Kayıt
24 Ağustos 2008
Mesajlar
4.079
Beğeniler
0
Şehir
Hayatın tuzağına düştük, sevginin uzağına...
Hastalıklardan özellikle salgın ve ölümcül olabilen virüslerin olumsuz etkilerinden kurtulmak için aşılar bütünüyle çocukluk çağlarında yaptırılıyor. Ancak halk arasında aşılar hakkında birçok yanlış bilgi dolaşıyor.

Mayo Clinic dergisinde yer alan habere göre, bebekken yapılan aşılar, çocukları hastalıklardan koruması açısından oldukça önemli. Aşılar hakkındaki en yaygın efsaneler ve onların ardındaki gerçekler:

Aşılar gerekli değil!:
Aşılar çocukları difteri, kızamık, menenjit, çocuk felci ve boğmaca gibi ölümcül hastalıklardan korur. Eğer bu hastalıklar yaygın değilse bu aşılar sayesindedir.

Yan etkileri tehlikeli:
Aşıların yan etkileri olabilir; ancak önemsizdir. Aşılar, hafif ateş, kırgınlık ile enjeksiyon yerinde kızarıklık ve şişlik gibi yan etki yapabilir. Alerjik reaksiyonu olduğu bilinen çocuklara aşılar yapılmaz.

Otizme yol açıyor:
Araştırmacılar otizm ile çocukluk çağı aşıları arasında net bir bağlantı bulamadılar.

Çok erken dönemde yapılıyor:
Evet, çünkü aşılar çocukları ölümcül birçok hastalıktan korumak için yapılıyor. Doğumla birlikte başlayan erken aşılama zorunlu, çünkü bu hastalıklar çocuklar çok küçükken oluşuyor.

Bazı aşılar atlanabilir: Genel olarak, aşıları atlamak iyi bir fikir değildir. Bu şekilde çocuğunuzu ciddi hastalıklar karşısında savunmasız bırakırsınız. Tıbbi nedenlerden dolayı belirli aşıların dozlarını olamayan ya da aşılara cevap vermediği görülen bazı çocuklar için tek koruma çevresindeki insanların bağışıklığıdır. Belirli aşılar hakkında şüpheleriniz varsa, çocuğunuzun doktoruyla bunları tartışın. Çocuğunuz aşılama tablosunun gerisinde kalırsa açığı kapatmak için aşılar bulunuyor.
 
Yukarı Alt