1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

Visual studio


  1. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Beyler yarın sınavım var hoca çıkacak 5 soruyu verdi 1 tanesını kendım yapabıldım elımde 4 soru var yardıncı olabilecek var mıdır? not:10.sınıf.
     
  2. Canova

    Canova   olduser rank8

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.196
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bro sen yaz buraya soruları, elimden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışırım. Konuyu daha açıklayıcı bir şekilde yazsaydın keşke. Genel olarak visual studio ile mi ilgili yoksa C# falan mı?
     
  3. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    C# ile alakalı sorular
    ps:console application da çalışıyoruz
     
  4. Canova

    Canova   olduser rank8

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.196
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Buraya yazarsan elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
     
  5. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Bu mesaj Canova rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Teşekkürler yazıyorum sorular gayet kolay dedi bize ama yinede zorlandım :mrgreen:
     
  6. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    1)Kullanıcıdan adını ve soyadı istenecek ve adının ekranda kaç kere yazmasını istediği sorulacak ve ekranda istediği kadar yazıcak. (for döngüsü ile yapın dedi.)
    2)Kullanıcının girdiği sayının faktörielini hesaplayıp ekrana yazdıran program.(for döngüsü dedi bunun içinde)
    3)For döngüsü kullanarak bu şekil olucakmuş birde
    *****
    ****
    ***
    **
    *
    4)1 den 50 ye kadar olan sayılarda tek sayıların karesini çift sayıların küpünü alıp ekrana yazdıran program (for dongusu ıle dedı bunu içinde)
    bir soru if else li onu yaptım for döngüsünü 1 ders işleyebildik sadece bütün dersi for döngüsüne yıktı. :roll:
     
  7. Canova

    Canova   olduser rank8

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.196
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  8. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Teşekkürler ben beklemedeyim, biraz çalışayım bunlara unutmayalım sonra. :)
     
  9. Canova

    Canova   olduser rank8

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.196
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    1)
    Console.Write("Adınızı Soyadınızı Giriniz:");//ad soyad giriniz diye yazdırıyorum.
    string adSoyad = Console.ReadLine(); // ad soyadı bir değişkene atıyorum.
    Console.WriteLine("Kaç kere tekrar etmek istediğinizi giriniz:"); //yine soruyu ekrana yazdırıyorum.
    int sayi = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); // sayıyı bir int değişkenine atıyorum(readline dediğimizde string olarak alır bu yüzden convert.toint32 diyerek int e çeviriyorum).
    for (int i = 0; i < sayi; i++) // for döngüsü ile kaç gere yazmak istiyorsak yazdırıyorum.
    {
    Console.WriteLine(adSoyad);
    }
    Console.ReadKey(); // bu da programın hemen kapanmaması için. İstersen kaldırabilirsin de.



    Yanlarına açıklamalar yazmaya çalıştım umarım anlamışsındır. Biraz meşgulüm diğerlerini de en kısa zamanda yazmaya çalışacağım.
     
  10. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Teşekkürler sen gönderdikçe ben tekrarlıyorum faktorielin sitesini atmıştın zaten bide bu tamamdır son 2 kaldı bırınıde ben yapmıştım zaten inş 100 çekerim bu sınavdan matematik 45 den sonra ilaç gibi gelir :mrgreen:
     
  11. Canova

    Canova   olduser rank8

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.196
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    3'te bir sorum olacak. Bu gösterdiğin şekilde mi olacak yoksa şu şekilde mi? :
    Kod:
    **********
     ********
      ******
       ****
        **
        *
    Genelde bu şekilde ödev veriyorlarmış. Ben de internetten gördüm :D Bu şekildeyse onun da linki var: http://www.csharpkitabi.com/csharp-orne ... apmak.aspx
    Aynı kodu buraya da yazıp yanına yorum satırları ekliyorum ki daha rahat anlayabilesin diye:
    Kod:
                for (int m = 0; m <= 5; m++)//for döngüsü ile 5 tane sıra oluşturuyoruz.
                {
    
                    for (int n = 0; n <= m; n++)// her sıraya boşluk ekliyoruz. for döngüsüne dikkat edersen sırayla boşluk sayısı artıyor. yani bu şekilde düzgün bir ters piramit elde ediyoruz.
    
