Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Ps3 4.82 Süper Slim ve Diğerleri Oyun Yükleme [Resimli Anlatım]
İlk konu da PS3'ü nasıl jailbreak yapacağımızı anlatmıştım. İkinci konumda da , jailbreak yaptıktan sonra nasıl oyun yükleyebiliriz bunu anlatacağım. İlk konuda ki işlemleri tamamlamadan buradakileri yapamazsınız.

İlk kez yapacağınız zaman size çok karışık gelecektir ve buna değmez diyebilirsiniz ama öğrendikten ve tüm sisteminizi kurduktan sonra takır takır yapıyorsunuz ve her şey çok kolay geliyor. Bu yüzden yılmayın , yavaş yavaş okuyun ve ilerleyin.


AŞAMA 1

1-) İlk konu da hazırladığımız bir USB vardı. Bu USB'yi tekrar bilgisayara takalım.
2-) Bu dosyayı indirin , usb'nin içine atın ve USB'yi eski yerine takın PS3'te. USB belleğiniz aşağıda ki gibi gözükmeli.
1-min.png

3-) İlk konu da ki "Han enabler" işlemlerini yapın.(Bknz ilk konu aşama 4)
4-) "Succesful" yazısını gördüyseniz ana menüye dönün.
5-) Ana menü de "Package Manager" >> "Install package files" >> "Standart" >> "Han Toolbox".
3-min.png

6-) Buradan yüklemeyi yaptıktan sonra ana menünüzde "Han Toolbox" diye bir yer açılacak hemen , Package Manager'ın altında.
han1.fw-min.png


Bu menü size bir çok kolaylık sunacak. Örnek olarak han enabler yapmak için artık web sitesi açmanıza gerek yok , burada ki han enabler'a tıklayarak açabilirsiniz.

AŞAMA 2

1-) Şu anlık konsolla işimiz bitti , artık pc'ye dönebiliriz.
2-) Bu linkte ki dosyaları indirin ve kurulumunu yapın. Bir rar dosyası var , bunu rar'dan çıkartın , exe dosyasını da next next yapa yapa kurun.
Not : Pkglinker dosyası virüslü gözüküyor ama binlerce kişi kullanıyor bu dosyaları. Windows defender indirmeyi dahi yasaklıyor bu dosyayı bu yüzden defender'ı açıp izin ver demeniz gerekiyor. Ben vermem aman virüslü şeyi yüklemem diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Ben kullanıyorum , bir sorun yaşamadım , riski alıp kullanıp kullanmamak size kalmış bir şey.
3-) Rardan çıkan dosyanın adı "Rifgen-Master" ilk önce burada ki işlemleri tamamlayacağız.
4-) İlk konuda Aşama 5'te Act.dat ve idps.hex diye iki dosya indirmiştik usbmize. Bunları alıp , "rifgen-master" klasörünün içine atıyoruz. Resimde ki gibi.
4-min.png


Bu konunun anlatımıyla beraber Fifa Street yükleyeceksiniz. Bu yüzden fifa street dosyalarını indirmeniz gerekiyor.

5-) Bu linke tıklayın. Burada bulunan "Download Package" butonuna sağ tuş tıklayıp , rifgen master klasörünün içine indirin.
6-) Aynı linkte hemen download package butonunun altında yer alan "Download rap" dosyasına da sağ tıklayın ve rifgen-master klasörünün içinde ki "Raps" klasörü içine indirin.

rap.fw-min.png


7-) İndirmeler bittikten sonra elinizde bir tane 4gb'lık dosya ve raps klasörünün içinde 1kb civarı ikinci bir dosya olmalı.
8-) 4gb'lık "PKG" uzantılı dosyayı , tutun ve "ps3xploit_rifgen_edatresign.exe" dosyasının üzerine sürükleyin.Resimde ki gibi(ben pes2016 için yaptım , siz fifa street için yapacaksınız.)
6-min.png

8-) Bir komut istemi açılacak ve yazılar çıkacak , bu biraz uzun sürebilir sonuna kadar bekleyin.Sonunda ".pkg signed!" yazacak. Bu yazıyı gördükten sonra Enter'a basın bir kaç kere kendi kendine kapanacaktır.
rifgen.fw-min.png

