1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

Flash Kodları Arşivi


  1. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    Set volume......

    şimdi sitemize müzik koyuyoruz bu müziğin volumesini ayarlamak için
    yapacağımız iş 11 tane kutucuk koyuyoruz , kutuyu button yapıoruz
    ınsert/convert to symbol/button şimdi koyduk ..
    şimdi bunu sırayla diziyoruz en üsttekine alttaki kodu yazıoruz
    kodu koyuyoruz. bu bilgisayarın en yüksek şiddeti olur genellikle
    üstte olur. En alta koyarsan da olur..

    Kod:
    on (rollOver) {
        ses.setVolume(100);
        ses = new Sound();
    }
    
    kod açıklamaları
    1: on(rollover) ; bu buttonun üstünde iken yapar bu işlemi eğer 
    basarak yapmak istiyorsak  on(press) yapabilirsiniz
    
    2: ses.setVolume(100) ; ses:bu aktif olan müziktir ve en şiddetlisi
    100 de dir bunu istediğimiz 100-0 a kadar istediğimiz bir değer 
    verebiliriz 
    
    3: ses = new Sound(); bu da ses kelimesini aktif etmek içindir
    
    
    şimdi 11 kutucuğun hepsine sırayla kodları koyuyoruz
    
    
    1.kutu; 
        on (rollOver) {
        ses.setVolume(100);
        ses = new Sound();
    }
    
    2.kutu;
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(90);
        ses = new Sound();
    }
    
    3.kutu; 
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(80);
        ses = new Sound();
    }
    
    4.kutu;
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(70);
        ses = new Sound();
    }
    
    5.kutu;
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(60);
        ses = new Sound();
    }
    
    6.kutu;
        on (rollOver) {
        ses.setVolume(50);
        ses = new Sound();
    }
    
    7.kutu;
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(40);
        ses = new Sound();
    }
    
    8.kutu;
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(30);
        ses = new Sound();
    }
    
    9. kutu;
       on (rollOver) {
        ses.setVolume(20);
        ses = new Sound();
    }
    
    10.kutu;
        on (rollOver) {
        ses.setVolume(10);
        ses = new Sound();
    }
    
    11.kutu;
      on (rollOver) {
        ses.setVolume(0);
        ses = new Sound();
    }
    flashın içine müzik koymak için ctrl+R diyoruz
    müziğimizi seçiyoruz ve koyuyoruz
     
  2. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    Flash içinde pencere kapatma

    Flash içinde (movie clip) olarak mesela (welcome)isimli bir popup pencere oluşturdunuz. ve sağ üst köşesine windows'un dialog pencerelerinde olduğu gibi x işaretiyle bir kapat butonu koydunuz. O butonun o pencereyi kapatması için butona şu komutu atayın;

    Kod:
    on (release) {
    	setProperty("/welcome", _visible, "0");
    }
     
  3. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    Flash içinde (movie clip) olarak mesela (welcome) isimli bir popup pencere oluşturdunuz. Ve herhangi bir yere bir buton koydunuz tıklanınca bu welcome isimli pencereyi açması için. O butona şu komutu atayın;

    Kod:

    Kod:
    on (release) {
    	setProperty("/welcome", _visible, "-1");
    }
    
    
     
  4. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    animasyonu fullscereen olarak başlatmak için;

    Kod:
    1. frame'nin 
    Kod:
    acsion
    bölümüne şunları ekleyin

    Kod:
    fscommand ("fullscreen", "true");

     
  5. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    analog saat

    flashi acalim

    movie mizi 500x500 ebatlarinda kup seklinde dograyalim.

    3 tane cubuk seklinde dikdörtgen cizelim
    2si siyah birisi kirmizi olsun (uc kurus fazla olsun)
    bi tanede capi cubugun kalinligindan az fazla ici kirmizi beyaz radyal graydent olan
    daire cizelim

    siyahlardan birisinin boyunu azicik kisa yapalim ( bu akrep olacak)

    hepsini birer simbol yapalim(onemli nokta simbol yapinca edit simbol diyerek
    cubuklarin alt kenarini simbolun merkezine tasiyin ki cevirirken problem olmasin)

    dairenin ismini controller koyun


    bu cubuklarin her birisini ayri birer layere koyun ve layerlere kirmizi icin saniye,
    kisa cubuk icin akrep uzun icin yelkovan ismini verin
    daireyi movi clip yapin adini controller koyun ve controller isimli yeni layere koyun ve en uste tasiyin.

