Kayıt
16 Ağustos 2008
Mesajlar
2.027
Beğeniler
0
Şehir
Mimarlık
Parrot Ar.Drone
iPhone Kontrollü Parrot AR. Drone Türkiye’de!


Parrot AR.Drone, sizi sanal ayrıntılarla zenginleştirilen gerçeklikte benzersiz bir uçuş deneyimine çağırıyor. Gerçek ve sanal dünyanın bir araya geldiği bu eşsiz oyun deneyiminde türünün tek örneği 4 pervaneli helikopterin pilotu olmaya hazır mısınız?
Mobil telefonlar için kablosuz teknolojiler üreten Parrot, iPod touch, iPhone ya da iPad ile kullanılabilen geleceğin en önemli teknolojilerinden 4 pervaneli helikopter AR.Drone’u piyasaya sundu.
iPod touch veya iPhone’un ekranındaki kalkış düğmesine dokununca motoru çalışan Parrot AR.Drone, yükseldikten sonra pilottan gelecek komutları bekliyor. Parrot AR.Drone, iPod touch ve iPhone ile kumanda edilerek ivme ölçer sayesinde hareketleri algılıyor, cihazın eğimine ve hareketlerine göre ileri, geri ve yanlara hareket edebiliyor, yükselip alçalabiliyor ve kendi ekseninde dönebiliyor. 4 pervanesi sayesinde AR. Drone mükemmel manevra kabiliyeti ve stabilite ile kontrol edilebiliyor. İniş tuşuna basıldığında ise AR. Drone iniş yapıyor ve motorunu durduruyor.
AR.Drone’un gövdesinin altında bulunan kamera, profesyonel ve askeri uygulamalarda kullanılan ve oyun dünyasına ilk kez uyarlanan bir teknolojiyle yatay hızı ölçerek hız sabitlemeyi sağlıyor. Önündeki ikinci kamera ise helikopterin görüş alanındaki görüntüyü iPod touch ve iPhone ekranına aktararak gerçek ve sanal dünyayı bir araya getiriyor. Aynı zamanda renkleri ve başka bir AR. Drone’u algılayarak zenginleştirilmiş gerçeklik ile video oyunları oynanmasını sağlıyor.
Parrot AR. Drone hem iç hem de dış mekân uçuşları için tasarlandı. Özel biçimli gövdesi dış mekân uçuşlarında rüzgar alanını azaltarak cihaza manevra kabiliyeti veriyor. Dış mekan gövdesi için turuncu-sarı, turuncu-yeşil ve turuncu-mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu canlı renkler sayesinde pilot helikopterini kolayca seçebiliyor ve iki kişilik oyunlarda bir helikopterin diğer helikopteri kolayca algılaması da sağlanıyor.
Pervanelerini sararak AR. Drone’u kapalı mekanlarda olası hasarlara karşı koruyan özel iç mekan gövdesi ise beyaz, gri ve siyah renklerden oluşuyor. Bu gövdeye yapıştırılan dış mekan gövdesi renklerindeki çıkartmalar sayesinde AR. Drone iç mekanda da savaşa hazır hale geliyor.




 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt