Kayıt
30 Kasım 2008
Mesajlar
5.021
Beğeniler
2
Şehir
†ualle† .
2009 ' Da Vizyona Girecek Olan Bazı Filmler

DESPERAUX’UN MACERALARI

- Resim Silinmiş.

Kate DiCamillo’nun aynı adlı kitabından uyarlanan ve kocaman kulakları olan fare ‘Despereaux’un maceralarını anlatan ‘The Tale of Despereaux’ adlı film, 23 Ocakta vizyona girecek. Filmin kahramanlarını Dustin Hoffman, Matthew Broderick, William H. Macy, Robbie Coltrane, Sigourney Weaver, Christopher Lloyd ve Tracey Ullman seslendirdi.

GHOST TOWN

- Resim Silinmiş.

Jurassic Park’, ‘Mission: Impossible’ ve ‘War of the Worlds’ gibi filmlerin senaryo yazarı David Koepp’in yönetmenliğini yaptığı 6’ıncı film ‘Ghost Town’, 13 Şubatta izleyici ile buluşacak. Romantik komedi türünde olan filmde, sahip olduğu becerileriyle herkesi kendine hayran bırakan Bertram Pincus (Ricky Gervais) adlı diş hekiminin çevresinde gelişen olaylar konu ediliyor

SYLAR’LI UZAY YOLU
- Resim Silinmiş.

Televizyonun efsane bilim kurgu dizisi ‘Uzay Yolu- Star Trek’in 11’inci sinema filmi, 29 Şubatta vizyona girecek. Kaptan Kirk, Mister Spock, Doktor McCoy ve mühendis Scott’un Yıldız Filosu Akademisi’ndeki tanışmaları ve ‘Atılgan’ uzay gemisiyle ilk yolculuğa çıkmalarını konu alan filmin yönetmenliğini, Jeffrey Jacob Abrams yaptı. Filmde John Cho, Ben Cross, Bruce Greenwood, Simon Pegg, Chris Pine, Winona Ryder, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Eric Bana ve CNBC-e’nin sevilen dizisi ‘Heroes’in Sylar’ı Zachary Quinto, rol aldı.

WATCHMEN
- Resim Silinmiş.

300 Spartalı”nın yönetmeni Zack Snyder’in yeni filmi ‘Watchmen’, 6 Martta izleyicilerin beğenisine sunulacak. Alan Moore ve Dave Gibbons’un Hugo ödüllü, Amerika’nın en iyilerinden kabul edilen ve 12 sayıdan oluşan çizgi roman serisinden uyarlanan film, 23 yıllık bir çalışma sonunda ortaya çıktı. Filmin başrolleri için Patrick Wilson, Jack Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode, Stephen McHattie ve Carla Cogino kamera karşısına geçti.

Konusu 1985 yılında geçen filmde, ABD ile Sovyetler Birliği arasında başlayan savaşta bir grup eski süper kahramanın serüvenleri konu ediliyor.

SOKAK KÖPEKLERİ OTELDE

- Resim Silinmiş.

Sokaklardan topladıkları düzinelerce sahipsiz köpeği terk edilen bir otele yerleştiren 2 yetim kardeşin öyküsünü konu alan ve 13 Mart’ta sinemaseverlere sunulacak olan ‘Hotel for Dogs’un başrolünü Emma Roberts üstlendi. Lois Duncan’ın aynı adlı kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini, ‘görsel efektler uzmanı’ olarak adını duyuran ve ilk kez bu filmde yönetmenliğe adım atan Thor Freudenthal yaptı.

DUPLICITY
- Resim Silinmiş.

Michael Clayton’ filminin yönetmeni ve senaryo yazarı Tony Gilroy’un senaryosunu yazıp yönettiği ‘Duplicity’, 20 Martta gösterime girecek. Clive Owen, Julia Roberts, Billy Bob Thornton ve Tom Wilkinson’ın rol aldığı film, ortak çalışan ve aralarında romantik ilişki de olan iki casusun son derece karmaşık bir dolandırıcılık işini çözmek için işbirliği yapmasını anlatıyor.

CORALINE
- Resim Silinmiş.

