1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

İlginç bir dc problemi yardımcı olursanız sevinirim.


  1. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    SElamlar,

    sbot kullanıyorum ve show yaptığım charı işi bittikten sonra hide moda alınca bir müddet sonra (1-3 dk arası max) o char dc oluyor. buraya dikkat: sadece o baktığım char dc oluyor hide moddayken. bu sorunu yaşayanlar varsa lütfen başlığa görüşlerini yazarlarsa sevinirim.

    Not: kesinlikle o char ekrandayken dc yemiyor hide moda alınca bir mühlet sonra hemen değil !! dc yiyor.

    bottaki yukarıda anlattığım şekilde dc yemiş bir charda yazanlar:

    [01:04:48] * Connection to Silkroad Server terminated (0)! = bu sıfırlı sorun verince serverle ilgiliymiş galiba, antivirüs'ü görmezden gel yaptım silkroad, sbot ve mbot için. belki oyunu engelliyor diye, ama nafile.
    [01:04:48] * Clearing active party.
    [01:04:48] * Terminating Silkroad client.
    [01:04:48] * Received disconnect. Preparing for relogin.
    [01:04:48] * Attack mode stopped
    [01:04:48] * Aborting attack function!
    [01:04:50] * Now waiting for specified time (1 minutes) to restart the client after disconNect.
    [01:05:50] * Now restarting client.
    [01:05:55] * Checking for updates...
    [01:05:56] * Finished checking for updates!
    [01:06:03] * LAnguage packet: Detected english language!
    [01:06:03] * Starting SRO Client!



    yapılanlar:

    Ekran kartı en güncel version yüklendi.
    microsoft'un bütün net paketleti kuruldu, direct x sürümü güncellendi.
    Botun ayarlarını sıfırdan yaptım.
    İşlemci kasma durumu yok. amd x6 ve hiç bir zaman %50 nin üzerini görmedim. ( oyunu tam ekran yaptığım halde !!)
    alttaki sistem bileşenleri ile 25 char açıyorum.

    Ekran kartı: Ati HD 5750
    işlemci Amd x6 1055t
    12 gb DDR3 Ram Kingston 1600 mhz

    saygılar.
     
  2. DukeNukem

    DukeNukem Aileden rank8

    Kayıt:
    9 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.291
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    pc kasma ile dicem ama alakası yok.


    bende 1 char acınca böyle hata olmuyo ama 4-5 tane daha acınca return cekince towna dönerken dolma ekranında sonra atıyo oyundan
     
  3. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evet. çok can sıkıcı baktığım char dc yiyor ama hide yapınca simge modda iken çok enteresan. en son format atıcam.. işin kötü yanı zamanında aldığım mis gibi image çöpe gidicek bir dünya programı yeniden kurmak zorunda kalacağım.
     
  4. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    up up up
     
  5. DukeNukem

    DukeNukem Aileden rank8

    Kayıt:
    9 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.291
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    bu sorun bişeyle alakalı ama neyle alakalı bilemiyorum


    diğer sbot arkadaşlarımda böyle sorun yok


    ama ben sbotta 1 senedir bu sıkıntı bendede var.

    ya return cekince atıyor yada dediğin gibi show moddayken değil hide yaptıktan 5dk içinde hep değil ama arada atıyor.
     
  6. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    up up up format attım yine yapıyor. oha diyorum
     
  7. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  8. polat01250

    polat01250   rank8

    Kayıt:
    8 Ocak 2008
    Mesajlar:
    110
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    hayat okulunda kader mahkumu
    Şehir:
    sağım solum söbee
    internet hızın kaç peki bi syler misiniz.
     
  9. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    8 mb ama AKK ile 1 megabite düştü. akk den öncede bu problem vardı. ( 50gb dolmadan önce hızımlada yapıyor)
     
  10. DukeNukem

    DukeNukem Aileden rank8

    Kayıt:
    9 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.291
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    ben bu sorunun harddiskten kaynaklandığını zannediyorum.

    bende seninki gibi durduk yere hide yapınca bide towna return cekince atıyor oyundan.

    benimki towna dönerken ışınlanması bi 30sn kadar sürüyor.bunun nedeni ise harddiskten kaynaklı bi durum.

    google a atto disk benchmark yazıp o programı indirip harddiskin kaç mb yazdığını gösterebilirmsin acaba.


    mesela bende 50-60mb yazıyor milletin harddiski 150mb felan.

    ssd lerde 500mb üzeri yazıyor.

    acaba sende kaç merak ettim.
     
