Kayıt
11 Kasım 2007
Mesajlar
7.839
Beğeniler
0
2000 UEFA Kupası Finali, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Parken Stadyumu'nda, 17 Mayıs 2000 tarihinde UEFA Kupası 1999-2000 sezonu şampiyonunu belirleyecek maçta, Türk kulübü Galatasaray ile İngiliz kulübü Arsenal arasında oynanmıştır. Avrupa ve Türk futbol tarihinde ilk kez bir Türk kulübü, Avrupa kupalarında finale yükselme başarısı göstermiştir. Normal süresi 0-0 biten maçta seri penaltı atışlarına geçilmiş, atışlar sonucu 4-1'lik galibiyet skorunu elde eden Galatasaray, kupayı kazanmıştır. Aynı zamanda, ilk kez bir Avrupa kupası kazanan ve final oynayan Türk takımı olup, milenyum ve yeni yüzyılın UEFA Kupası şampiyonu olmuştur. Maç, 38.919 biletli seyirci tarafından izlenmiştir.

1970 yılında da UEFA Kupası'nda final oynayan Arsenal, kupayı ilk kez müzesine ***ürmüştür. O zamanki adıyla Fuar Şehirleri Kupası olan kupayı, Arsenal, Belçika'nın RSC Anderlecht takımını eleyerek kazanmıştır. İlk maçında Belçika'da 3-1 yenilen Arsenal, ikinci maçta ise İngiltere'de 3-0 galip gelerek kupayı müzesine ***ürmüştür. 1994 yılında ise UEFA Süper Kupası maçında AC Milan'la ilk maçta 0-0 berabere kalarak, rövanş maçında ise 2-0 yenilerek kupayı kazanamamıştır. Bu finale ise 1999-2000 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda B grubunda üçüncü olarak gelmiştir.

Tarihinde bir Türk takımını ilk kez finallere ***ürmeyi başaran Galatasaray ise, 1999-2000 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda H grubunda üçüncü olarak gelmiştir. UEFA Kupası'nda yoluna devam etmesinin ardından sırasıyla Bologna, Borussia Dortmund, RCD Mallorca ve Leeds United A.F.C. takımlarını eleyerek finale kadar gelmiştir. Özellikle Leeds United A.F.C. takımı ile oynadığı ilk maçta, İngiliz 2 taraftarın hayatını kaybetmesi sonucu deplasman maçına Galatasaray taraftarı alınmamıştır. İlk maçında Ali Sami Yen stadında 2-0 yendiği Leeds United ile, rövanş maçında 2-2 berabere kalan Galatasaray, finale yükselmiştir.

Konu başlıkları

# 1 Finale giden yol

* 1.1 Galatasaray SK
* 1.2 Arsenal F.C.
* 1.3 Eleme Turu

# 2 Maç öncesinde yaşanan problemler
# 3 Maç topu
# 4 Maçın özeti

* 4.1 İlk yarı
* 4.2 İkinci yarı
* 4.3 Ekstra uzatma devreleri
* 4.4 Penaltılar
* 4.5 Kupa töreni

# 5 Maç detayları

Galatasaray SK

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi H grubunda üçüncü olarak gitmeye hak kazandığı UEFA Kupası'na 3.turdan girdi. Bu turda, İtalya'nın güçlü ekibi Bologna ile 23 Kasım 1999 tarihindeki ilk maçta Bologna'da karşılaşan Galatasaray, 68. dakikada Giuseppe Signori'nin golüyle 1-0 geriye düştü. Fakat 83. dakikada Ümit Davala'nın ortasına kafayla çıkan Hakan Şükür durumu 1-1 yaparak, İstanbul'da oynanacak ikinci maç için Galatasaray'a avantaj sağladı. 9 Aralık 1999 tarihindeki ikinci maç için avantaj sağlayan Galatasaray, taraftarınında desteğini alarak maça hızlı başladı. Henüz 4. dakikada Hasan Şaş, kaleci Gianluca Pagliuca'nın yanından topu ağlara göndererek 1-0'lık üstünlüğü sağladı. 4 dakika sonra ise Nicola Ventola durumu 1-1 berabere getirdi. 29. dakikada ise Emre Belözoğlu'nun 30 metreden sol ayağı ile ceza sahasına yaptığı ortayı değerlendiren Ümit Davala, Galatasaray'ı bir kez daha öne geçirdi. Kalan dakikada daha atak oynayan Bologna, golü bulamayınca, maç Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle bitti ve tur atlayan takım Galatasaray oldu.


4.turda ise Galatasaray'ın rakibi Almanya'nın Borussia Dortmund takımı oldu. İlk maçını Westfalenstadion'da, 2 Mart 2000 tarihinde oynayan Galatasaray, gurbetçi taraftarların desteğinden fazlasıyla yararlandı. İlk yarım saatte Galatasaray'ın birçok atağını kaleci Jens Lehmann kurtardı. 32. dakikada ise, Arif Erdem'in pasını iyi değerlendiren Hakan Şükür, Lehmann'ı avlayarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarının bitmesine 1 dakika kala, Suat Kaya pasını Gheorghe Hagi'ye doğru verdi. Dortmund savunmasını şaşırtan Hagi, güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi. Maçın 90 dakikası 2-0'lık skorla Galatasaray lehine bitti ve çeyrek final için avantaj sağlandı. 9 Mart 2000 tarihinde Ali Sami Yen stadında oynanan rövanş maçı bol pozisyonlu geçti. Taraflar 90 dakika sonucunda birbirine üstünlük sağlayamayınca, Galatasaray çeyrek finale giden takım oldu.

Çeyrek finalde Galatasaray'ın rakibi İspanya'nın o zamanki formda ekiplerinden RCD Mallorca olarak belirlendi. 16 Mart 2000 tarihindeki ilk maç, İspanya'nın ünlü sahil kenti Mallorca'da oynandı. İlk maç için daha avantajlı gösterilen RCD Mallorca, evinde çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı. 44. dakikada Arif Erdem'in aşırtma golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, ikinci yarıya daha atak başladı. 48. dakikada Emre Belözoğlu'nun aşırtma golüyle 2-0'lık skoru bulan sarı-kırmızılar 58. dakikada yine bir aşırtma vuruşla, Hakan Şükür ile golü buldu. Bu gol, aynı zamanda, Hakan Şükür'ü, Avrupa'da en fazla gol atan Türkler sıralamasında gol kralı yaptı. 65. dakikada ise Okan Buruk, Mallorca kalecisi Leo Franco'yu çalımlayarak skoru 4-0 yaptı. Bu golden itibaren stadı boşaltmaya başlayan Mallorca taraftarları taşkınlıklar yaratmayada başladı. 79. dakikada ise Kamerunlu oyuncusu Lauren Etame Mayer ile golü bulan RCD Mallorca, skoru 4-1 yaptı. Kalan sürede başka gol olmayınca Galatasaray, 4-1'lik skorla ikinci maç için çok büyük bir avantaj sağladı. 23 Mart 2000 tarihinde oynanan rövanş maçında Ali Sami Yen tribünleri tıklım tıklım dolmuştu. 34. dakikada Capone'nin defansın arkasından sıyrılarak attığı golle Galatasaray 1-0 öne geçti. 46. dakikada ise Hakan Şükür, RCD Mallorca'lı defans oyuncularını da ıskaladığı topu altı pas çizgisi üzerinden ağlara gönderdi ve durumu 2-0'a taşıdı. 63. dakikada Alvarez'in sağ taraftan yaptığı ortayı Galatasaray defansı engelleyemeyince, Juan Carlos Valerón sağ ayağıyla plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Kalan sürede başka gol olmayınca, Galatasaray toplamda almış olduğu 6-2'lik skorla yarı finale yükseldi.

