Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Merhabalar , uzun araştırmalar sonucunda zor bir sürece girdim. Her ne kadar zor olsa da , umarım inanılmaz sonuçlar alacağım bir dönüşüm olacak. Bu süreci benimle aynı düşüncede olan arkadaşlara yardımcı olması için buradan paylaşacağım.

Alt çene geriliği var bende. Ne zamandır bunun farkındaydım , yan profilden resim çekilirken çok kötü çıkıyordum , bunu da kafama takmıştım. Hatta önden çekilirken de etkiliyordu , bunun yüzünden her çekim zamanı çenemi kendim ileri alıp o şekilde resim çekiliyordum ya da sonrasında fotoşopla ayarlamaya çalışıyordum. Gerçekten özgüvenimi etkilemişti bir aralar. Bu durumu tüm güzel kişilere bakarsanız , çenenin önemini daha iyi anlayacaksınız.

Sürekli araştırıyordum , ameliyat süreci zor gözükmüştü , onun yerine iğne ile dolgu yapılan bir yöntem varmış , ama kalıcı olmuyormuş. Yapılan yağ dokusu ilerleyen zamanda eriyormuş. Bu durumda ameliyatı tek yöntem haline getirdi.

Geçen sene şubat ayında arkadaşla fotoşop yaptık , çenemi ileri aldık , inanılmaz bir değişim oldu. Baya yakışıklı bir çocuğa dönüştüm :lolmuch:. O ara kafama koydum ameliyatı. Tabi okul devam ettiği için birde hala kafamda sorular olduğu için biraz erteledim. Taa ki bu ağustosa kadar. Kuzenimin eşi konya'da çene cerrahı olarak doktora yapıyor. Onun yanına gittim günü birlik. Beni 2 doktora gösterdi. 2'side ameliyat olmamı , inanılmaz bir değişim olacağını söyledi. Fotoşoplu resimleri gösterdim , bundan bile iyi olursun deyince baya mutlu oldum.

Bunun üzerine bana doktor önerdiler Hacettepe'den , çok iyi bir cerrahmış(prof), onunla görüştüm bu olayı. O da yine Hacettepe'de bir ortodontiste (doçent) gönderdi. Ölçümler alındı , Mr çekildi , bilgisayar ortamına kafa yapım aktarıldı. Ortodontist sonuçlar üzerinde çalışacağını ve bunu konseye sunacağını söyledi. Doktorlar toplanıp benim durumumu değerlendireceklermiş.

Bendeki sorunlar , ilk başta görsel olarak rahatsızlık vardı ama sadece öyle değişmiş.
Yine doktorun yanına gittiğimde , bana yaptığı tüm çalışmaları anlattı.
- Her dişçiye gittiğimde , bana ağzını aç diyorlardı , bende açamıyordum. Meğer çene eklemimde sorun varmış , class 2 dedikleri tipmiş.
- Çiğneme bozukluğu var
- Alt çenem geri olduğundan nefes yolunu tıkıyormuş. Normalde 50mm3 altı olan kişiler uyku apnesi olarak adlandırılıyormuş , benim 45mm3 (Tam değerleri hatırlamıyorum ). Zaten ileride uyku apnesi olacağım için , aslında bu ameliyatın benim için zorunluluğa döndüğünü söyledi.
(Yanlış anlaşılma olmasın , doktor kesinlikle para için böyle bir şey demedi)
- Ve görsel olarak güçsüz bir çene görünümü

Bu arada söyleyim , tüm süreç Ortodontist ile devam ediyor. Ne kadar iyi Ortodontik bir tedavi görürsem , ameliyat o kadar güzel geçecekmiş. Cerrah sadece ameliyat sırasında görecek beni. Tabii yine kendileri konuşuyorlar aralarında.

Geçen hafta doktorun yanına gittim , biraz konuştuk bana dışarda beklememi söyledi, cerrahlar gelecekmiş onlarla konuşacakmış konuyu. Ben beklerken önümden geçti kalabalık bir grup , tabi o ara korktum :lolmuch:. Yarım saat sonra yanlarına gittim , ameliyat sürecini aralarında konuştular. 4 tane diş çekilecek tedavi öncesinde. Ameliyat sürecinde üst çene gömülecek , alt çene ileri alınacak , çene ekleminden ileri çekilecek. Cerrahlarda incelediler yüzümü. Ondan sonra diş çekimi için belge verdiler.

09.11.2018
Diş çekimim bugün gerçekleşti , sol üstten azıların yanında ki diş, sol alttan köpeğin yanındaki dişler alındı. Diğer çekim 19'unda olacak. Bu arada diş çekiminden korkmayın , kolay bir şey :rolleyes1:.


19.11.2018
Bugün yine diş çekimi oldu. Sağ taraftan altlı üstlü 2 diş daha çekildi. İlk çekimde kanama pek olmamıştı , bu sefer bayağı kanadı ve uzun süre de durmadı. İlk çekimin aksine ağrım da biraz fazlaydı.
Doktorun yanınada gittim, yaralar iyileşsin 15-20gün sonra gel malzemeleri vereyim dedi. Bence de iyileşse iyi olacak , sadece sol tarafla yiyebiliyorum , solda da altlı üstlü 2 diş olmadığından biraz zor yemek yemek:D

02.12.2018
Sol tarafta çekilen yerler iyileşmişti ama sağ tarafta şişlik vardı. Gargara kullanıyordum 10 gündür ama şişlikler geçmemişti. Bunun üzerine pazar günü acile gittim. Doktor bir şey yok 3 hafta daha böyle devam ederse cerrahi bölümüne git dedi.

03.12.2018
Pazartesi hocayla konuştum , çekim yapılan yerin şiştiğini , doktorun söylediklerini anlattım. Gargara yapmaya devam et , haftaya tekrar konuşalım dedi. Ölçü alacakmış , şişlikler ölçümün hatalı yapılmasına neden olabilirmiş. Güzel bakıyorum şu sıralar. Çünkü baya zaman geçti ve hala tel tedavisine başlayamadık. Umarım sene bitmeden başlarız....

24.12.2018
Bugün randevum 2'deydi , şirketten izin alıp çıktım. Neyse vardım , doktorla el sıkıştık , biraz muhabbet ettik , beni içeri aldı. Doktora ufak bir şeyler hazırlatmıştım onu verdim. Önce çekim yerlerine baktı. Durumunu fena bulmadı , bunun üzerine kalıplarla ölçü aldı. Ölçü alma işlemi bittikten sonra beni bekleme salonuna aldılar. Başka hasta geldi onunla ilgilendi. Biraz önemliymiş galiba , o yüzden yaklaşık 40dk bekledim. Beni çağırdı , alınması gereken malzemelerin listesini verdi. Malzemeleri aldıktan sonra bana yaz, getireceğin zamanı söyleyim dedi. Teli , kalıp üzerinden ayarlayıp sonra direk benim dişlere takacakmış. Hocaya sağ tarafın acıdığını söyledim, biraz travmatik çekim olmuş gibi duruyor dedi.

Sonra cerrahiye gittim. Asistan beni bir dahaki gelişinde bul, form dolduracağız demişti, onun için gittim. Gitmez olaydım....
Hoca çekimleri kontrol edeyim dedi. Sol tarafı iyi buldu ama sağ tarafı beğenmedi. Sağ tarafın şiştiğini bunun üzerine haftasonu başka doktora gösterdiğimi söyledim.
Peki antibiyotiğin bitti mi dedi. Antibiyotik vermedi sadece gargara yapmamı söyledi dedim. Biraz yüzü buruştu, keşke bana gelseydin direkt dedi. Biraz daha inceledi. Böyle bırakmak istemiyorum , yarın gel temizleyeyim dedi. Yarın saat 16.00'a randevu verdi. Yine bir heyecan bastı. Hiç alışamadım şu dişçilere.....
Bunun üzerine ortodontiste yazdım , hoca bir şey olmaz ama tel işini geciktirmeyelim dedi.

25.12.2018
Bugün 4'te hastaneye vardım , doktor beni direkt kliniğe aldı. Yine şakalar makalar derken koltuğa oturdum. Hocam holterle geldim dedim , çok merak ediyormuş sonucunu bana da getir dedi :D.
Her neyse konumuza dönecek olursak, benim sağ taraftaki çekim yerleri şişmişti , hafifte ağrı vardı. Altta ayrıca kemik ucu sivri olduğu için acı yapabilirmiş. Önce alttaki yere başladı , eti açtı , matkaba benzeyen aletle törpüledi kemiği , sonra iltihaplı yerleri temizleyip , 2 dikiş attı. Üst tarafı da açıp orayıda temizleyip 1 dikiş attı.
1 hafta sonra gidip dikişleri aldıracam. Bana diş çekiminden kolay olur, itme bükme işleri yok demişti , keşke diş çekseydi. 30-40 dakikadan fazla sürdü sanırım.
Birde sonrası daha kötü. Antibiyotik , gargara ve ağrı kesici verdi. Baya ağrım oldu , demin ağrı kesici aldım kendime geldim. Umarım artık kesme biçme işleri son bulmuştur , telimi gönül rahatlığıyla takarım.

14.02.2019
Bugün dişçiye gittim , 13.00'da randevum vardı. Benim ortodontist izinde olduğu için başka bir hocadan rica etmişti. Onun yanına gittim, şansına asansörde denk geldik. İşi varmış , yarım saat sonra görüşelim dedi. Yarım saat sonra gittim yanına , benim sol azı dişlerim çok sıkışık. Yüzük tarzı bir şey takılıyor , o sığmadığı için araya bant taktı. Yarın tekrar gel ,diş fırçalarken dikkat et bant çıkmasın dedi.

15.02.2019
Eveet , sonunda tel takıldı. Bakıyorum da , baya zaman geçmiş , umarım süreç beklenenden uzun sürüp ameliyat tarihi ertelenmez.
Kısaca tel olayından bahsetmek istiyorum. Öncelikle canınızı yakacak hiçbir şey yapılmıyor. Delme biçme vs, işlemleri yok.
Önce bantı çıkardı, eline enjektör aldı , aha dedim yine iğne yapacaklar. Neyseki yapmadı :D, bir şey sıktı diş etlerinin oraya. İğrenç bir tadı var , tam ne için kullandı onu bilmiyorum. Sonra dişleri temizledi , yanıcı bir maddeymiş o sıktığı şey.
Bantlı olan yere yüzüğü(adını bilmiyorum) takmaya çalıştı. Sürekli ittirip duruyor. Arkadaş çene eklemleri zaten sıkıntılı , baya ağrıdı eklemler. İttiriyor kaktırıyor filan derken , solu taktı , sonra sağ tarafa geçti. Orasının arası açık olduğu için biraz daha rahat taktı, tabi yine ittirip duruyor. Sonra bitti işlem, ağzı kapıyorum , dişler oturmuyor , sol taraf havada kalmış. Tekrar söktü sol tarafı. Başka bir alet getirdi , dişlerin arasını ve yüzüğü törpüledi. Sonra yine ittire kaktıra taktı yüzüğü. Bu sefer daha iyiydi. Sonunda her şey oturdu yerine.
Sonra teli aldı , braketlerin arasından geçirdi, fazlalığı kesti. Öyle işte :D , yemek yerken sızlama var.
[Bu arada biraz kötü yazdım toplarım yarın yazıyı]

[DEVAM EDECEK....]
 
Son düzenleme:
Kayıt
28 Temmuz 2012
Mesajlar
1.681
Beğeniler
218
Şehir
nWo ~
Kankam ameliyatın inşallah sorunsuz bir şekilde geçer :muck:
böyle bi sorunum yok ama anlatımın sardı takipteyim :lol:
 
Kayıt
26 Ocak 2016
Mesajlar
4.026
Beğeniler
1.398
Şehir
Edirne
Server
Feronia
Takımı
Fenerbahce
Devamını merakla bekliyor olacağım. :beer:
Beklediğinden güzel sonuçlar alman dileğiyle... :kalp:
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.162
Beğeniler
466
Merhabalar , uzun araştırmalar sonucu zor bir sürece girdim. Her ne kadar zor olsa da , umarım inanılmaz sonuçlar alacağım bir dönüşüm olacak. Bu süreci benimle aynı düşüncede olan arkadaşlara yardımcı olması için buradan paylaşacağım.

Alt çene geriliği var bende. Ne zamandır bunun farkındaydım , yan profilden resim çekilirken çok kötü çıkıyordum , bunu da kafama takmıştım. Hatta önden çekilirken de etkiliyordu , bunun yüzünden her çekim zamanı çenemi kendim ileri alıp o şekilde resim çekiliyordum ya da sonrasında fotoşopla ayarlamaya çalışıyordum. Gerçekten özgüvenimi etkilemişti bir aralar. Bu durumu tüm güzel kişilere bakarsanız , çenenin önemini daha iyi anlayacaksınız.

Sürekli araştırıyordum , ameliyat süreci zor gözükmüştü , onun yerine iğne ile dolgu yapılan bir yöntem varmış , ama kalıcı olmuyormuş. Yapılan yağ dokusu ilerleyen zamanda eriyormuş. Bu durumda ameliyatı tek yöntem haline getirdi.

Geçen sene şubat ayında arkadaşla fotoşop yaptık , çenemi ileri aldık , inanılmaz bir değişim oldu. Baya yakışıklı bir çocuğa dönüştüm :lolmuch:. O ara kafama koydum ameliyatı. Tabi okul devam ettiği için birde hala kafamda sorular olduğu için biraz erteledim. Taa ki bu ağustosa kadar. Kuzenimin eşi konya'da çene cerrahı olarak doktora yapıyor. Onun yanına gittim günü birlik. Beni 2 doktora gösterdi. 2'side ameliyat olmamı , inanılmaz bir değişim olacağını söyledi. Fotoşoplu resimleri gösterdim , bundan bile iyi olursun deyince baya mutlu oldum.

Bunun üzerine bana doktor önerdiler Hacettepe'den , çok iyi bir cerrahmış(prof), onunla görüştüm bu olayı. O da yine Hacettepe'de bir ortodontiste (doçent) gönderdi. Ölçümler alındı , Mr çekildi , bilgisayar ortamına kafa yapım aktarıldı. Ortodontist sonuçlar üzerinde çalışacağını ve bunu konseye sunacağını söyledi. Doktorlar toplanıp benim durumumu değerlendireceklermiş.

Bendeki sorunlar , ilk başta görsel olarak rahatsızlık vardı ama sadece öyle değişmiş.
Yine doktorun yanına gittiğimde , bana yaptığı tüm çalışmaları anlattı.
- Her dişçiye gittiğimde , bana ağzını aç diyorlardı , bende açamıyordum. Meğer çene eklemimde sorun varmış , class 2 dedikleri tipmiş.
- Çiğneme bozukluğu var
- Alt çenem geri olduğundan nefes yolunu tıkıyormuş. Normalde 50mm3 altı olan kişiler uyku apnesi olarak adlandırılıyormuş , benim 45mm3 (Tam değerleri hatırlamıyorum ). Zaten ileride uyku apnesi olacağım için , aslında bu ameliyatın benim için zorunluluğa döndüğünü söyledi.
(Yanlış anlaşılma olmasın , doktor kesinlikle para için böyle bir şey demedi)
- Ve görsel olarak güçsüz bir çene görünümü

Bu arada söyleyim , tüm süreç Ortodontist ile devam ediyor. Ne kadar iyi Ortodontik bir tedavi görürsem , ameliyat o kadar güzel geçecekmiş. Cerrah sadece ameliyat sırasında görecek beni. Tabii yine kendileri konuşuyorlar aralarında.

Geçen hafta doktorun yanına gittim , biraz konuştuk bana dışarda beklememi söyledi, cerrahlar gelecekmiş onlarla konuşacakmış konuyu. Ben beklerken önümden geçti kalabalık bir grup , tabi o ara korktum :lolmuch:. Yarım saat sonra yanlarına gittim , ameliyat sürecini aralarında konuştular. 4 tane diş çekilecek tedavi öncesinde. Ameliyat sürecinde üst çene gömülecek , alt çene ileri alınacak , çene ekleminden ileri çekilecek. Cerrahlarda incelediler yüzümü. Ondan sonra diş çekimi için belge verdiler.

09.11.2018
Diş çekimim bugün gerçekleşti , sol üstten azıların yanında ki diş, sol alttan köpeğin yanındaki dişler alındı. Diğer çekim 19'unda olacak. Bu arada diş çekiminden korkmayın , kolay bir şey :rolleyes1:.


[DEVAM EDECEK....]
Bakıyorsun kendine :thumbsup:
Ameliyattan uyanmama olasılığın yüzde kaç :detective:
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Update geldi: [19.11.2018]
  • Diş çekimi yapıldı
  • Doktorla konuşulup randevu alındı


Yetkililerden ricam , başlık güncellenmesi .
bkz -> Çene Ameliyat Süreci [19.11.2018]

 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Update geldi: [19.11.2018]
  • Diş çekimi yapıldı
  • Doktorla konuşulup randevu alındı


Yetkililerden ricam , başlık güncellenmesi .
bkz -> Çene Ameliyat Süreci [19.11.2018]
Tamamdır.

Diş teli takıldığında hem alta hem üste mi takılacak yoksa sadece üste mi? Hem alt hem üst bana çok saçma geliyor.
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Tamamdır.