  11. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]


    Western dijital Cavair Black 750 GB Hdd. 32 mb cache var galiba

    format attım salı günü hiçbir şey kurmadan sadece driver vs tanıttıktan sonra, botları girdim ama sorun yine devam ediyor. bende return falan çekerken asla atma yok. ekrana bakarken asla oyundan düşmüyorum char da oynarken yani. bende çok aptalca olan olay neden hide yaptıntan belirli bir süre sonra char dc yiyor?

    mesela. chara show yaptın, pt ye baktın, golda baktın, nekadar gold var diye. işin bitti hide sbot dedin ve 1 dk geçmeden o char dc yiyor. pt den görüyosun hemen o char oyundan düşüyor.
     
  12. DukeNukem

    DukeNukem Aileden rank8

    Kayıt:
    9 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.291
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    değerlerin iyi.

    return cekerken atma yok diyosun zaten.fakat bende var yine dediğim gibi :D

    yine seninde dediğin gibi hide yapıncada atıyor.bottanmı kaynaklanıyor acaba.??
     
  13. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şöylede denedim. sıfır ayar var botta öyle girdim oyuna, hide yaptım, o bile dc yedi bir müddet sonra. kafayı yiycem yeminle neler neler denedim ama hep sorun devam etti. diyorum ya oyundan soğudum resmen..
     
  14. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  15. DukeNukem

    DukeNukem Aileden rank8

    Kayıt:
    9 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.291
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    kardeş çözebildinmi

    ben format attım daha beter oldu daha sık atıyor
     
  16. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yok bendede devam ediyor.
     
  17. FromTheOld

    FromTheOld Öğreniyorum rank8

    Kayıt:
    23 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Kardeşim tam sorunun yanıtı olabilirmi bilmiyorum bu sorun yeni yeni gün yüzüne çıkmış ise bilgisayarın donanımlarında sorun oluşmuştur bu sözüde kendim yola çıkarak söylüyorum bende 4-5 çar bota koyuyodum altta atıyodum bir süre sonra dc yiyordu sonra CPU kullanımına aktım almış başını gidiyor pc aşırı kasma sonucunda bilgisayar bir yerden kesinti yapıyor oldu durduk durmadık yere net gidiyordu hat olduğu halde. uzun süre araştırdım bi program nedeni ilemi oluyor diye oda olmadı format attım düzelmedi bilgisarın parçalarında sorun olur diye açtım temizledim sonra yine format güncel driverları yükledim sorun çözüldü belki başka sebepten dolayı ama yinede deneybilirsin kesin olmamakla birlikte :think:
     
  18. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    FromTheOld öncelikle çok teşekkürler yardımın için.

    evde kompressör var ayda bir çıkarır kasayı balkona temizlerim. ekran kartı ve işlemci fanı sonradan kendim alıp taktığım ısı borulu ve performans soğutucular. zaten zamanında 7/24 çalışacağı için paraya acımadım stok fanları bile söküp atıp yerine kaliteli marka fan (noctua) taktım. ekran kartını 40c üzeri işlemciyide 35c üzeri hiç görmedim.

    bilgisayarın kasma konusunda; çoğu kişi kasmadan falan olur diyor. ama bende öyle bir şey gözlemlemedim. 25 char her daim açık ve %70'lerde gezer genelde işlemci max. 2-3 günde bir reset atarım rahatlasın diye pc. nasıl bir sorunsa bir sürü yol denememe rağmen hala düzelmedi.
     
  19. FromTheOld

    FromTheOld Öğreniyorum rank8

    Kayıt:
    23 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    116
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Donanımda bi sorun yoksa yazılım'da mutlaka ufak bi sorun olabilir bi programdan yada işletim sisteminin bir şey önüne engel koyması gibi windows görev yöneticinden takip et açık olan programları gözden kaçan birşey olabilir.

    bu arada windows 7'mi kullanıyorsun ?
     
  20. victerorr

    victerorr Keşfediyorum rank8

    Kayıt:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evet, win7 prof. kullanıyorum. bilgisayar mühendislerine bedava olan sürümden.