9-) Bunlar bittikten sonra "resign_all.bat" dosyasını çalıştırın , bu işlem çok çabuk bitecek , "it's done, press enter" yazacak basın enter'a , sonra "pkg.signed!" yazacak yine Enter'a basın iki kere kendi kendine kapanacaktır.
rifgen2.fw-min.png

10-) Son olarak elinizde şu an bir adet ".rif" uzantılı bir dosya ve ".......pkg_signed.pkg" yazan bir dosya bulunmalı.Resimdekiler gibi.
8-min.png

11-min.png


AŞAMA 3

1-) Yoruldunuz mu ? Yorulmayın daha çok var.
2-) Pkglinker.exe'yi zaten daha önce kurduğunuzu varsayıyorum , kurmadıysanız kurun , kurduktan sonra da kurduğunuz klasöre girin ve Aşama 2 'de belirttiğim iki dosyayı buraya kopyalayıp yapıştırın. (Riff dosyası ve ....pkg_signed.pkg isimli dosyaları yani)
3-) "PKG Linker V2.0.exe" programını açın. Sol kısımdan , "Rescan" yapın ve sağ taraftan "Start Server" yapın. "Settings" sekmesine gelip , "Save Settings" yapın. Programın liste yerinde attığınız iki dosyanın gözükmesi lazım buna dikkat edin. Resimdekiler gibi.(Bende çok oyun var sizde iki tane olmalı.)
pkglinker.fw-min.png

4-) Pkglinker klasörüne geri dönün , orada "Package_List.pkg" diye bir dosya bulacaksınız. Bunu usb'nize atın ve PS3'ünüze takın. PKGLINKER PROGRAMINI KESİNLİKLE KAPATMAYIN. (Program'ı küçülttüğünüzde kapanmıyor , sağ alttaki gizli simgelere saklanıyor.)
5-) "Package_List.pkg" dosyasını , hantoolbox.pkg dosyasını nasıl yüklediysek öyle yükleyeceksiniz. Hantoolbox'a girin ve han enabler'ı ilk önce açın , unutmayın her ps3'ü resetlediğinizde han enabler'ı KESİNLİKLE açmalısınız ilk işiniz bu olsun. Ondan sonra aşağıda ki adımları takip ederek "Package List" dosyasını yükleyin.
Ana menü de "Package Manager" >> "Install package files" >> "Standart" >> "Package_List.pkg"
6-) "Package_List.pkg" dosyamız yüklendiyse güncellemesi için "Soft Reboot" işlemi yapmamız lazım. Han Toolbox'a girin ve "Soft Reboot" yapın.
boot.fw-min (1).png

8-) PS3 yeniden açıldı , han enabler'dan aktifleştirdiniz. Şimdi artık oyunun yüklemesine geçebiliriz , nihayet !
9-) Package Manager >> Install Packages From Web Server >> Fifastreet.pkg'yı yükleyin.
-- (İsim sizde farklıdır , uzantısı .pkg olanı yükleyin.4GB'lık dosya'yı yani. )
Tam isim bu : "QevcCusBHXlMSJQKVVOMvxALQYPvqwLvKNJYdbnQuLOKNaEEXhdQwWApxytDAiIt.pkg"

-- DİKKAT EDİN ! INSTALL PACKAGE FILES'A GİRMİYORUZ BU SEFER INSTALL PACKAGES FROM WEB SERVER'A GİRİYORUZ !

webserver.fw-min.png



10-) Fifa street ilk önce sizin bilgisayarınızdan PS3'e çekilecek sonra da kurulumu yapılacak , burada baya beklersiniz. (Wifi ile bağlanıyorsanız hem çok yavaş atar hem de arada bağlantı hatası verebilir.Kablolu bağlanırsanız daha iyi olur.)

tekken.fw-min.png


11-) Kurulum tamamlandıktan sonra küçük boyutlu olan "RIF000" diye giden dosyayı kuruyoruz ve evet bingo artık oyunu oynayabilirsiniz!
rif.fw-min.png



Farklı oyunları Nasıl Yükleriz ?

