1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

Visual Basic Anlayanlar Yardım


  1. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Public Class Form1
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Dim a, b, c As Double
    Dim d As String
    a = TextBox1.Text
    b = TextBox2.Text
    d = ComboBox1.Text
    Select Case d
    Case "Topla"
    c = a + b

    End Select
    c = TextBox3.Text

    End Sub

    Hesap makinası yapcaktım bu kodları yazdım fakat bu hatayı verdi
    A first chance exception of type 'System.InvalidCastException' occurred in Microsoft.VisualBasic.dll sin:
     
  2. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    String -> Double dönüşümü sorun yaratabilir... Bu yüzden Parse kullan
    a = Double.Parse(TextBox1.Text)

    Ayrıca ComboBox seçmeli bir kontroldür... .Text yerine .SelectedItem vs kullanman işini görecektir.

    Ama burda hatanın sebebi
    "c = TextBox3.Text" kısmı. Sanırım TextBox3 e sonucu yazdırmak istedin ama atamayı yanlış yapmışsın.
    TextBox3.Text = c.ToString() yaparsan düzelir :thumbsup:
     
  3. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Tamam saol eve dönünce deniyim :)
     
  4. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
  5. Tweety

    Tweety Old School olduser rank8

    Kayıt:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.716
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Chief Operating Officer
    Şehir:
    İzmir, Bornova
    ConvertToInt32 gibi bir şey de kullanılabilir :) ama double olarak parse de güzeldir candır :D
     
  6. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Oldu vallaha sagolun :)
    İlk programımıda yapmış oldum :D
     
  7. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    Olcak tabi len :D

    GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  8. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Eyw :P
    Yav ben yan komşunun wifi sini hacklemek istiyorum onu nasıl halletcez :mrgreen:
     
  9. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    bayağı eskiden onunla çok uğraşırdım onun özel OS u vardı boot ederdim vs ama artık keylerin de çoğu wpa2 olduğundan kırmak çok/zor imkansız. Anca bruteforce (deneme) ile. Onun da 1231231923 tane kombinasyonu var :D
     
  10. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Hesap makinesi isteyen olursa yazsın hallederiz :mrgreen:
     
  11. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    shell "explorer http://extraloob.com"
    Shell ile firefoxu gösterip siteye bağlandırmayı nasıl yapacağım ?
     
  12. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    Process.Start("http://extraloob.com")
     
  13. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Gene explorer e gidiyor
     
  14. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    Varsayılan tarayıcı ile açar.
    Özellikle firefox ile açmasını istiyorsan

    Process.Start( _
    "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe", _ ' Firefox.exe nin bulunduğu yer
    "http://www.extraloob.com") ' Site (argument)

    Güzel bir yöntem değil tabii ki, firefox başka bir lokasyonda olabilir veya hiç yüklenmemiş de olabilir.
     
  15. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    Çok şekil oldu tekrar sağol :)
     
  16. CezaAlp

    CezaAlp Old School olduser rank8

    Kayıt:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.104
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    Ders Başı !!!

    Envanter:

    [​IMG]

    Bunları nasıl yapabiliriz?
     
  17. Warmoon

    Warmoon Old School olduser rank8

    Kayıt:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.725
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    SA xd
    Button veya TabControl ile
     
  18. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    mbotu incelemiştim zamanında onlar tab control. appereance kısmından flatstyle mı ne yapınca o görünümü kazanıyordu.
     
  19. Warmoon

    Warmoon Old School olduser rank8

    Kayıt:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.725
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    SA xd
    Bu mesaj sarkolata rumuzlu uyeden alinti yapildi
    Flatstyle değildir o, Flat tır.
    Çünkü Flatstyle bir Property , ayar değil (:
     
  20. sarkolata

    sarkolata zaa xD olduser rank8

    Kayıt:
    15 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    8.601
    Beğenilen Mesajlar:
    69
    Ödül Puanları:
    58
    Meslek:
    İt Kopuk
    Şehir:
    Istanbul City
    Bu mesaj AlphaFusion rumuzlu uyeden alinti yapildi
    pardon reis ben biraz eziğim de bu konularda mazur gör