Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
1000 USD'lik iPhone uygulaması: BarMax





Bünyesinde 100 binden fazla uygulama bulunduran Apple'ın iPhone uygulama mağazası App Store, geçtiğimiz günlerde en pahalı uygulamasına kavuştu. BarMax adı verilen uygulama, 999.99 USD'lik bir fiyat etiketi taşıyor; uygulamanın boyutu ise yaklaşık olarak 1 GB.

TechCrunch sitesinin haberine göre BarMax uygulaması, Mike Ghaffary adlı girişimci tarafından Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunları ile işbirliği yapılarak geliştirildi. Uygulama, ABD'deki avukatlık sınavlarına hazırlanan öğrencileri hedefliyor. BarMax uygulamasının bir benzerini, 3000 - 4000 USD arasında değişen ücretlerle avukatlık sınavlarına hazırlık kursları düzenleyen BarBri firması da kurs katılımcılarına sunuyordu. BarMax uygulaması ise, örgün kurs eğitimine katılmak istemeyip kendi başına çalışmayı tercih eden öğrencileri hedefliyor ve bu kişilerin 3000 USD'ye kadar tasarruf etmelerine imkan tanıyor.

Mike Ghaffary, BarBri'nin hazırladığı iPhone uygulamasını yetersiz bularak daha kapsamlı bir uygulama geliştirmeye karar vermiş ve ortaya, hukuk fakültesi öğrencilerinin avukatlık sınavlarında sorumlu oldukları müfredatın içeriğini iPhone'a taşıyan BarMax uygulaması çıkmış. Öyle ki BarMax, binlerce sayfalık eğitim notu ve yüzlerce saatlik video ve ses verisinden oluşan görüntülü/sesli ders kaydı içeriyor. Bünyesinde şu an için ABD'nin California eyaletinde yürürlükte olan yasalarla ilgili eğitim programını barındıran BarMax, yakın zamanda New York dahil olmak üzere ABD'nin beş büyük eyaletinin yasal uygulamalarını da kapsayacak şekilde genişletilecek.

App Store'da daha önce de 1000 USD fiyat etiketiyle satışa sunulmuş bir uygulama bulunuyordu. "I am rich / Zenginim" adlı uygulamanın yaptığı tek şeyse, iPhone ekranında kırmızı renkli bir değerli taş resmi görüntülemekti. Apple, uygulamayı bir süre sonra App Store'dan kaldırmıştı.


 
Yukarı Alt