Farklı oyunları "psndl.net" adresinden bulabilirsiniz. Sitenin sol menüsünde "Packages" yazan yere tıklayıp , çıkan yerde ki arama kutusuna oyun ismini yazarak aratıp çıkan sonuçlardan indirebilirsiniz.

Dikkatli olun , orada PS4 oyunları da var , PS1 oyunları da var. Oyunların altında yazıyor ne oyunu olduğu. "PSN" diye yazanlar genelde PS3 oyunu oluyorlar. Demo ve DLC bile var sitede , bu yüzden onları da indirmemeye dikkat edin , tabi amacınız demo indirmek değilse...


Son olarak , pkglinker klasörüne her oyun attığınızda rescan yapmanız gerekiyor. Rescan yaptıktan sonra , "Install Packages from web server" bölümüne girip , "Server Setup" dedikten sonra "Refresh Package List" yapacaksınız. Bu Package list dosyasını ps3'e tekrar indirecek. Güncellenmesi için Soft Reboot yapmanız gerekiyor , ps3 açıldığında han enabler yapmayı da unutmayın...


Son söz...

Öncelikle buraya kadar sabredip geldiyseniz tebrik ederim. Oyunları yükleyip çalıştırabildiyseniz umarım üye olup bir teşekkür etmeye de üşenmezsiniz çünkü emek ortada :curtain: Çalıştıramadıysanız da bir hata alıyorsanız yorum yazıp yardım isteyebilirsiniz. Konuyu ortaya atıp çekip gitmiyorum , yapamayanlara da yardımcı olacağım.

Ha bu arada , bu oyun yükleme yönteminin normal oyundan hiç bir farkı yok yani MULTIPLAYER dahi oynayabiliyorsunuz. Ben cod mw3'te baya oynadım. Survival oynayın gayet zevkli :lolmuch: Ban riski var tabi ama bu zamana kadar banlanan olmamış. Tabi bu ileride banlanmayacağınız anlamına gelmez , her zaman dediğim gibi riskini alıyorsan...

İlk başta da dediğim gibi , konu şu an çok zor gözükebilir ama ilk seferki hazırlıklardan sonra oyun yükleme sadece 3 aşamadan ibaret. Oyunu indir , rifgenmaster ile imzalat , pkglinker ile ps3'e at , bu kadar.


İyi oyunlar !



 
Son düzenleme:
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesajlar
9.732
Beğeniler
98
Şehir
İstanbul
Server
Assos
Takımı
Besiktas
Online multiplayer mı oynanabiliyor ? o.O

PS : PS4 için de bekliyoruz eğer online multiplayer'dan bahsediyosan :D
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Online multiplayer mı oynanabiliyor ? o.O

PS : PS4 için de bekliyoruz eğer online multiplayer'dan bahsediyosan :D
Aynen.

Ps4 için jailbreak var ama multiplayer oynayamazsın. Hatta yeni çıkan oyunları bile oynayamıyorsun. PS5 çıkmadan da imkanı yok çünkü sony izin vermez böyle bir olaya. Ps3 çok eski konsol olduğu için umurlarında değil fixlemiyorlar.
 
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesajlar
9.732
Beğeniler
98
Şehir
İstanbul
Server
Assos
Takımı
Besiktas
Hacı ps5 çıkınca zaten bizde ps5 alcaz yani bu kırım işlemi bizim için imkansız anlamına geliyor :)
 
Kayıt
30 Temmuz 2018
Mesajlar
3
Beğeniler
0
Merhaba. PS3 Oyun indirmek için başka site öneriniz var mı? Birde psdnlv3 sitesindeki oyunlardaki id yada united states gibi ifadeler sorun çıkarır mı? Hangisini indirmeliyiz? Teşekkürler..
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Merhaba. PS3 Oyun indirmek için başka site öneriniz var mı? Birde psdnlv3 sitesindeki oyunlardaki id yada united states gibi ifadeler sorun çıkarır mı? Hangisini indirmeliyiz? Teşekkürler..
Merhaba,

Başka site yok ama bir program var ;

https://nopaystation.com/vita/npsReleases/

İnternette kurulumu vs var ama psndl'den farklı bir oyun göremedim ben.