Galatasaray'ın yarı finaldeki rakibi İngilizlerin o zamanki güçlü ekiplerinden Leeds United A.F.C. idi. İlk maç 6 Nisan 2000 tarihinde Ali Sami Yen stadında oynandı. Tribünlerin tamamiyle dolduğu bu maça çok iyi hazırlanan Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar, herkese muhteşem bir akşam yaşattılar. Maça çok hızlı başlayan sarı-kırmızılılar 13. dakikada Arif Erdem'in yaptığı ortaya kafayla yükselen Hakan Şükür ile öne geçip durumu 1-0'a getirdiler. Bu golden sonra morali iyice bozulan Leeds United, ataklarını sürdürdü. Fakat Claudio Taffarel'in kalesindeki yüksek performansı gole izin vermedi. 44. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde Capone, topu savunmadan sökerek yerden sert vurdu. Kaleci Martyn'e de çarpan top ağlarla buluştu ve Galatasaray durumu 2-0'a getirdi. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarı, Leeds United ve Galatasaray'ın yaptıkları ataklar sonuç vermeyince, maç 2-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle bitti. Final maçı için çok büyük bir avantaj yakalayan Galatasaray, Leeds'e moralli gitti. Ancak, İstanbul'da ki UEFA Kupası yarı final maçından önce çıkan olayda iki Leeds United'lı taraftar bıçaklanarak öldürüldü. Olayların daha fazla tetiklenmemesi nedeniyle, UEFA tarafından Leeds'teki rövanş maçına Galatasaray taraftarı alınmaması kararlaştırıldı. 20 Nisan 2000 tarihinde Elland Road stadında oynanan rövanş maçında, önceki maçta bıçaklanarak öldürülen 2 taraftar için saygı duruşunda bulunuldu. Tüm futbolcular maça kollarına siyah bant takarak çıktılar. Maça daha önceki maçlarda olduğu gibi çok hızlı başlayan Galatasaray, henüz 5.dakikada, Hakan Şükür'ün ceza sahası içinde yere düşürülmesiyle bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Gheorghe Hagi kaleci Martyn'i mağlup ederek Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. 16. dakikada ise korner atışı kullanan Leeds United, Norveçli golcüsü Eirik Bakke'nin kafa golü ile durumu 1-1'e getirdi. 42. dakikada, Hakan Şükür, 5 kişiden sıyrılarak attığı muhteşem golle durumu 2-1 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda daha atak olan Leeds United, 67. dakikada yine korner atışından Eirik Bakke'nin kafa golüyle skoru 2-2 yaptı. Kalan sürelerde Emre Belözoğlu veHarry Kewell 'ın peşpeşe oyundan kırmızı kart görerek atıldılar.Hakem Lubos Michel'in bitiş düdüğüyle, Galatasaray toplamda 4-2'lik skorla finale yükseldi.
“ Kasım 1999'da Avrupa'da bahisçiler, Galatasaray'ın UEFA 2000 kupasını alma ihtimalini, 1'e 250 olarak hesapladı. Ama burada, Türkiye'de kimileri için tek bir ihtimal vardı... Leeds United maçından önce Avrupa'da ihtimaller, 1'e 16'ya düşmüştü. Ama burada, kimileri için hala tek bir ihtimal vardı...


Arsenal F.C.

