm köylülerin şaşkın bakışlarına aldırmadan her sabah sporunu yaptı.




Yapımcılığını Plato Film’in üstlendiği filmin konusu şöyle;


Hala Mezopotamya’nın asırlık topraklarında bilinmeyen, görülmeyen, duyulmayan coğrafyaların olduğu günümüzde, Türkiye’nin Güneydoğu’sunda da, Kürtlerin, Ermenilerin, Süryanilerin yoğunlukta olduğu bölgelerde, henüz köy bile olamamış, resmi haritalarda arazi olarak geçen topraklar ve insanlar bulunuyor. Bu köylerin resmiyet kazanamadıkları için ne yolları, ne okulları, ne sağlık ocakları, ne hastaneleri var. Burada yaşayan insanların çoğu gerek siyasi nedenlerle, gerek ihmalleri yüzünden, gerekse cehaletlerinden ötürü kimlik, nüfus cüzdanı sahibi bile değiller.

Aralık 2009’da beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak olan "Ay Lav Yu"da böyle bir köy olan ‘Tinne’ de geçiyor. Tinne Kürtçe bir kelime. Türkçe kelime anlamı ‘Yok’ olan Tinne’de yaşayan herkes resmi olarak da yoklar. Bu trajik olayı traji- komik bir dille anlatan Sermiyan Midyat, ilk sinema filminde Hollywood’un önemli oyuncularıyla da çalışma fırsatını elde etti.

Tinne Köyü’nün muhtarı olan Yusuf Ağa 100 yılı aşkın yaşadıkları, fakat resmi olarak kaydı bulunmayan topraklarını tanıtmak ve devlete açılmak için devamlı devlet büyüklerine mektuplar yazmaktadır. Tinne Köyü’nün bir kimliğe sahip olması, resmiyete kavuşması Yusuf Ağa’nın en büyük hayalidir. Oğlu İbrahim’i de sırf bu amaç uğruna, okuyup buyusun, kimlik sahibi olup Tinne’yi var etsin diye bir cami avlusu yerine fakülte avlusuna bırakmış. Yusuf Ağa’nın imdadına yetişen Papaz Hana, İbrahim’i nüfusuna geçirmiş ve kimlik sahibi olmasını sağlamıştır. İbrahim artık 30 yaşına gelmiş, askerliğini yapmış ve artık köyüne geri dönmüştür. Köyün tek resmi kimlik sahibi olan ve tek umudu olan İbrahim, köyüne dönmüştür dönmesine de beraberinde bir dolu sürprizi de getirmiştir. Kim derdi ki tek bir Allah’in kulunun bile uğramadığı Tinne’ye, gün gelecek ve Colarado’dan bir aşk gelecek, Jessica gelecek, Amerika gelecek. Tinne’nin umudu okumuş İbrahim, İbrahim’in aşkı Colarado’lu Jessica. Türk Devleti’nin ‘resmi’ olarak tanımadığı Tinne Köyü’nde Kürt genci İbrahim ve Amerikalı Jessica, büyük aşklarına bir vatan bulabilecekler midir? Aşkın vatanı Tinne midir, aşkın vatanı yok mudur?

11 Eylül saldırısından sonra birbirinden fena halde korkan ve neredeyse nefret eden Amerika ve Ortadoğu insanları bir aşk yüzünden ilk kez bir araya gelmektedir. Ancak bu kez başlarında ne siyasiler ne de politika vardır. Sadece insan insana bir karşılaşmadır onlarınki.
 
Yukarı Alt