ID derken "BLUS30755 " bu tarz numaraları mı kastediyorsun ? Bunların önemi yok oyunların seri numaraları. USA veya EU farketmiyor ben ikisini de indirip çalıştırdım.
 
Kayıt
30 Temmuz 2018
Mesajlar
3
Beğeniler
0
Peki sürüm arasında fark olur mu? Çoğu oyunun açıklamasında cfw 3.55 de sorunsuz çalışır diyor. Bu oyunlar cfw 4.82 de çalışır mı?
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Peki sürüm arasında fark olur mu? Çoğu oyunun açıklamasında cfw 3.55 de sorunsuz çalışır diyor. Bu oyunlar cfw 4.82 de çalışır mı?
Çalışır ama cfw mi kullanıyorsun ofw mi ?
Ofw ve cfw ayrı şeyler , birisi orjinal firmware diğeri custom firmware.
Süperslim kullanıyorsan mesela ofw kullanıyorsundur, han enable geyikleri varsa ofwdir haliyle cfw için yazılan oyunlar sende işlem yapmadığın sürece çalışmaz.
Cfw için yapılan oyunları indirirsen onları tekrar pkg'ye çevirmen gerekir , ofwde oynatabilmen için. Ben bir kaç oyunu çevirdim ama rap dosyası olmadığı için çalıştıramadım. Bu yüzden cfw için olan oyunları indirmeni tavsiye etmem.
 
Kayıt
30 Temmuz 2018
Mesajlar
3
Beğeniler
0
Şimdi anladım. İlginiz için çok teşekkür ederim. İki konudaki adımları sırasıyla uygulayıp süper slim 4.82 orjinal ps4 ü jailbreak yapmaya çalışacağım.
 
Kayıt
19 Ağustos 2018
Mesajlar
4
Beğeniler
0
Kardeşim her şey yapıyorum ancak pkg linkerda "start server" tusuna bastığımda karşıma "Spaces are not allowed please correct and run the application again. To prevent Unicontroller will close" hatası geliyor. Her türlü elime ps3 için gelmesi gereken dosya geliyor. Bağlıyorum indir dediğimdede orada hata veriyor.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Kardeşim her şey yapıyorum ancak pkg linkerda "start server" tusuna bastığımda karşıma "Spaces are not allowed please correct and run the application again. To prevent Unicontroller will close" hatası geliyor. Her türlü elime ps3 için gelmesi gereken dosya geliyor. Bağlıyorum indir dediğimdede orada hata veriyor.
I have this route C:\PS3 Tools\PACKAGES
I have to change it to C:\PS3Tools\PACKAGES


Diyor ki eğer pkglinkera giden yolda boşluk varsa onları sil.

Üstte mesela adam ps3 boşluk tools diye açmış klasörü olmamış sonra arada ki boşluğu silmiş olmuş.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
peki biz bu pkg dosyaları flash yardımı ile atamazmıyız?
4gb altını atarsın üstünü fat32 kabul etmez. Dosyaları ayırıp atabiliyorsun 4gb üstü içinde pkgsplitter programı ile internette anlatımı var.
Dll hatalarını google'da aratıp çözebilirsin.
 
Kayıt
22 Ağustos 2018
Mesajlar
3
Beğeniler
0
Hayırlı bayramlar ben ps3 ten indirmeye çalışırken bu özelliği kullanmak için önce yazılımı indirmeniz gerekiyor diyor indir dediğimde 80710092 hata kodunu alıyorum yardımcı olabilirmisiniz
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Hayırlı bayramlar ben ps3 ten indirmeye çalışırken bu özelliği kullanmak için önce yazılımı indirmeniz gerekiyor diyor indir dediğimde 80710092 hata kodunu alıyorum yardımcı olabilirmisiniz
Han enabler aktif olmayabilir.
Pkglinker'ın serverı açık olmayabilir.
Pkglinker ipsi yanlış olabilir.
 
Son düzenleme:
Kayıt
19 Ağustos 2018
Mesajlar
4
Beğeniler
0
Tekrardan merhabalar, PKG Linker uygulamasında start server tuşuna bastığım an 0xc000007b hatası alıyorum. Ne denediysem oluyor yardım edermisin ?
 
Yukarı Alt