1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

Visual Basic 6.0 Basit Kodlar..


  1. [GM] Essence

    [GM] Essence Öğretiyorum rank8

    Kayıt:
    23 Haziran 2009
    Mesajlar:
    869
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kayan Form Başlığı

    'Forma Bir Adet Timer Yerleştirin.

    Dim dene
    Dim X
    Dim z

    Private Sub Form_Load()
    dene = "kayan form başlığı"
    X = 0
    z = Len(dene)
    Timer1.Interval = 100
    End Sub

    Private Sub Timer1_Timer()

    'kayan form basligi
    Dim dene1
    110
    z = z - 1
    X = X + 1
    dene1 = Right(dene, z) + " - " + Left(dene, X)
    Caption = dene1
    If z < 1 Then
    z = Len(dene)
    X = 0
    GoTo 110
    End If

    End Sub

    Rastgele bir sayı

    'Aşağıdaki 25 sayısı en fazla ne kadar sallayacağını gösterir
    '0 sayısınında dahil olmasını isterseniz + 1 i çıkartın.
    Int(Rnd * 25) + 1

    Güzel bir form çıkışı.

    Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
    Do Until Form1.Top = Screen.Height
    Form1.Top = Form1.Top + 1
    Loop
    Unload Me
    End Sub

    Titreyen Form.

    '1 adet timer yerleştirin.
    Private Sub Form_Load()
    Timer1.Interval = 22
    End Sub
    Private Sub Timer1_Timer()
    Form1.Top = Form1.Top + 50
    Form1.Top = Form1.Top - 50
    Form1.Left = Form1.Left - 50
    Form1.Left = Form1.Top + 50
    End Sub

    Textte yazılanı form başlığı yap.

    'Bir adet text box yerleştirin.
    Private Sub Text1_Change()
    Form1.Caption = Text1.Text
    End Sub

    Sağa sola hareket eden command buton.

    'Form üzerine Timer ve Command yerleştiriniz.
    'Timerin Intervalını istediğiniz değeri yazın.
    Private Sub Timer1_Timer()
    If Timer1.Tag = "sag" Then
    Command1.Left = Command1.Left + 100
    If Command1.Left >= Form1.Width Then
    Timer1.Tag = "sol"
    End If
    Else
    Command1.Left = Command1.Left - 100
    If Command1.Left <= 0 Then
    Timer1.Tag = "sag"
    End If
    End If
    End Sub

    Ekran çözünürlüğünü bulmak.

    'Bir adet command button gerekmekte.
    'Bir adet modul olusturun aşağıdaki kodları yazın.
    'Modul başlangıcı.---
    Option Explicit
    Type RECT
    Left As Long
    Top As Long
    Right As Long
    Bottom As Long
    End Type
    Public Const SPI_GETWORKAREA& = 48
    Public Declare Function SystemParametersInfo Lib "user32" Alias _
    "SystemParametersInfoA" (ByVal uAction As Long, _
    ByVal uParam As Long, lpvParam As Any, ByVal fuWinIni As Long) As Long


    'Modul Sonu ----

    'Form'a yazılacak Kodlar.

    Private Sub Command1_Click()
    Dim rct As RECT
    Dim z As Long
    Dim msg As String
    z = SystemParametersInfo(SPI_GETWORKAREA, 0&, rct, 0&)
    msg = "Ekran Çözünürlüğü" & vbCrLf
    msg = msg & "Genişlik - " & rct.Right & vbCrLf
    msg = msg & "Yükseklik - " & rct.Bottom & vbCrLf & vbCrLf
    MsgBox msg
    End Sub
    'Form'a yazılacak Kodların Sonu.
     
  2. Spare_

    Spare_ Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    2.811
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Programmer , Desanatör.
    Şehir:
    ^^ T.C / İST ^^
    Ellerine sağlık güzelim :muck:
     
  3. [GM] Essence

    [GM] Essence Öğretiyorum rank8

    Kayıt:
    23 Haziran 2009
    Mesajlar:
    869
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elime fırsat geçtikce güncelleyeceğim. :muck:
     
  4. Spare_

    Spare_ Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    2.811
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Programmer , Desanatör.
    Şehir:
    ^^ T.C / İST ^^
    Hazır bu kadar şey biliyorken bunlarla bize programlar yap. Kendini biraz daha geliştirmiş olursun.
     
  5. [GM] Essence

    [GM] Essence Öğretiyorum rank8

    Kayıt:
    23 Haziran 2009
    Mesajlar:
    869
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ne yazayım ? Aklıma birşey gelmiyor.
     
  6. [GM] Essence

    [GM] Essence Öğretiyorum rank8

    Kayıt:
    23 Haziran 2009
    Mesajlar:
    869
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Int(Rnd * 25) - 1
    değil
    Int(Rnd * 25) + 1


    Üzgünüm yanlış yazmışım :(
    Düzelttim
     
  7. Adith

    Adith Old School olduser rank8

    Kayıt:
    6 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.562
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Şehir:
    TeXas
    Bi alttaki konuya bi göz at mesela :mrgreen:
    p.s:Visual Studio 2005 ama olsun yaparsin sen :twisted: