Kayıt
11 Kasım 2007
Mesajlar
7.839
Beğeniler
0
Büyük Piramit'te 4.500 yıldır kapalı olan dehlizin gizemini, içeri gönderilecek robot çözecek.

Mısır'ın Gize kentinde bulunan 4.500 yıllık 'Büyük Piramit'in bugüne dek çözülemeyen bir sırrı, 21. yüzyıl teknolojisi sayesinde aydınlanacak.

Bilim adamları, keşfedildiği 1872 yılından bu yana hiçbir arkeoloğun ulaşamadığı, dehliz şeklindeki bacanın içine robot gönderek, buranın ardında ne olduğunu bulmaya çalışacak. 'Pyramid Rover' (Piramit Gezgini) adı verilen 12.5 santim en ve 30 santimlik boya sahip robotun 17 Eylül'de Keops (Kufu) Piramiti'nin 63 metrelik gizemli dehlizine yapacağı keşif gezisi, belgesel kanalı National Geographic'ten de canlı yayınlanacak.

Kimi uzmanlar, bu dehlizlerin 'yıldız bacaları' olduğu görüşünde. Bu teoriye göre bacalar, Orion takımyıldızının şemasına göre yapıldı. Diğer bir uzman görüşü de, bunların 'ruh bacaları' olduğu yönünde. Bu teoriye göre, piramite gömülen bedenlerin ruhları bu bacalardan gökyüzüne kaçıyor.


--------------------------------------------------------------------------------

Piramit'in kalbi geçit vermedi! (18.9.2002)

Büyük Piramit'teki esrarengiz dehlize giren robot, koca bir kapıya takıldı. Böylece tam 4.500 yıllık sır, kapının ardında kaldı...

Mısır'da Keops Piramidi olarak da bilinen 'Büyük Piramid'in en büyük sırrını çözecek teknolojiyi, 4 bin 500 yıllık bir kapı engelledi.

'Pyramid Rover' isimli 250 bin dolarlık teknoloji harikası robot, bundan 4 bin 500 yıl önce yapılan ve nereye açıldığı halen keşfedilemeyen minik dehlize önceki gün bırakıldı. Sadece 12 santimetrelik robot, 'Kraliçe Salonu'ndan bilinmeyene giden 65 metre uzunluktaki esrarengiz dehlizi, sadece birkaç dakikada katetti.

İlk kapıyı aştı ama...
Bu yolun sonunda, teknoloji harikası robotun önüne önce bir başka kapı çıktı.

Bu ilk engelde delik açmayı başaran robot, kapının ardında ne olduğunu 'görmek' amacıyla fiber optik bir kamera uzattı. Ancak 4 bin 500 yıl önce piramidi yapanlar tünelin sonundaki sırrı sonsuza dek gizli tutmak istemiş olacaklar ki, kameranın karşısına bir kapı daha çıktı. Robot ilk kapıyı geçebilecek kadar bir delik açamadığı için de, 'Büyük Piramit'in en büyük sırrı, ikinci kapının ardında kaldı.

Mısır, Antikalar Yüksek Konseyi (SCA) Yöneticisi Zahi Havas, ikinci kapının arkasında ne olduğunu öğrenebilmek için bir 12 ay daha çalışacaklarını, bu sürenin sonunda geliştirilebilecek.
 
Kayıt
9 Ekim 2007
Mesajlar
7.167
Beğeniler
3
4500 Sene Önce O Zamanın Teknolojisi İle Nasıl Yapmışlar Yaf 8O 8O.Kitapta Felan Okumuştum Galiba. Bu Zamanın Teknolojisi İle Vinclerle Konsa Ortalama 255 Senede Bitermiş :?
 
Kayıt
11 Kasım 2007
Mesajlar
7.839
Beğeniler
0
H0n0R_ demiş ki:
4500 Sene Önce O Zamanın Teknolojisi İle Nasıl Yapmışlar Yaf 8O 8O.Kitapta Felan Okumuştum Galiba. Bu Zamanın Teknolojisi İle Vinclerle Konsa Ortalama 255 Senede Bitermiş :?
Bizle yaplaş o konuyu merak ettim şimdi bak :curtain:
 
Yukarı Alt