1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

Öss Soruları - 2oo8 :}


  1. 4Ever2Gether

    4Ever2Gether Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    6 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.668
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Student
    Şehir:
    Old 4Ever2Gether #
    2008 Olası Öss Sorular

    SORU-1
    Bir ağacın üzerinde bulunan
    kuş yuvasında 63 tane yavru kuş,
    bir baba va 4 anne kuş vardır.
    Kuşlar, ağaçlarda yalnız değildirler.
    Öyleyse bu kuş ailesinin komşusu aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A)KARGA
    B)KELAYNAK
    C)KUŞUM-AYDIN
    D)ANKA
    E)EBABİL

    SORU-2
    Cabbar'ın 250 ytl'si ve Selo'nun da 250 ytl borcu vardır.Cabbar'ın da Selo'ya 250 ytl borcu vardır.Cabbar'ın 250 ytl'lik elektrik faturasını ödemesi gerekmektedir.Sizce bu durumda Selo ne yapar?

    A)BEN BORCUMU İSTERİM
    B)O KADAR FATURA GELMEZ
    C)ELEKTRİKSİZ KALSIN
    D)ALLAH BELANI VERSİN
    E)NAPOLYON İYİ ADAMDI

    SORU-3
    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?

    A)jetsikiyi alan akarsuyu geçti.
    B)sevgilime kapuçinyo ısmarladım.
    C)beni tahtaravalliye bindirdi.
    D)antidartar diş macunum var.
    E)satandapçı Ata'nın gösterimine gittim.

    SORU-4
    İlk kurulan imparatorluk hangisidir?

    A)MERCİMEKLİLER
    B)BJK CUMHURİYETİ
    C)SİVEREK AŞİRETİ
    D)FEMİNİSTLER
    E)OSMANLILAR

    SORU-5
    Sorulan herhangi bir matematik sorusunda cevabın 63 çıkması olasılığı nedir?

    A)%BİLMEM KAÇ
    B)ŞEY...
    C)İMKANSIZ
    D)OLMA OLASILIĞI BİR OLASI ZATEN
    E)JOKERLERİM NEYDİ

    SORU-6
    Aşağıdaki ülkelerden hangisi dünya üzerinde bulunur?

    A)KAMPUFİSTAN
    B)İLAVEVATOR
    C)BAĞIŞLARİKA
    D)MADAGASKAR
    E)MALİGUAY

    SORU-7

    "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" şarkısı size neyi hatırlatıyor?

    A)OLUMLU-KURALLI CÜMLE
    B)BENİ AĞLATAMAZSINIZ.
    C)SEVGİLİMİ ELLER ALDI
    D)İÇİNDE BAĞLAÇ GEÇEN BİR CÜMLE
    E)HİÇBİR ŞEY GELMİYOR

    SORU-8

    5*4+9+61-20/2 işleminin sonucu kaçtır?

    A)AKLIMA İLK GELEN SAYI 35
    B)SAĞDAN BAŞLAMAK SÜNNETTİR 2
    C)6 FARKLI SAYI GEÇMEKTE KESİN CEVAP 6
    D)5*4=20 ŞİMDİLİK BU KADAR YETER.
    E)BİR KERE BU SORU TAM ÇIKMIYOR

    SORU-9
    Osmanlılarda dirlikleri kim toplardı?

    A)POLAT ALEMDAR
    B)VAT
    C)AYAN MAYAN MECLİSİ
    D)GERİLLALAR
    E)DERİN DEVLET

    SORU-10
    Aşağıdakilerden hangisi insan vucudunda bulunmaz?

    A)SİVİLCE
    B)KIL
    C)KIYAFET
    D)KAŞ-GÖZ-KULAK-DUDAK...
    E)YAĞ

    SORU-11
    Aşağıdaki cümlelerden hangisinde bir deyim
    kullanılmıştır?

    A)Birden içerim titreşime girdi.
    B)Bu maç solukları soğuttu.
    C)Biz müslümle kulak arkadaşıyız.
    D)Gözlerini büyütüp, kulak ısırttı.
    E)Ne verdiysem, yalayıp yuttu.
     
  2. Tarantella

    Tarantella Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    8 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.490
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    can you feel me now?
    1/c
    2/d
    3/c
    4/d
    5/a
    6/d
    7/b
    8/c
    9/a
    10/c
    11/c
     
  3. asdfasdf

    asdfasdf Öğretiyorum rank8

    Kayıt:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    718
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    asd
    Şehir:
    işteyim
    1) C
    2) E
    3) A
    4) B
    5) E
    6) D
    7) E
    8) B
    9) A
    10) C
    11) D
     
  4. TitusPullo

    TitusPullo Aileden rank8

    Kayıt:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    11.355
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Şehir:
    Memlekete döndü -.-
    Geleceğin öss soruları olacaktır kesin kez.