Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Loco demiş ki:
KEŞAP
Keşap’ın çevresinin tarihi M.Ö. kadar dayanmaktadır. Keşap’ın tarihi Giresun, Trabzon ve Şebinkarahisar ile birlikte düşünmek gerekir. Keşap ve çevresi M.Ö 6. yy’larda Ahameni(Pers) İmparatorluğunun 3. ve 2. yy’larda ise Selefki Asya Krallığının Sınırları içinde bulunur. M.Ö. 183-68 yıllarında Pontus Krallığının daho sonra Roma İmparatorluğu’nun eline geçer. M.S. 395 te Roma İmparatorluğu ikiye ayrılınca Doğu Roma, diğer adıyla Bizans İmparatorluğu’nun payına düşer. Bölge M.S. 6.yy’da Merkezi İran’da bulunan Sasanilerin saldırısına uğrar.

Keşap ilk defa 11.yy’ın sonlarına doğru Doğu Türkler’in hakimiyeti altına ama bu, haçlı seferleri sebebi ile uzun sürmez. Türkler geriye çekildikten sonra, tekrar Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu’na kalır. 1204′te ise Trabzon Rum (Kommenos) İmparatorluğu’nun mülkü olur. 1397 den sonra Keşap’a Oğuzların Çepni boyu etkili olmaya başlar. Bu etki Giderek artar. Bununla birlikte, yöre hala Trabzon Rum (Kommenos) İmparatorluğu’na bağlıdır. 1467 de Fatih Sultan Mehmet Trabzon’u fethetmeye giderken burayı Osmanlı sınırları içine alır.


- Resim Silinmiş.

KeşapLeeqeNcLkk :headbang: :headbang: özledim bea :santa: Hacım cok saol diyodum keşap keşap tarıhini ogrennce daha bi keşaplı oldum :D
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt