Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesajlar
24.643
Beğeniler
3
Şehir
İstanbul
2016 kalmadı, 2020 verelim!
Polonya-Ukrayna işbirliğinde yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye'yi de riskli bir ülke olarak gören UEFA, EURO 2016'yı Fransa'ya, EURO 2020'yi de ülkemize vermenin planlarını yapıyor.



Eylül 2009’da ‘Katakulli’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Ülkemizin 2016 adaylığı sürecinde dönen dolapların bir kısmını dile getirmiştim. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapabilmek için, projeden, maddiyattan daha önemli parametrelerin olduğunu ifade etmeye çalıştım... Bu süre zarfında Türkiye Futbol Federasyonu’nun bütün çalışmalarını yakından takip ediyorum. Ve itiraf etmeliyim ki, 2016 projesi dört dörtlük bir proje. Başta projenin mimarı Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere, proje sorumlusu Orhan Gorbon’u yürekten kutlamak istiyorum.

Platini - Blatter işbirliği...

Fakat, mesleğim gereği aynı kişileri uyarmak da benim görevim; Eylül’de şunları demiştim; “UEFA Başkanı Michel Platini, 2016’nın Fransa’da düzenlenmesi için FİFA Başkanı Blatter’den destek isteyecek. Bu konuda da istediğinden fazlasını alacak. Blatter ise 2018 ve 2022 için Platini’den ‘borcun geri ödenmesini’ talep edecek. 2018 İngiltere’ye 2022 ise sürpriz bir şekilde Avustralya’ya teslim edilecek. Bunun nedeni ise Blatter, görev aldığı süre içinde söz verdiği gibi ‘her kıtada bir final organizasyonu’nu düzenlemiş olacak...” Evet, bu uydurma bir senaryo değil, UEFA’ya yakın kaynaklardan ve yabancı meslektaşlarımdan aldığım sağlam bilgiler. Şimdi size aktaracağım duyumlar daha vahim; Çünkü bu söylediklerim doğru çıkarsa, ülkemize karşı büyük bir önyargının olduğu gerçeği ortaya çıkacak.

Polonya - Ukrayna şanssızlığı

UEFA Başkanı Platini, son günlerde Ukraynalı yetkilileri uyarıyor; “Çalışmaları takip ediyoruz. Programa uymuyorsunuz. Statlarınız zamanında bitmezse, şampiyonayı başka bir ülkeye vereceğiz!” Evet UEFA, 2012 ile ilgili büyük sıkıntı yaşıyor. Finalleri Polonya ve Ukrayna’ya teslim ettiği için çok pişman. Bu nedenle böylesine dev bir şampiyonayı, üst üste tecrübesiz bir ülkeye vermek niyetinde değil. Kısacası, başlamadan önce hayal kırıklığı yaşatan 2012’den sonra UEFA, 2016’da da Türkiye ile şansını zorlamak istemiyor. Bu nedenle, 2016’nın Fransa’ya verileceği konuşuluyor. Teselli olarak ise bize şu söylenecek; “En iyi ve en sağlam proje sizin. Fakat biz işi garantiye almak istiyoruz. Proje çalışmaları devam etsin, 2020’ye aday olun, söz veriyoruz 10 yıl sonraki şampiyona sizin ülkenizde yapılacak...”​

Fanatik ~ Mehmet Demircan
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
vermesinler bize istemiyoruz ben başbakan olsam o oylamalara katılmaz protesto ederdim bir de avrupa birliğine katılmak istemezdim bak gör o zaman köpekler gibi gelirler vermek isterlerdi bazı durumlarda ağır yapacaksın 8)
 
Kayıt
12 Mart 2010
Mesajlar
279
Beğeniler
0
Şehir
sevişelimmi
Bize verilirse süper olur bence TFF ve Türk halkı bu projenin altından rahatlıkla kalkabilir.Ama bana göre bize verilmemesinin sebepi %99 una kadar müslüman ülke olmamız,avrupa birliğinde yer almamız ve futbol maçlarında çıkan olayların çok olması.
 
Kayıt
23 Şubat 2010
Mesajlar
1.685
Beğeniler
0
Şehir
İstanbul-Beylikdüzü
Xaizor demiş ki:
Bize verilirse süper olur bence TFF ve Türk halkı bu projenin altından rahatlıkla kalkabilir.Ama bana göre bize verilmemesinin sebepi %99 una kadar müslüman ülke olmamız,avrupa birliğinde yer almamız ve futbol maçlarında çıkan olayların çok olması.
Türkiye resmiyetde müslüman bir ülke değildir .
Türkiye laik bir sistem ile yönetildiğinden resmi dini olamayn bir ülke olarak geciyor yani onla alakası olduğunu sanmıyorum . :coffee:
 
Yukarı Alt