Arsenal de, Galatasaray gibi, Şampiyonlar Ligi B grubunda üçüncü olarak gitmeye hak kazandığı UEFA Kupası'na 3.turdan girdi. Bu turda Fransa'nın FC Nantes Atlantique takımıyla karşılaşan Arsenal, 25 Kasım 1999 tarihinde, İngiltere'de oynadığı ilk maçını Marc Overmars'ın 13. dakikada penaltıdan bulduğu golle, 81. dakikada Nigel Winterburn ve 90. dakikada Dennis Bergkamp'ın golleriyle 3-0 kazandı ve ikinci maç için Fransa'ya avantajlı gitti.9 Aralık 1999 tarihinde Fransa'nın Nantes kentinde oynanan rövanş maçına, Nantes Atlantique takımı hızlı başladı. 13. dakikada Antoine Sibierski'nin golüyle öne geçen Nantes, 24. dakikada Gilles Grimandi'nin golüne engel olamadı ve Arsenal, durumu 1-1'e getirdi. 31. dakikada Fransız golcüsü Thierry Henry ile ikinci golüde bulan Arsenal, 42. dakikada Marc Overmars ile durumu 3-1 yaptı ve ilk yarı bu skorla bitti. İkinci yarı daha etkili bir oyun oynayan Nantes, 58. dakikada Antoine Sibierski ile tekrar golü buldu ve durumu 3-2'ye geldi. 79. dakikada durumu 3-3 yapan Marama Vahirua'nın golü, Nantes'a yetmedi. Maçın sonucunda tur atlayan taraf Arsenal oldu.

4.turda ise Arsenal'in rakibi İspanya'nın güçlü ekibi Deportivo La Coruña oldu. İlk maç 2 Mart 2000 tarihinde İngiltere'de Highbury Stadyumu'nda oynandı. Maça çok hızlı başlayan Arsenal, henüz 5. dakikada Lee Michael Dixon ile golü buldu. 29. dakikada Thierry Henry ile skoru 2-0 yapan Arsenal, devre arasına bu üstünlükle girdi. 54. dakikada Djalma Feitosa Dias Djalminha ile penaltı atışından golü bulan Deportivo, durumu 2-1 yaptı. 67. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Thierry Henry, 78. dakikada golü bulan Nijeryalı yıldız Nwankwo Kanu ve 82. dakikada Hollandalı golcü Dennis Bergkamp ile maç 5-1, Arsenal'in üstünlüğüyle sona erdi. 9 Mart 2000 tarihinde İspanya'daki rövanş maçında, tribünlerde büyük boşlukların olması dikkat çekti. İlk yarı golsüz sonra ererken, oyundaki temponun yavaş olmasıda gözlerden kaçmadı. 62. dakikada Thierry Henry ile golü bulan Arsenal durumu 1-0 yaptı. 68. dakikada Victor Onopko, durumu 1-1 berabere getirdi. 90. dakikada Ivan Perez ile golü bulan Deportivo, maçı 2-1 kazanmasına rağmen, toplam skorlarda rakibine 6-3'lük skor üstünlüğü sağlayan Arsenal, adını çeyrek finale yazdırdı.


Çeyrek finalde Arsenal'in rakibi Almanya'nın SV Werder Bremen ekibi oldu. İlk maçı 16 Mart 2000 tarihinde İngiltere'de oynayan iki rakip, mükemmelin üzerinde bir oyun sergilemedi. 20. dakikada Thierry Henry'nin ayağından golü bulan Arsenal, 76. dakikada İsveçli golcüsü Fredrik Ljungberg ile durumu 2-0'a getirdi ve maç bu skorla tamamlandı. 23 Mart 2000 tarihinde Almanya'nın Bremen kentinde oynanan maça rakibine göre daha avantajlı çıkan Arsenal, golleride erken buldu. 8. ve 25. dakikada İngiliz golcüsü Ray Parlour'un ayağından 2 gol bulan Arsenal, 41. dakikada Werder Bremen'in golcüsü Marco Bode'nin golüne engel olamadı. İlk yarı 1-2'lik skorla, Arsenal'in üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda goller karşılıklı olarak gelmeye başladı. 59. dakikada Thierry Henry ile Arsenal durumu 3-1 yaptı. Bundan 1 dakika sonra ise, Werder Bremen, Rade Bogdanovic ile durumu 3-2 yaparak az da olsa umutlandı. 70. dakikada tekrar sahneye çıkan Ray Parlour maçtaki 3.golüne imza atarak, hat-trick yaptı. Kalan sürede başka gol olmayınca, Arsenal 2-4'lük galibiyetle ve toplamda 6-2'lik skorla yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Arsenal'in rakibi, Fransa'nın formda ekiplerinden RC Lens oldu. İlk maçını 6 Nisan 2000 yine İngiltere'de oynayan Arsenal, 2. dakikada Dennis Bergkamp'ın ayağından bulduğu golle maçı 1-0 kazandı ve tur için ümitlerini arttırdı. Böylece UEFA Kupası'nda oynadığı bütün ilk maçları kendi evinde oynamış oldu. 20 Nisan 2000 tarihinde oynanan rövanş maçında, ilk yarının bitmesine 3 dakika kala 42. dakikada Thierry Henry ile golü bulan Arsenal, 72. dakikada eski Beşiktaş futbolcusu Pascal Nouma'nın attığı golle durumun 1-1 olmasını sağladı. 87. dakikada son sözü söyleyen Nwankwo Kanu, Arsenal'i finale taşıdı.

