Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesajlar
24.644
Beğeniler
3
Şehir
İstanbul
2010 için son şehir Kayseri
Basketbolda Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı FIBA 2010 Dünya Şampiyonası'nda grup maçlarının oynanacağı dördüncü şehir Kayseri oldu. Kayseri, Antalya'nın yerine turnuvaya dahil edildi.



28 Ağustos ve 12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek olan 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda Kayseri, Antalya'nın yerine grup maçlarının oynanacağı 4. şehir oldu.
Dünya Şampiyonası Yerel Organizasyon Komitesi, Antalya'daki salon inşaatlarının gerekli sürede tamamlanamayacak olması nedeniyle değişikliğe gidildiğini ve Kayseri'nin Antalya yerine Dünya Şampiyonası'na dahil edildiği açıkladı.
Basketbol Federasyonu Başkanı Başkanı Turgay Demirel, "Kayseri birçok açıdan böylesine önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapabilecek bir konumda. Gerek yeni ve FIBA'nın her türlü şartını karşılayabilen Kadir Has Spor Salonu, gerek uluslararası bir havaalanına sahip olması, gerekse de şehirde bulunan birçok beş yıldızlı otel Kayseri'yi bizim için önemli bir konuma taşıyor" dedi.
Demirel, Antalya ile ilgili olarak da, büyükşehir belediyesi ve hükümet yetkilileriyle ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını, ancak şu aşamadan sonra son kararı Kayseri'den yana kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti.
FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann da denetçi firmadan aldıkları raporlar doğrultusunda Antalya'daki salon inşaatının şampiyona için risk oluşturabileceği için Kayseri'yi seçtiklerini söyledi. Baumann, FIBA olarak Kayseri'nin bu şampiyonanın bir ayağına mükemmel şekilde ev sahipliği yapacağından kuşkularının olmadığını da belirtti.
2010 Dünya Şampiyonası grup maçları Ankara, İzmir, İstanbul ve Kayseri'de, finaller ise İstanbul'da oynanacak.​
 
Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesajlar
24.644
Beğeniler
3
Şehir
İstanbul
Mükemmel haber ^^ seneye giderim tüm maçlara artıkın :P Lakin oturup düşünülmesi gereken Antalya gibi bir marka şehrin bu gibi büyük bir organizasyonun altından nasıl kalkamadığı bence. :?
 
Yukarı Alt