    hepsini secip aligment ten to stage diyerek yatay ve dikey ortalayin

    eger dogru yaparsaniz cubuklarin alt ucu ust uste ve dairede onlari kapatacak sekilde olur.

    simdi kolay kisimini haledelim.
    tum layerleri gizleyin ve saniye olani acin. saniye nesnesini (kirmizi cubuk) secin ve F8 basip movieclip yapin
    edit in place diyip (sag tiklayinca cikan menude var) clibi edit edin. 60.frameye gelin F6 yapin araya motion tween verin
    frame özelliklerinden donme yonunu saat yönü ( CW) yapin ve donme sayisini 1 yapin
    59.frameye gelin F6 yapin. 60.frameye gelin Shift + F6 sonrada Shift + F5 yapin .
    animasyonu seyredin.

    durun durun iki tur dondugunu biliyorum panik yapmayin. frame ozelliklerinden donme sayisini 0 yapin.

    boylece 60 karede ilerleyen bi saniyemiz oldu. 1. frameye stop koyun. (action panelinde basic actions / stop)

    bu movi clipten cikin ve instance name alanina saniye yazin

    simdi bu islemleri yelkovan ve akrep icin tekrar edin.

    saatin %80 i bitti gerisi tamamen actionscript sosuna kalmis.

    en ustteki layeri acin ( icinde kirmizi kure olan) moviclipi sag tiklayip edit in place diyin
    2. framede F6 basin

    yeni layer ekleyin adini actions koyun.

    actions panelini acin ve su kodlari once 1. frameye sonrada 2. frameye yapistirin

    Kod:
    _root.zaman = new Date( hour, min, sec);
    _root.saat = _root.zaman.getHours();
    _root.dakika = _root.zaman.getMinutes();
    _root.saniye = _root.zaman.getSeconds();
    tellTarget ("_root.akrep") {
        gotoAndStop (_root.saat);
    }
    tellTarget ("_root.yelkovan") {
        gotoAndStop (_root.dakika);
    }
    tellTarget ("_root.saniye") {
        gotoAndStop (_root.saniye);
    }
    burada onemli olan nokta movi clipler icin verdiginiz instance namelere dikkat edin.

    saatin geri kalani ( kadrani, harfleri v.b.) misafirlerinize ve sizin istahiniza gore 4,6,8 kisilik yapilabilir.

    Afiyet olsun.
     
  6. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    Gün isimlerini türkçe gösterme

    sahnenin ilk frame ine şu kodları yazarız;

    Kod:
    Date.prototype.gunisimleri = function(dizi_olustur) {  
    return ["Pazar","Pazartesi","Salı","Çarşamba","Perşembe","Cuma","Cumartesi"]
    [dizi_olustur]  
    }  
    zaman = new Date();  
    gun = zaman.getDay();  
    goruntule = zaman.gunisimleri(gun);  
    //sahneye bir dinamik textbox koyalım. değişken değeri;  var:yazi olsun
    yazi = goruntule;
     
  7. Narqotic

    Narqotic Bilgiliyim rank8

    Kayıt:
    22 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.365
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    !!!
    Şehir:
    BeN SeNiN CaNıN İçİN ÖmRüMü BiR KiBRiTiN KaBıNDa T
    Movie clip loader

    sahneye boş bir Movi Klip koyarak Movi Klip in instance name ini "swf" yapın
    sahneye boş bir dynamic text atın . var:yazi olsun

    ilk frame o şu kodlar yazılır


    Kod:
    swf._x=0;
    swf._y=0;
    
    yazi="yukleniyor"
    
    var swfyukle = new MovieClipLoader();
    swfyukle.onLoadStart = function (swf) {
    }
    swfyukle.onLoadComplete = function (swf){ 
    yazi="yükleme tamamlandı"
    
    }
    swfyukle.onLoadInit = function (swf) {
    // dışardan yüklenecek swf nin boyutları tanımlanır.
    swf._width = 100; 
    swf._height = 200;
    } 
    swfyukle.loadClip("swf.swf","_root.swf");