Kayıt
1 Şubat 2008
Mesajlar
4.468
Beğeniler
0


Az kalori ile uzun sure tok tutar. Ayrıca bu yüksek lifli sebze bağışıklık sistemini uyaran vitaminlerce zengindir.
Nasıl yenmeli: Tarçın, hindistancevizi ve çok az tereyağı ile karıştırılarak yenebilir.




Antioksidant yüklüdür.
Nasıl yenmeli: Pestil olarak ya da pişirilerek yenebilir.




Balkabağının en besleyici yeri çekirdeğidir. Kabak çekirdeği erken ölüm riskine karşı etkili magnezyum deposudur.
Nasıl yenmeli: Çerez olarak ya da salatalarda kullanılabilir.




Kanserle mücadele eden enzimleri destekleyen sülforafen, lahana da bol miktarda bulunmaktadır.
Nasıl yenmeli: Asya usulü lahana salatası ya da burger ve sandviçlerde kıtır olarak tüketilebilir.




Kan basıncını yani tansiyonu düşürür ve antioksidant yüklüdür.
Nasıl yenmeli: Taze yenebilir ya da suyu içilebilir.




Gözlerin korunmasında önemli olan Karatonaidle yüklüdür.
Nasıl Yenmeli: Doğranmış ve zeytinyağında sotelenmiş olarak yenilebilir.




Dr. Bowden, sardayeyi ‘sağlık konservesi’ olarak nitelendiriyor. Omega 3 yönünden zengin olan sardalye, doğal yollardan cıva içermez ve kalsiyum deposudur. Ayrıca demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganezin yanı sıra B vitaminin tüm çeşitlerini içerir.
Nasıl yenmeli: Zeytinyağı ya da sardalye yağı içinde dinlendirilen sardalyeler tek başına ya da salata içinde yenilebilir.




Kan şekeri ve kolstrolün kontrolünde yardımcıdır.
Nasıl yenmeli: kahve gibi sıcak içeceklere serpilmelidir.




Pek çok meyve ve sebzeyi dondurarak saklamak, besleyiciliklerini azaltsa da bu durum yabanmersini için geçerli değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda yabanmersininin daha iyi bir hafıza ile ilişkili olduğu görülmüştür.
Nasıl yenmeli: Yoğurt ya da sütle birlikte veya bademle beraber yenmesi tavsiye edilir.




Baharatların süperstarı’ zerdeçal, kansere ve iltihaplara karşı güçlü özellikleri vardı.
Nasıl yenmeli: Sahanda yumurta ya da her türlü sebze yemeğinde kullanılabilir.
 
Kayıt
22 Mayıs 2007
Mesajlar
5.015
Beğeniler
0
evet katılıyorum, bunların hepsi baya besleyici, vede sağlıklı yiyecekler !!!

Dikkat !!! aşırıya kaçılması yararından çok zararı vardır !!!

1.Aşırı miktarda kabak, sindirim sistemini alt üst eder, günlerce birşey yiyemezsiniz, yediğinizi direk olarak kusarsınız.
2. nedir bilmiyorum
3.Kabak çekirdeğinin aşırısı sivice çıkmalarına neden olur.
4.Aşırı miktarda nar, kabızlığa sebep olur, özellikle çekirdekleri ile yenirse.
5.Aşırı miktarda marul, pupilenin büyümesini sağlar, böylece, gözler sağlıklı olur ama daha erken gözlüğe ihtiyacınız olabilir ^^
6.Çok fazla balık neye zararlı bilen çoktur zaten =)

yani kısacası =) ne azı yarar, nede fazlası ^^

bunları alırken dozajını kaçırmamaya dikkat edelim =)
 
Yukarı Alt