Eleme Turları

2e0vfpd.jpg


Maç öncesinde yaşanan problemler

Bu maçın öncesinde ise Kopenhag'ın Tivoli meydanında olaylar çıkmıştır. Final maçından bir gece önce Türk ve İngiliz taraftarlar arasında çıkan olaylardan sonra maça saatler kala Kopenhag'ın ünlü Tivoli Meydanı yine savaş alanına döndü. Alkollü İngiliz taraftarlar, Türk taraftarlara saldırınca olaylar büyüdü. Önceki gece çıkan olaylara rağmen tamamen etkisiz kalan Kopenhag polisi, holiganların Türklere saldırmasından ve olaylar iyice büyüdükten çıktıktan sonra meydana gelebildi. İngiliz taraftarlar Türk televizyon ekiplerine saldırırken meydana gelen polis, göz yaşartıcı bomba atarak kalabalığı dağıttı.

Maç topu

tricolore98final.jpg


Bu maç için, Adidas'ın Tricolore topu tercih edilmişti. O zamanlar, teknoloji pek gelişmediğinden dolayı, üzerine herhangi bir dekoratif işleme yapılmamıştı. Bu top aynı zamanda, 1998 FIFA Dünya Kupası'nda da kullanılan top modeliydi.

Maçın özeti

Final maçına kadar, Galatasaray ve Arsenal takımlarında, UEFA Kupası 1999-2000 sezonu itibariyle, 2 tane gol kralı bulunuyordu. Galatasaray'da attığı 6 gol ile Hakan Şükür, Arsenal'de ise attığı 7 gol ile Thierry Henry bu ünvanları ellerinde bulunduruyorlardı.

Galatasaray, bu maç için, iç saha maçlarında sıkça kullandığı beyaz formayı tercih etmişti. Arsenal ise, daha çok deplasman maçlarında kullandığı sarı formayı giyerek maça çıkmıştı. Türk taraftarlar, beyaz formanın, Galatasaray'a uğur getirdiğini düşünüyorlardı. Çünkü kazandığı maçların tümünde beyaz formayı giymişlerdi

Final maçının oynandığı Parken Stadyumu

90qc1e.jpg


Kapı 3'ten açılış seramonisi görüntüsü

14aynuh.jpg


Arsenal karşısına çıkan Galatasaray 11'i.

