• Konuyu başlatan bozkurt32
  • Başlangıç Tarihi
B

bozkurt32

Guest
Npc programından edit yapıyorum f-10'dan item kaldırdım. Sql güncelliyor itemi görüyorum alınca dc veriyor. Media'ya çıkardığı .txt dosyalarını attığımda ise silkroad çalışmayı durduruyor. .txt dosyalarını hatalı çıkarıyor sanırım ya da ben anlamadım olayı bilen yardımcı olabilir mi?
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
Prosedürlerden birisinde büyük I yerine küçük i yazıldığı için oluyor o hata. Şuan hatırlamıyorum vsro item mall fix vs yazarsanız çıkar.
 
B

bozkurt32

Guest
Yalnız sorun sadece item mall da değil. mediaya attığım zaman dosyaları silkroad launcher çalışmayı durdurdu geliyor direkt.
 
B

bozkurt32

Guest
DB'den ref yazanların içini kopyaladım txt yapıştırdım, start veriyorum çalışmayı durduruyor. Eskilerini atıyorum bu sefer oyunun içinde item alınca dc veriyor. Silkroaddan anlayanlar bana bunu anlatsın nedir derdi bu oyunun? :)
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
Vsro npc programı kur. Orada SQL Düzenle seçeneği var. Orada yazanları uygula düzelmezse prosedür hatası vardır. Oyundan dc yediğinde oyunun exe dosyaları hata veriyorsa hangi prosedürde hata olduğunu anlayabilirsin.
 
B

bozkurt32

Guest
Sorun sanırım NPC programının çıkardığı txt dosyaları. Orijinalinde 2324 tane satır var. Çıkardığında 100'den fazla az satır var. Ben bu kadar item silmedim.
 
E

ExportSRO

Guest
DB 'nin yedeğini almadan bu işlemi yaptıysan geçmiş olsun kardeşim :)
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
NPC programı indexlerle çalışıyor eğer index eklemediysen tablolara hata olabilir. Tabloları karşılaştırıp olmayan itemleri çıkartıyor o yüzden 100 tane item çıkıyor olabilir. Vsro npc programını anlatıldığı gibi kurun.
 
B

bozkurt32

Guest
İndex ekleme derken videolarda sadece yetki veriyor onu yaptım.
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
yapmanız gerekenler
_RefObjChar,
_RefObjCommon,
_RefPackageItem,
_RefShop,
_RefShopGroup,
_RefShopItemGroup,
_RefShopTab,
Tab_RefHive,
Tab_RefNest,
Tab_RefTactics ve
_RefShopTabGroup
bu tabloların ID kısımlarını Primary Key ve Identity Specification yes olmalıdır.

_RefScrapOfPackageItem
tablosunun ise [index] Primary Key ve Identity Specification yes olmalı.

ve son olarak
_RefPricePolicyOfItem,
_RefShopGoods
tabloların en sonuna index type int türünde colon oluşturduktan sonra [index] Primary Key ve Identity Specification yes yapın sql güncellemede hata alırsınız yoksa....
 
B

bozkurt32

Guest
Bu şekilde yaptım, sildiğim tablolar geri geldi. Dedim olacak, tekrar sildim f-10'dan Text Dosyası oluştur dedim update yaptım silkroad_launcher çalışmayı durdurdu. Eski text dosyasını atınca sorun olmuyor. Yeni oluşturdukları hatalı.
 
B

bozkurt32

Guest
refpackageitem,

refpricepolicyofitem,

refscrapofpackageitem,

refshopgoods,

Bu tablolardan 1 adet itemin service değerini "0" yapıp patch yaptığım zaman silkroad launcher çalışmayı durdurdu hatası veriyor. Ben item silmek için ne yapacağım?
 
Kayıt
22 Ağustos 2010
Mesajlar
1.866
Beğeniler
515
Takımı
Seçiniz...
Serviceyi 0 yapmak yerine sol kenarına sağ tık yapıp delete yap tablodan silinir. Tabi bunu 4 tablodanda bulup silmen gerekli.
Program ise neden hata veriyor bilemem.
 
B

bozkurt32

Guest
Sql'den NPC programı otomatikman siliyor ben text dosyalarından oynuyorum o zaman sıkıntı çıkıyor. "//" işareti koysam başına pasif hale getirecek o satırı, silsem yine aynı mantık service 0 yapınca launcher hata veriyor. Ben itemin F-10'da görünmemesini istiyorum.
 
B

bozkurt32

Guest
Ya arkadaşlar yeter kaç gündür gına geldi şunu bilen yok mu bu neden çalışmayı durduruyor? Kaç kişisiniz hiç mi başınıza gelmedi böyle bir olay? Bi el atın güya yardımlaşma yeri topu topu 2 kişi yazdı...
 
B

bozkurt32

Guest
Maalesef güvenemem. Fikriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.
 
Yukarı Alt