1. Reklam


    1. joysro
      ledas
      jungler
      keasro
      zeus
      karantina

Arkadaslar İngilizce Ufak Bir Test Yardimci olun lütfen


  1. amasya1993

    amasya1993 Tanınıyorum rank8

    Kayıt:
    7 Şubat 2009
    Mesajlar:
    474
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    1. She __ a uniform
    A) wear B) to wear c) wearing d) wears

    2.He ___ his car every weekend
    a) wash b) washes c)washing d)washed

    3.Rosemary ___ three languages
    a)speaks b)talks c)telss d)know

    4.My dad ___ at 7 o'clock everyday
    a)stands up b) looks up c) gets up d) jumps up

    5:A:____ does Natalie's nephew do?
    B: He's an architect
    a) how b) whom c)when d) what

    6:A:____ does it rain here?
    B:Mostly in summer and winter
    A: ___ snow?
    a)When / why c) why / how c) What time / whom d) When / what about

    7:A: ___ does anthony go to work
    B: ___ bus
    a) how / By b) how well/on c) what king / In d) How In

    8: She ___ from england
    a)come b)comes c) dont come d) goes

    9. they lived in this city___ 1990
    a)since b)for c)about d)before

    10: the greens lived in london ___ six years
    a)since b)for c) in d) at

    11 . I liked the movie___ I didin't like the book
    a) until b)but c)so d)when

    12: I went to unveristy ___ Sandy didin't
    a) until b) so c) but d)and

    13: she married ___ she was just eighteen
    a) when b)until c)but d)and

    14: We were together nearly every day ____ we left school twelve years later
    15: you are ____ me
    a) older b)oldest c)older than d)older then

    16: Prague is one of the ___ cities in Europe
    a) most beautiful b)more beautiful

    17 "___ born?"
    "i was born in London "
    a) When did you b) where were you c) where are you d)where do you

    18: Are ___?
    " No,I'm single
    a) he marries b) you married c) you marry d)she married

    19.I'm Looking forward __ you again soon
    a)to see b) seeing c) to seeing d) see

    20: i will have a bath ___ i go to bed
    a) when b) if c)before d)until

    21: He agreed ___ the job as soon as possible
    a) start b)starting c)to start d)starts

    22: i stopped ____ my book and went to bed
    a)to read b)read c)will read d)reading

    23: how long ___ in paris?
    a)do you live b) are you living c)have you been living d) you live

    24: after they ___ their work they ___ home
    a) had finished/ went b) finished /went c)had finished/had gone d) finished /had gone

    25.____ you ever stayed at the rits?
    a) did b)have c) was d) were


    arkadaslar zamaniniz kalırsa çözdükten sonra birde hafif açıklamalarını yazarsaniz şu was were ing s takılarının falan çok makbule geçer. kelime haznem acayip geniş fakat sorular böyle olunca yapacak birşey kalmıyor şimdiden elinize sağlık.
    ps: elimle yazdigim için yanlişliklar olabilir kusura bakmayin
     
  2. h&a

    h&a Tanınıyorum rank8

    Kayıt:
    28 Ekim 2007
    Mesajlar:
    426
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    hala hayatta
    1:d
    2:b
    3:a
    4:c
    5:d
    6:d
    7:a
    8:b
    9:A
    10:b
    11:b (didn't)
    12:C (didn't)
    13:a
    14?
    15:c
    16:a
    17:b
    18:b
    19:a
    20:c
    21:c
    22:a
    23:c
    24:b
    25:b

    simdi o kadar iyi degilim gramerde fakat sadece I.he ve she den sonra was takisini alir. yani tekil kisilerden bahsederken was gelir gecmis takisi cogul kisilerde de were takisi gelir..tekil kisilerde does eki alir cogul kisilerde de do olur..ayni sekil have ve has de de gecerli ama I do I was I have olur. burasi yetmez anlaticaklarima simdilik bunlarla yetin eksik kalan yerleri baska arkadaslar doldursun.. belki benimde yanlisim olabilir..mukemmel ingilizcesi olan arkadaslar duzeltsin lutfen
     
  3. amasya1993

    amasya1993 Tanınıyorum rank8

    Kayıt:
    7 Şubat 2009
    Mesajlar:
    474
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Allah razi olsun kardeşim. fakat çözdüğün 25 sorudan ortalama kaci doğrudur? teşekkürler tekrar
     
  4. TillDoomsDAY

    TillDoomsDAY   rank8

    Kayıt:
    8 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.530
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Meslek:
    Elektrik teknisyeni
    Şehir:
    söylesem gelicek misin ?
    9. soru biraz kafamı karıştırdı ona yorum yok.
    19.soru doğru cevabı C olmalı.(bana inanmayan biri çıkabilir,bu yüzden buyrun ayrıntılı açıklama : http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=look%20forward%20to )
    14.soruda şık yok ama bana göre untill gelmesi mantıklı.
    ps:1 senedir adam gibi çalışmıyordum.İyi antreman oldu :lol:
     
  5. meraklibiber

    meraklibiber Öğreniyorum rank8

    Kayıt:
    30 Nisan 2010
    Mesajlar:
    165
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Görüntü Yönetmeni
    9 d olucak
     
  6. The47

    The47 Bilgiliyim olduser rank8

    Kayıt:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    2.476
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öööö bilmem ki
    Şehir:
    Haşırt
    9d bence
    perfect kalıp olsa since kullanabilirdik.

    since koyarsak 1990 dan beri bu şehirde yaşadılar gibi bi durum olur. ama past tense kullanılmış olay geçmiş bitmiş.

    ayrıca 22d oldugunu düşünüyorum. gerundları iyiblirim. eminim :starving:
     
  7. Incandescent_

    Incandescent_ Öğretiyorum rank8

    Kayıt:
    20 Şubat 2011
    Mesajlar:
    599
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Akşama kadar bilgisayarın başında oturmak :D
    Şehir:
    Kocaeli/ARSLANBEY
    1-a şimdiki zamandan bahsettiği için hiç bi ek almaz
    2-b geçmiş zamandan bahsettiği için "ed" eki alır
    3-a çoğul olduğu için "s" eki alır bunu dakikaları söylerkende yaparız two minutes gibi
    4-c get up kalkmak demektir bunu sürekli tekrarladığı için geniş zamandır.fiilleri geniş zaman yapmak içi "s" eki konur
    5-d ne işle ilgileniyoor diye soru sormuş ne soruları what ile sorulur
    6- bilemedim
    7-a nasıl sorusu sormuş nasıl soruları how ile sorulur By da la le anlamı katar
    8-b bunun cevabı kesin fakat "s" eki gelecek zamanda gelirmi gelmezmi onu hatırlamıyom
    9-d 1990'dan önce taşınmışlar diyor.önce olduğu için "before" kullanılır
    devamı gelece :mrgreen:
    11-
     
  8. amasya1993

    amasya1993 Tanınıyorum rank8

    Kayıt:
    7 Şubat 2009
    Mesajlar:
    474
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar hepsini değerlendiriyorum çok sağolun