Kayıt
4 Ağustos 2008
Mesajlar
5.285
Beğeniler
1

Tff'nin Son Bütçesine Göre G.afrika Biletine Müthiş Para Var.

GÜNEY Afrika’da düzenlenecek Dünya Kupası biletinin altında servet yatıyor. A Milli Takımımız, eğer 2010’a katılırsa TFF bütçesinden toplam 14 milyon TL prim alacak. Futbol Federasyonu’nun 12-13 Haziran 2009 tarihinde yaptığı Olağan Mali Genel Kurulu’nda onaydan geçen milli prim sistemine göre Ay-yıldızlı oyuncular minik bir transfer yapmış gibi olacak.

TFF’NİN devletten kendi gelirlerinden koyduğu primi almak için ise milli oyuncuların önlerinde taşlı bir yol var. Milliler öncelikle 4’te 4 yapmak zorunda. Ardından Bosna Hersek’in İspanya veya oynayacağı diğer 2 maçta puan kaybını bekleyeceğiz. Bu ihtimaller gerçekleşir, A Milli Takım da grubu 2. bitirirse dev primi almak için son bir engel kalacak. O da play-off turu...

30 OYUNCUYA PRİM!

FATİH Terim yönetimindeki takımımız eğer barajı da geçer 2010 Dünya Kupası vizesini alırsa o zaman “Gelsin paralar” durumu oluşacak. TFF’nin prim sistemine göre teknik heyet ve elemelerde oynayan tüm oyunculara 14 milyon TL çeşitli kriterlere göre dağıtılacak. Elemelerde 30-35 arasında oyuncunun oynaması bekleniyor. Böylece bir oyuncu 400 ile 500 bin TL arasında prim alacak. 2010 biletini alamazsak bütçedeki rakam, TFF’ye kalacak.

PRİM ile ilgili olarak Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl dün Lig TV’de yayınlanan Futbol Gündemi programında şu açıklamayı yaptı: “Maç maç prim verdiğimiz doğru değil. Biz hedefe prim koyduk. Bu konuda da genel kuruldan onay alınmıştır. Prim tamamen 2010’a gidilmesi halinde geçerlidir. Ayrıca primin eleştiri konusu yapılmaması gerekir. Biz özel bir kuruluşuz. İddia, sponsor ve reklamdan ciddi gelirimiz var. Devlete 25 kuruş yük olmuyoruz. Ayrıca genel olarak vergi de ödüyoruz.”
 
Yukarı Alt