Beowulf’ ve ‘Princess Mononoke’nin senaryo yazarı Neil Gaiman’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ‘Coraline’, 15 Mayısta vizyona girecek.

Senaryosunu Henry Selick’in yazdığı ve Mike Cachuela ile birlikte yönetmenliğini üstlendiği filmde, yeni taşındığı evde keşfettiği esrarengiz bir kapıyı açınca kendisini paralel evrende bulan ‘Coraline’ adlı küçük bir kızın maceraları anlatılıyor. ‘Coraline’, digital 3 boyutlu sinema salonlarında gösterilmek üzere dual digital kamera donanımıyla stereoskopik olarak çekilen ilk stop-motion animasyon filmi olma özelliği taşıyor.

RENEE ZELLWEGER ‘CASE 39’DA
- Resim Silinmiş.

Yönetmen Christian Alvart imzası taşıyan ‘Case 39’, 22 Mayısta vizyona girecek. Senaryosunu Ray Wright’ın kaleme aldığı filmde, Oscar ödüllü oyuncu Renee Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane ve Bradley Cooper rol aldı. Filmde, ‘Lillith’ adlı küçük bir kız çocuğunu kötü niyetli anne babasının elinden kurtarmak için mücadele veren sosyal hizmet görevlisi Emily Jenkins’in öyküsü anlatılıyor.

‘UP’

Canavarlarla ve kötü kişilerle mücadele edebilmek için vahşi doğa ile işbirliği yapan 70 yaşlarında bir adamın serüvenlerinin anlatıldığı ‘Up’ adlı film, 29 Mayısta vizyona girecek. Pete Docter’ın Bob Peterson ile birlikte yönettiği bilgisayar animasyonu türündeki filmin senaryosunu Bob Peterson, Ronnie Del Carmen, Brenada Chapman ve Gary Rydstrom yazdı. ‘Up’, Walt Disney’in sahibi olduğu Pixar animasyon stüdyolarının 10’uncu bilgisayar animasyon filmi olacak.

PRINCE OF PERSIA

- Resim Silinmiş.

Aynı adlı bilgisayar oyunundan sinemaya uyarlanan ‘Prince of Persia: The Sands of Time’, 19 Haziranda vizyona girecek. Başrollerinde Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Alfred Molina ve Sir Ben Kingsley’in rol aldığı filmin yapımcılığını Jerry Bruckheimer üstlendi. Yönetmen koltuğunda ‘Harry Potter’ serisinin ‘The Goblet of Fire’ adlı bölümüyle ünlenen Mike Newell’ın oturduğu filmin senaryosunun ilk taslağını ‘Prince of Persia’ video oyununun yaratıcısı Jordan Mechner yazdı.

‘The Prince of Persia’nın film versiyonu, orijinal video oyununun birebir uyarlaması olmayacak, izleyiciye tamamen yepyeni bir deneyim yaşatma amacıyla oyundan bazı unsurların birleştirilmesi yöntemi izlenecek.

BUZ DEVRİ 3
- Resim Silinmiş.

Buz devrinin 3 sevimli kahramanı ‘Manny’, ‘Sid’ ve ‘Diego’nun eriyen buzların arasından çıkıp dünyanın keyfini sürmesinin öyküsünü anlatan ‘Buz Devri’ serisinin üçüncü filmi, 1 Temmuzda vizyona girecek. ‘Buz Devri 2: Erimeye Başlayor’ filmindeki yönetmenlik görevine devam eden Carlos Saldanha imzası taşıyan filmin kahramanlarını Queen Latifah, John Leguizamo, Chris Wedge, Ray Romano, Denis Leary ve Sean William Scott seslendirdi.

A Christmas Carol
- Resim Silinmiş.