Diş teli takıldığında hem alta hem üste mi takılacak yoksa sadece üste mi? Hem alt hem üst bana çok saçma geliyor.
Uğur abi benim dişlerim çok çapraşık hep alt hem üst.
Dişler bildiğin üst üste binmiş , bazıları 90 derece dönmüş , hele üstteki köpek dişleri , vampir dişi gibi :mrgreen:

Biraz da içimdeki yarayı anlatayım , ben hiçbir zaman dişlerim görünecek şekilde gülmemişimdir, o içimde yaradır hep :P
Zaten dişlerimin şimdiki halini ve tel sonrasında her 3-4 haftada bir resimlerle güncelleyeceğim konuyu.
Aklında tereddüt olanlar için güzel bir rehber yapmayı planlıyorum.

edit:
Ayrıca çenem çok dar benim.
4 adet gömülü 20'lik çektirdim ve ayrıca 4tane diş çekimi yapıldı. Toplam 8 diş eksik.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Uğur abi benim dişlerim çok çapraşık hep alt hem üst.
Dişler bildiğin üst üste binmiş , bazıları 90 derece dönmüş , hele üstteki köpek dişleri , vampir dişi gibi :mrgreen:

Biraz da içimdeki yarayı anlatayım , ben hiçbir zaman dişlerim görünecek şekilde gülmemişimdir, o içimde yaradır hep :P
Zaten dişlerimin şimdiki halimi ve tel sonrası her 3-4 haftada bir resimlerle güncelleyeceğim konuyu.

Aklında tereddüt olanlar için güzel bir rehber yapmayı planlıyorum.
Anladım hacım , benimde alt çenem geri , çok umurumda değil ama bende ağızdan pek nefes alamıyorum , bu yüzden sıkıntı olabiliyor.
İnternette de baya kişi araştırıyordur , hem buradan düşünenlere hemde internetten gelecek arkadaşlara güzel bir rehber olur.

Birde yıllar sonra dönüp okumak içinde güzel rehber oluyor :D
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Anladım hacım , benimde alt çenem geri , çok umurumda değil ama bende ağızdan pek nefes alamıyorum , bu yüzden sıkıntı olabiliyor.
İnternette de baya kişi araştırıyordur , hem buradan düşünenlere hemde internetten gelecek arkadaşlara güzel bir rehber olur.

Birde yıllar sonra dönüp okumak içinde güzel rehber oluyor :D
Abi sende de vardır , gece yatarken ağzın açık yatıyorsundur.
Fitness ve sivilce içinde bir şeyler yapma planım var:lolmuch:
Özellikle sivilce için bir şeyler yapacağım , bundan da çok çektim , geçmiyor meret. Spor için söz vermeyim , iş çok yoruyor , 11 gibi uyuyorum artık:olucem:
 
Kayıt
22 Ağustos 2010
Mesajlar
1.866
Beğeniler
515
Takımı
Seçiniz...
Kardeşim benim geçmiş olsun, özgüvenini kaybetmen kötü olmuş ama sonucunda umarım tahmin ettiğinden daha güzel olur ve her fotoğrafında rahatça gülebilirsin.
Ameliyatının iyi geçmesi dileğiyle, konuyu takipteyim. :kalp:
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Kardeşim benim geçmiş olsun, özgüvenini kaybetmen kötü olmuş ama sonucunda umarım tahmin ettiğinden daha güzel olur ve her fotoğrafında rahatça gülebilirsin.
Ameliyatının iyi geçmesi dileğiyle, konuyu takipteyim. :kalp:
Teşekkür ettim :muck::muck:Mesajı baya geç gördüm kusura bakma :rolleyes1:

Doktorla konuştum , 25 Aralık salı günü randevum var. Tekrar ölçü alınacakmış , tel takılması daha sürecek gibi .....
Bu sırada kilo almaya çalışıyorum , tekrar 60'ı geçtim :lolmuch:
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Çene Ameliyat Süreci [24.12.2018]
Başlığı yine değiştirir misiniz?

Heyecan kaldığı yerden devam ediyor......
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Şu dişçilerde sürecin dallanıp budaklanmasına uyuz oluyorum. Bir işlem yaptıracaksın 32 kere dişçiye gidiyorsun. Zaten stresli dişçiye gitmek hep yarım kalıyor :curtain:
 
Kayıt
22 Ağustos 2010
Mesajlar
1.866
Beğeniler
515
Takımı
Seçiniz...
Ya kanka senden çok ben heycanlanıyorum. Bi bitse de mutlu sonu görsek. :rolleyes1:
 
Yukarı Alt