Kayıt
13 Haziran 2015
Mesajlar
52
Beğeniler
6
Şehir
Antalya




BİFF(ERKEKLER İÇİN)

Yok! Kimse kendini asacak değil.Mister Loman! Bu gün elimde bir kalem on bir kat merdiveni koşarak indim. Sonra birden bire durdum, beni işitiyor musun? O binanın ortasın da duru verdim, işitiyor musun ? Binanın ortasın da durdum da göğe baktım. Bu dünya da sevdiğim şeyleri düşündüm.Çalışmayı,yemeği,oturup da sigara tellendirmeyi. Sonra kaleme bakım da kendi kendime bunu ne diye kapmış tutuyorum,dedim?

Dairelerde işim ne? Kendimi küçültüyorum, dilenci durumuna düşüyorum. Oysa bütün istediğim orada göğün altında açıkta,kim olduğumu bilmiyorum dediğim anda emrime hazır beni bekliyor. Bunu neden demiyorum, baba. Baba! Benim gibilerin bini bir paraya, senin gibilerininde!

Ne ben lider olacak adamım, ne sen.Bütün ömrünce çok çalışan satıcıdan başka bir şey olmadın, sonun da öbürleri gibi çöplüğe atıldın! Ben de ancak saati bir dolar edenlerdenim. Willy Loman, yedi devlet dolaştım. Piyasayı on para yükseltemedim! Saati bir kağıt! Ne dediğimi anlıyor musun? Artık benden eve başarılarla,nişanlarla gelmek paso. Sende benim o türlü gelmemi beklemekten vazgeçeceksin.

Baba,ben bir hiçim.Hiçim baba.Hala anlamıyor musun? Artık bunun inatlık bir yanı kalmadı.Ne isem oyum ben,başka bir şey değil.


BİFF KARAKTER TAHLİLİ

KİM?

Adım Biff Loman. 34 yaşındayım. Hayatım da daima büyük düşlerim var.Bir satıcının oğluyum.Babam beni kendisi gibi satıcı olmamı istiyordu.Denedim,defalarca denedim.Herhangi bir iş babamı memnun edecekti.Fakat böyle yaşamak,yaşamak değildi.Ömrüm boyunca senet yapmak,müşteri bulmak bana göre değildi.Açık havada kendi işimle uğraşmak varken,niçin yılın 50 haftasını 2 haftalık tatil için harcayayım? Hayatımı güvence altına almak bence böyle olmamalı.

Babam yüzünden ne yaptıysam başarılı olamadım.Üstelik bu baskılar,bende kötü bir özellik,bir alışkanlık oluşturmuştu hırsızlık yapıyordum.

Artık evden ayrılmaya karar verdim.Bunda babamı otel odasında başka bir kadınla yakalamamın da büyük etkisi oldu.Fakat her şeye rağmen babamı seviyordum, ama o bunun farkında değildi.Sürekli kariyer sahibi satıcı olmamı istiyordu.Fakat ben ne kararımı vermiştim.Çiftçi olacaktım.

NE?

Olay New York'ta geçiyor.
Sınıfı dramdır.
Amacım, babama hayata her şeyin kariyer,para olmadığını öğretmek.Ne olursa olsun yaşamının başlı başına mutluluk olduğunu ispatlamak ve hayatımı kendi isteğim doğrultusunda kurmak.Babamı otel odasında başka bir kadınla yakaladıktan sonra olaylar düğümleniyor.

NEREDE?


Genel olarak New York-Boston arasında geçiyor.
Yaklaşık olarak New York'ta
Şu anda Willy Loman'ın evinde.


NE ZAMAN?

1945-1950 yılları arasında(tahmini).
Sonbahar mevsiminde
Willy Loman'ın oturma odası
Saat 20.00-21.00 suları

NİÇİN?

Bütün istediğim kendimi ispatlamak, fakat bunu babamın istediği bir işle yapmak istemiyorum.Kendi işimle kendim başarmak istiyorum.
 
Yukarı Alt