Kayıt
27 Eylül 2008
Mesajlar
5.579
Beğeniler
1
Şehir
Londra
Fenerbahçe Kulübü'nün, 2009-2010 sezonunun ortasında opsiyon maddesini kullanarak sözleşmesini tek taraflı olarak uzattığı, kulübün bu girişimi üzerine federasyona başvuruda bulunan futbolcu Semih Şentürk'ün avukatı Şenol Çilek, sezon sonu itibariyle sarı-lacivertli kulüpten bir görüşme talebi gelmediğini bildirerek, ''Önceliğimiz yurt dışı, Fenerbahçe'den bir istek gelirse düşünebiliriz, sonuçta doğduğu yer Fenerbahçe'' dedi.

Semih ile ilgili son durumu değerlendiren Çilek, tek taraflı opsiyon düzenlemelerinin CAS ve FIFA kararları çerçevesinde geçersiz olduğunu belirterek, ''Türkiye'den başka bir takıma transferi durumunda federasyona başvurulacak ve konu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na gidecek. Nihai kararı onlar verecek. Buradan çıkacak karar da Semih'in lehine olur. Türkiye'de Aurelio'dan başka, daha önce opsiyona ilişkin bu şekilde verilen bir karar yok'' diye konuştu.

Sarı-lacivertli kulübün kendilerine yeni bir teklif sunmadığını bildiren Çilek, ''Herhangi bir beklentimiz yok. Önceliğimiz yurt dışı. Hollanda'nın Ajax takımından çok ciddi bir teklif var. Ajax'ın dışında da teklifler var, ancak en ciddisi Ajax'ın teklifi. Fenerbahçe'den bir istek gelirse düşünebiliriz, sonuçta Fenerbahçe'nin futbolcusu ve doğduğu yer Fenerbahçe'' şeklinde konuştu.

Çilek, yurt içinde takımlardan gelen tekliflerin ciddi olmadığını da sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Kulübü'nün sezon ortasında sözleşmesini tek taraflı uzatmasının ardından Futbol Federasyonu'na başvuran Semih, gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, ''Ben Fenerbahçeli Semih olarak doğdum. Futbolu burada bırakmak istiyorum. Fenerbahçeli Semih olarak futbolun içinde kalmak en büyük hayalim. Bugüne kadarki sözleşmelerimde gerek kulübüme karşı, gerek yönetimime karşı hiçbir zaman problem yaratmadım. Ancak aynı zamanda profesyonel bir futbolcuyum. Ailemin ve çocuğumun geleceğini düşünmek durumundayım. Fenerbahçe kulübü, sözleşmedeki opsiyonu tek taraflı olarak, bana hiçbir bildirimde bulunmaksızın ve görüşümü almaksızın federasyona bildirmiştir. Ben de herhangi bir hak kaybına uğramamam için hukuken yapmak zorunda olduğumuz bu başvuruyu federasyona yaptım. Bu işlemi profesyonel bir futbolcu olarak yapmam en doğal hakkım. Ancak bu tablo asla Fenerbahçeyi sildiğim veya gitmek istediğim anlamına gelmemeli. Fenerbahçe yönetimi ve başkanı benim de başkanım ve yönetimimdir. Zamanı geldiğinde oturup anlaşırız ve gerektiğinde Fenerbahçe'de kalırım'' şeklinde ifadeler kullanmıştı.


 
Kayıt
18 Ekim 2007
Mesajlar
278
Beğeniler
0
Böle bi adam fenerde yedek kulübesinde oturcağına başka takımda ilk 11de oynasın daha iyidir...
 
Yukarı Alt