                        Console.Write(" ");
    
                    for (int z = m * 2; z <= 5 * 2; z++) // burada da her sıraya 10'dan geriye 2şer 2şer düşen for döngüsü oluşturuyoruz. Bu döngü de yıldızlar için.
    
                        Console.Write("*");
    
                    Console.WriteLine();//her satır bittiğinde  bir alt satıra atlamasını sağlıyoruz.(Console.write normal yazar, Console.writeline yazıp bir alt satıra iner.)
    
                }
    
                Console.ReadKey();

    4)
    Kod:
    int sonuc = 0;
                for (int i = 1; i <= 50; i++) //for ile 1den 50ye kadar olan sayıları for döngüsüne aldıl.
                {
                    if (i % 2 == 0) // i nin 2 ye bölümünden kalan sıfırsa sayı çift tir. Bunu if sorguna uyguluyoruz.
                    {
                        sonuc = i * i * i;// çift sayı ise küpünü aldık.
                        Console.WriteLine(i.ToString() + " sayısının Küpü = " + sonuc.ToString());
                    }
                    else
                    {
                        sonuc = i * i; // 2 ye kalansız bölünemiyorsa tek sayıdır. Karesini aldık.
                        Console.WriteLine(i.ToString() + " sayısının Karesi = " + sonuc.ToString());
    
                    }
    
                }
                Console.ReadLine(); // yine diğer programdaki gibi console'un kapanmaması için bir harfi bekletiyoruz.
    Umarım yardımım dokunmuştur. :beer:
     
  12. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    of of dokunmazmı cok saol inş güzel bir not alırım :mrgreen:
     
  13. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    off off ayni siniftaymisiz ben de soyle bir okulda okusaydim 100 100 alirdim ne guzel valla sinavdan zevk alirdim be.
    Cevaplar yazilmis yine de sorun olursa yardimci olurdum ben de basarilar :)
     
  14. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Bilişim teknoloji temellerinden 90 aldım bundan kaç alacağım bakalım. Hoca şaşırdı hepsini yaptığımı duyunca :mrgreen: sorular farklı olabilirmiş öğleden sonra sınav var inş yüksek alırım.
     
  15. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Hoca ters köşe yaptı bütün sorular farklıydı en azından çalışarak girdim sınava :mrgreen: başka türlü çalışmazdım. 4 Sorudan 3 tanesini yapabildim 1 tanesini de yaptım ama hata olmadığı halde sonuç alamadım hocada baktı biraz gidiş yolundan puan verebilirim dedi 70 80 bekliyorum bu sınavdan da :mrgreen:
     
  16. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    bro sınavlar bilgisayarda mı oluyor yoksa kodları kağıda mı yazıyorsun? :D
     
  17. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Bilgisayarda oluyor u düzeni var sınıfta 18 bilgisayar var yaptıklarımızı kayıt ediyoruz masa üstüne, hoca kendi bilgisayarından topluyor bir program var bizim bilgisayarları yönetebilen bir program tek tek girip aldı hepsinden :coffee:
     
  18. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Evet beyler kimse var mı ? bir sorum daha var ödev aldım sözlü notu var ödevin sonunda yarına yetiştirmem lazım :beer:
     
  19. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.592
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    sor hele soruya baglı :)
     
  20. Slim Shady

    Slim Shady   rank8

    Kayıt:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.903
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    48
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    İzmir-Kınık/Manisa-Akhisar

    Envanter:

    Kullanıcıdan 6 sayı istenıcek 1. 2. 3. ... diye sonra random dan 1 49 arası 6 sayı çıkacak ve randomdan cıkan sayılar ile kullanıcının yazdıgı sayılardan uyuşan varsa ekrana yazıcak örneğin 3. sayı 35 yazdık randomda cıkan 6 sayıdan 1 tanesi 35 ise ekrana örneği 3. tahmininiz doğru gibi birşey yazıcak 1 den fazla sayı bildiğindede 3.-5. tahmininiz doğru yazıcak
    örnek misal ekran açılacak
    1. 2. 3. 4. 5. 6. sayıyı isteyecek
    arkadan raslege çıkan 6 sayıyı yazızıcak (Rasgele çıkan sayılar 1-2-3-4-5-6 <örn.)
    Doğru tahminler>>>1.-4.-6.