Komedyen Jim Carrey, Walt Disney Pictures’ın yeni komedisi ‘A Christmas Carol’ ile 27 Kasımda sinemaseverlerle buluşacak. Charles Dickens’ın aynı adlı kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Robert Zemeckis üstlendi. Filmde, ‘Ebenezer Scrooge’ adlı bir adam ile onun başına bela olan 3 hayaletin öyküsü anlatılıyor. Ünlü aktör Carrey’in, başroldeki Ebenezer Scrooge karakterinin yanı sıra hayaletleri de canlandırdığı filmde, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Michael J. Fox, Cary Elwes, Fionulla Flanagan ve Christopher Lloyd da rol aldı. ‘A Christmas Carol’, aktörlerin oynadığı ‘live-action’ sahnelerle bilgisayar ortamında hazırlanan grafiklerin beraber kullanıldığı bir film olma özelliği taşıyor.

CHANGELING

- Resim Silinmiş.

Oscar ödüllü sanatçılar Clint Eastwood ile Angelina Jolie’yi bir araya getiren ve Cannes Film Festivali’nde görücüye çıkan ‘Changeling’ de 2009’da vizyona girecek.

Angelina Jolie ile beraber John Malkovich, Jeffrey Donovan ve Amy Ryan’ın rol aldığı filmin senaryosunu Michael Straczynski yazdı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenen Clint Eastwood’un yaşanmış bir olaydan yola çıkarak beyazperdeye yansıttığı korku türündeki film, 1928 yılının Los Angeles’ında geçiyor.

MADAGASCAR: ESCAPE 2

- Resim Silinmiş.

İlki 2005’te yapılan animasyon film ‘Madagascar’ın ikincisinin 2009 yılının ilk ayında vizyona girmesi bekleniyor. ‘Madagascar: Escape 2 Afrika’ isimli filmin kahramanları New York hayvanat bahçesi hayvanları aslan ‘Alex’, zürafa ‘Melman’, zebra ‘Marty’ ve su aygırı ‘Gloria’nın maceraları, yeni filmde kaldıkları yerden devam edecek. İlk filmdeki seslendirme ekibi Ben Stiller, Chris Rock, David Schimmer ve Jada Pinkett Smith de animasyonun kahramanlarını seslendirmeye devam edecek. Yönetmenliğini Eric Darnell ve Tom McGrath’ın yapacağı filmin yapımcılığını yine Mireille Soria üstlendi.

ŞİRİNLER
- Resim Silinmiş.

2009 yılında vizyona girmesi beklenen bir diğer yapım ise çocukluğunu 1980’li yıllarda geçirenlerin unutamadığı sevimli mavi yaratıklar ‘Şirinler’ olacak.

Animasyonun film haklarını alan yapımcı Jordan Kerner, filmi, gişe rekortmeni animasyon ‘Shrek’in ikinci ve üçüncüsünün senaryolarını yazan David Stim ile David Weiss’e teslim etti. ‘Şirinler’, 1958 yılında ‘Peyo’ olarak da tanınan Belçikalı çizer Pierre Culliford tarafından yaratıldı. Televizyon ekranlarında 1981’de gösterilmeye başlanan ve 1990’a kadar küçük seyirciyle buluşan ‘Şirinler’in orijinal ismi ‘Schtroumpfs’ idi.

Ölüm yarışı
- Resim Silinmiş.

Roger Corman’ın kült klasiğinin yeni çevrimi ‘Ölüm Yarışı- Death Race”i Paul W.S. Anderson yönetti. Film, 17 Ekim’de vizyona girecek. Jason Statham, Natalie Martinez, Joan Allen, Ian McShane ve Tyrese Gibson’ın rol aldığı filmde, çevresi kapalı bir arenada birbirleriyle vahşice yarışmak zorunda bırakılan hapishane mahkumlarının öyküsü anlatılıyor.

Transporter 3
- Resim Silinmiş.

Önümüzdeki yıl vizyona girmesi planlanan ‘Transporter’ın üçüncü bölümünde Jason Statham yanı sıra Robert Knepper ile Francois Berleand rollerine geri döndü.
‘The Red Siren’den tanınan Oliver Megaton’un yönettiği filmin senaryosunu Luc Besson ile Robert Kamen yazdı. İlk iki ‘Transporter’ filminin toplam dünya sinema hasılatı 130 milyon doları buldu.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
jason statham felaket meşhur oldu çıktı :D

şirinler geliyor heyoo yupppiiiiiiiiiiii :D :D
 
Yukarı Alt