Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.165
Beğeniler
466
Yeni düzenleme ile Türk Telekom , kotasını aşan kullanıcılara internet kesintisi uygulayacak. İşte detaylar!

Türk Telekom kotalı internet paketi ile gündemde!

Bildiğinin üzere, 1 Ocak 2019 ‘dan itibaren Türk Telekom dahil olmak üzere birçok internet sağlayıcısı AKN sistemine veda etmişti. Yeni düzenleme ile beraber, kotasız internetdönemine geçiş yapan Türk Telekom kotalı internet tarifesi ile gündemde.

BTK’ ya gönderilen yeni tarife göre, adil kullanım kotalı internet kullanıcılarının 1 Nisan’a kadar limitsiz internet hizmeti alacağı belirtiliyor.

Ancak, belirlenen tarihten sonra kullanıcıların paketi Kotasında Duran’a dönüşeceği de özellikle vurgulanıyor. Paylaşılan bilgiler doğrultusunda, belirlenen kotayı aşan kullanıcılara internet kesintisi uygulanacak.

Türk Telekom tarafından internet servis sağlayıcı şirketlerine ”Al-Sat Paket/Tarife Revizyonu” başlığı adı altında bir fiyat listesi gönderdiği ortaya çıktı.

Şimdilik BTK ‘nın onayına sunulan toptan fiyat listesi eğer onaylanırsa, internet servis sağlayıcıları Türk Telekom ‘un toptan fiyatlarının üzerine yüzde 5 ÖTV ve yüzde 18 KDVkoyarak, kotalı internet paketini tüketicilerine sunabilecek. Söz konusu bu fiyatları ise hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Onaya sunulan Türk Telekom kotalı internet fiyatları!

– 8 Mpbs internet – 51. 61 TL

– 16 Mpbs – 59.52 TL

– 24 Mpbs – 73 TL

– 35 Mpbs – 99.60 TL

– 50 Mpbs 109.63 TL

– 100 Mpbs 146.30 TL

Yeni uygulama sayesinde, satışı durdurulan AKN ‘li paketi olan kullanıcılar haberin başında da belirtiğimiz gibi, 1 Nisan’a kadar mevcut hızlarında limitsiz internet hizmetialmaya devam edecek.

Ancak, Nisan ayından itibaren söz konusu kullanıcıların paketleri Kotasında Duran ‘a dönüştürülecek. Buradan da anlayacağınız üzere, eski sistemde uygulanan hız düşürme olayı yeni düzenleme ile beraber uygulanmayacak. Yani, kotası dolan kullanıcıların interneti kesilecek.

fiyat ucuz diyerekten kotalı sözleşmeyi kotası kalkacak diye uzatmak hata mıydı?
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt