Kayıt
26 Aralık 2007
Mesajlar
173
Beğeniler
0
Şehir
Priston Tale 2
- Resim Silinmiş.

- Resim Silinmiş.​

Allods Online'da

Bizlere sunulan karakterlerden Tapınak Şövalyesi (Paladin) üzernde sizlere biraz bilgi vermek istiyorum.
Tapınak Şövalyesi oyun içinde sizlere bir çok rolde eşlik edebilecek yapıda olan karakterlerdendir.Bir çok özelliği bünyesinde toplayan bu karakterde
iyileştirme,Bariyer (Duvar),Hızlı saldırı,Büyü kullanımı gibi özellikleri vardır.
Bu sebepden ötürü öncelikle karakterimizin hangi amaç ile kullanılıcağını tespit etmemiz gerekir.Verdiğimiz karar doğrultusundada gelişimi yönlendirmeye başlamalıyız.
Tapınak Şövalyesi'nin göze çarpan en önemli özelliği Bariyer sistemidir.Alınan Hasarın bir bölümü bu bariyerlerde 10 sn 'ye tutulur.Daha sonra bu hasar çeşitli skillerle rakibe püskürtülür yada kendi içinde eritilerek bertaraf edilir.Buda size bir süre hasar almama veya az hasar alma gibi bir avantaj sunar.
Oyuna başladığımız 1 lvl dan itibaren 1.Bariyer aktif durumda olur 22.lvl da 2.Bariyer açılır 40.lvl dada son bariyer kullanılmaya başlanır.
Bariyerlerin tutmuş olduğu hasar sizin kontrolunuzde olacak.Bariyerlerdeki zaman 10 sn den geri saymaya başlayacaktır.10 sn ye lik süre dolmadan önce bariyerde tutulan hasarın bertaraf edilmesi şarttır.Eğer bu sürede hasarı eritemezseniz Bariyerde tutulan hasar hp nize yansıyacak ve o kadarlık kısım hp nizden düşecektir yani hasarı almış olucaksınız.Bu dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan birisidir.

Tapınak Şövalyesi
3 Bariyer kullanır demiştik.Şimdi bariyer sistemine bi göz atalım.
Rakipten alınan ilk zarar örneğin 100 Hasar olsun,bu ilk alınan Hasar 1.bariyerde tutulmaya başlar.Daha sonra alınan 2.Hasar ise ilk alınan Hasardan küçükse direk hp mize yansır.Eğer ilk tutulan hasardan daha buyuk bir hasar aldıysak buda Bariyer tarafından emilecektir.
Örnek olarak
100 DMG < 120 DMG = 220 DMG Bariyerde olacaktır.Çünkü 2. alınan hasar 1. alınan hasardan daha buyuktur.
bariyer sistemi bu şekilde çalışmaktadır.

Bariyerler Toplam HP niz kadar veya 2 - 3 Katı hasarları tutabilir.

Tapınak Şövalyesi Karakteristikleri:

Öncelikle karakterimiz için belirleyeceğimiz tip önemlidir.
2 Ana Şekilde geliştirebiliriz.Bunlardan ilki Tank rollü karakter diğeride DPS Paladin Karakterdir.Bu 2 Ana tip gelişimin Ortasıda hibrit olacaktır.yani her iki tiptende özellikler barındıracaktır ama benım tavsiyem tek bir tipte Paladin geliştirmeniz olacak.Yani hibrit tavsiye etmiyorum.

1-TANK Paladin:
Bu karakter zırhı sağlam (Koruyucu zırh takan) Kalkan kullanan ve hafif seri silah takan karakter çeşididir.
Öncelik HP mizin yüksek olması gerekir.Bunun İçin Dayanıklılık ve Çeviklik ağırlıkta puanlama yapmamız şarttır.Ayrıca Giyeceğimiz itemlerde Dayanıklılık ve çeviklik aramamız gerekir.Koruyucu zırh giymelidir.Karakterin Savunması güçlü olmalı hiçbir şartta ölmemelidir.Tek dezavantajı DPS in düşük olmasıdır.Ama bunu savunması ve dayanıklılığıyla kapatır.Aşağıda sizlere skill tablosunu sunacağım burdan yola çıkarak karakterinizi Tank rolunde geliştirebilirsiniz.

TANK Ana Skill Ağacı;


TANK Gelişim Ağacı:


2-DPS Paladin:
Bu karakter tipi sadece rakibe en ağır hasarı kısa sürede verme ve rakibi bu sürede alt etme üzerine kurulmuş bir karakterdir.
Öncelikle giydiğimiz ekipmanların Kuvvet - İsabet - Hüner - Şanş ağırlıklı olması şarttır.Bu karakter tipi Koruyucu zırh yerine ekipmanlardan alacağı statların önemi üzerinde durmalıdır.Karakteristik dağıtımında ilk olarak Kuvvet ön plana çıkmaktadır.Çünkü Kuvvetin önemi vurusun rakibe vereceği hasarı belirleyici rolde olmasıdır.Ancak sadece Kuvvet DPS için yeterli olmayacak Hüner ve İsabet olmadan kuvvet in pek bir önemi yoktur.Çünkü isabet Vuruşun ıska geçme olasılığını Minimuma indirmede , Hünerinse Rakibin Zırhını delmede etkili bir stat olduğunu gözönüne almadan bu 4lü statların birbirine yakın aralıkllarda tutulmasının şart olduğunu anlıyoruz.
DPS Paladin silah olarak Çift elli Ağır hasarlı silahı kullanır.Kalkan kullanmaz.Paladinde mana yoktur onun yerine slotlardaki gibi enerji vardır.Ağır silahlar enerjinizi çabuk tükeceğinden ıska geçme gibi bi lüksünüzde olmayacaktır.

DPS Ana Skill Ağacı;


DPS Gelişim Ağacı:


İlerde dahada genişletip sizlere sunacağım.

- Resim Silinmiş.​

Kod:
Teşekkürler Beton
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt