Kayıt
3 Temmuz 2009
Mesajlar
5.191
Beğeniler
0
Şehir
Staples Center @ Los Angeles


Andre Santos, 2009 Samba Gold'un Aday Listesine Seçilen Avrupa'da Top Koşturan 30 Brezilyalı Futbolcu Arasında Yer Aldı.


Fenerbahçeli futbolcu Brezilyalı oyuncu Andre Santos, geçen yıl ünlü oyuncu Kaka'nın kazandığı 2009 SAMBA GOLD'un(Samba de Ouro) aday listesine seçilen Avrupa'da top koşturan 30 Brezilyalı futbolcu arasında yer aldı.

Sarı - lacivertli kulün internet sitesinde yer alan habere göre, Brezilya ve Avrupa arasında iletişim sağlayan, Avrupalılar için Güney Amerika futbolu hakkında eğitici olma işlevi gören, Brezilyalılar için ise Avrupa'da oynayan futbolcuları için güncel bilgiler sunan http://www.sambafoot.com web sitesinin düzenlediği "2.SAMBA GOLD"un aday listesinde Fenerbahçeli futbolcu Andre Santos'un haricinde Alex (S.Moskova), Anderson (Manchester United), Naldo (W.Bremen), Daniel Alves (FC Barcelona), Diego (Juventus), Elano (Galatasaray), Fabio Aurelio (Liverpool), Felipe Melo (Juventus), Fernandinho (Donetsk), Filipe (Deportivo La Coruna), Gilberto Silva (Olympiakos), Grafite (Wolfsburg), Hulk (FC Porto), Julio César (Inter), Kaka (Real Madrid), Lucas (Liverpool), Lucio (Inter), Luis Fabiano (FC Sevilla), Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (FC Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Nenê (AS Monaco), Nilmar (Villarreal), Pato (Milan), Ramires (Benfica), Robinho (Manchester City), Ronaldinho (Milan) ve Zé Roberto ( Hamburg) gibi oyuncuların da yer aldığı bildirildi.

Avrupa'da oynayan yılın en iyi Brezilyalı futbolcusuna verilen SAMBA GOLD'un ikincisinin, oy kullanma yoluyla sahibini bulacağı da ifade edilerek, oy kullananların oy ağırlıklarının eşit derecede 3 ayrı gruba ayrılacağı kaydedildi.

Birinci grupta sambafoot internet sitesi okuyucuları(Futbolseverler) yer alırken, ikinci grupta ise sambafoot.com derneğinin seçtiği, Brezilya'nın önde gelen eski futbolcuları, oyuncu menajerleri, teknik direktörleri ve diğer liderlerinden oluşan 11 kişilik resmi seçmen grubu bulunduğu bildirildi.

Açıklamada ilk 3 sıra için yapılan oy verme işleminin 1 Aralık'ta başladığı da hatırlatılarak, oy kullanma işleminin 31 Aralık'ta sona ereceği belirtildi.

Öte yandan SAMBA GOLD 2009 için oy kullanmak isteyenlerin, http://www.sambafoot.com adresinden ilgili linki tıklayarak oy verebilecekleri de kaydedildi.​
 
Yukarı Alt