Kayıt
21 Eylül 2007
Mesajlar
865
Beğeniler
0
Şehir
Şurada burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa doğru
1918 virüsünün esrarı çözülüyor !

1918 yılında 50 milyon kişinin ölümüne neden olmuştu…

Bilimadamları 1918 yılında 50 milyon kişinin ölümüne yol açan grip virüsüne ilişkin önemli ipuçları elde etti. Kanadalı bilimadamları, virüsün başkalaşıma uğramasında bir insan geninin etkili olabileceği sonucuna vardı. Bunun H5N1 gibi ölümcül grip virüslerinin tedavisinde önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

1918’de başgösteren grip salgınına yol açan H1N1 virüsü, kısa süre öncesine kadar esrarını koruyordu.

Kanada Ulusal Mikro-Biyoloji laboratuvarının yaptığı bir araştırma, virüsün yapısı ve dünya genelinde 50 milyon kişinin ölümüne yol açan salgının nedenleri konusunda önemli bilgiler verdi.

Önce salgında öldükten sonra dondurularak muhafaza edilen bir kişinin cesedinden genetik örnekler alındı.

Bu örnekler maymunlara enjekte edildi. Bilimadamları, akciğer hücrelerinin hızla tahrip olduğunu belirledi. Ancak, bu tahribata doğrudan virüs yol açmadı. Bunun bağışıklık sisteminin virüse verdiği yanıt olduğunu söyleyen uzmanlar, Rig-1 adlı bir genin hastalığın yayılmasında etkili olduğu sonucuna vardı.

Zira bağışıklık sisteminin temel yapıları arasında bulunan bu gen, virüsten etkilenen hücrelerde daha az protein üretiyor, bunun sonucunda da bağışıklık sistemi vücudu korumak için daha çok çalışmak zorunda kalıyor ve ciğerlerdeki tahribat kısa sürede
ölüme yol açıyor.

İspanyol gribi virüsünün ölümcül kuş gribi virüsü H5N1’le birçok ortak özelliği bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, çalışmanın olası salgınların önlenmesi ve tedavi yöntemleri geliştirilmesi açısından çok önemli bir aşama olduğunu söylüyor.
 
Yukarı Alt