Gs-17052000-lineup.png


İlk yarı

İlk tehlikeli atak Galatasaray'dan, 3. dakikada geldi. Soldan gelişen atakta Gheorghe Hagi, topu ceza alanına ortaladı. Arsenal defansından dönen topa Arif Erdem vurdu. Top rakip oyuncu Tony Adams'a çarparak kornere çıktı. Galatasaray'ın sağ çaprazda kazandığı serbest vuruşta Hagi topu, solunda bulunan Arif Erdem'e çıkardı. Arif'in vuruşunda Arsenal savunmasına çarpan top kornere çıktı. Arif, sağ kanatta aldığı topu, penaltı noktası üzerindeki Hakan Şükür'e gönderdi. Sırtı kaleye dönük duran Hakan'ın rövaşata denemesinde top üstten auta çıktı. Sağdan gelişen atakta, Arsenal ceza alanı önünde bulunan Hakan Şükür, Ümit Davala'ya pas çıkardı. Ümit, topu solundaki Arif'e verdi. Arsenal savunmasının ofsayt beklentisi sırasında bomboş pozisyonda kalan Arif, inanılmaz bir vuruş yaparak topu auta gönderdi. Kaçan bu pozisyondan sonra ilk yarı golsüz berabere sona erdi.

İkinci yarı

Okan Buruk'un ara pasında ceza sahasına giren Hakan Şükür kaleyi gördüğü anda sert vurdu, top yan direkten döndü. Galatasaray atağında topla son buluşan Capone kaleye doğru yöneldi, uzak mesafeden sert vuruşunda top Arsenal kalecisi David Seaman'ın müdahalesiyle kornere çıktı. Maçın en önemli pozisyonunda Hakan Şükür, sağdan Ümit Davala'nın verdiği topla buluştu. Ceza alanında kendisini takip eden Tony Adams'ı geçti, ancak tam bu sırada ayağı kayınca vuruşunu yapamadı ve kaleci Seaman topa sahip oldu. Galatasaray'ın, Arsenal ceza alanı sağ çaprazında kazandığı serbest vuruşu Hakan Şükür kullandı, şutunda top yan ağlarda kaldı. Normal süre golsüz sona erince uzatma dakikalarına geçildi. Arsenal atağında Thierry Henry, sol kanattan sıfıra kadar indi, kale alanına doğru yaptığı ortasında Nwankwo Kanu topa vuramadı.

Ekstra uzatma devreleri

Altın gol kuralının uygulandığı uzatmada, ilk yarı 0-0 berabere sona erdi. Galatasaray kalesinde yaşanan tehlikede Ray Parlour sağ kanattan ortaladı, Thierry Henry altıpasın köşesinden yükselerek kafayı vurdu, Galatasaray kalecisi Claudio Taffarel, mükemmel bir kurtarışla gole izin vermedi. Soldan Hakan Şükür sıfıra kadar inip kale önüne doğru ortaladı, topa kimse dokunamayınca Galatasaray, mutlak bir gol şansını kaçırdı. Maçın uzatma dakikaları da golsüz bitince penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılar

Galatasaray adına ilk penaltıyı kullanan Ergün Penbe, topu ağlara gönderdi. Ardından, Arsenal'in Hırvat yıldızı Davor Suker'in kullandığı penaltıda top yan direkten döndü. Galatasaray'da ikinci vuruşu, milli futbolcu Hakan Şükür gole çevirdi. Arsenal, İngiliz futbolcusu Ray Parlour'la durumu 2-1 yaptı. Ümit Davala, çok soğukkanlı kullandığı penaltı vuruşuyla Galatasaray'ı 3-1 öne geçirdi. Arsenal'de Patrick Vieira'nın penaltı atışı üst direkten döndü. Son kez Galatasaray adına, penaltı vuruşunu kullanan, Rumen yıldız Gheorghe Popescu, topu kaleci David Seaman'ın hemen yanından ağlara gönderdi ve Galatasaray'a kupayı kazandıran golü attı. Böylelikle Galatasaray, 4-1'lik skor ile, UEFA Kupası 1999-2000 sezonu şampiyonu oldu.

Kupa töreni

İkincilikle teselli bulan Arsenal ekibi, madalyalarını almak üzere platforma geldiler. Bir hayli üzgün oldukları gözüken Arsenal'li futbolcular, Galatasaray'lı futbolcuları kutladılar. Platforma son olarak gelen, kaptan Bülent Korkmaz, kupayı dönemin UEFA başkanı Lennart Johansson'un elinden aldı. Kupayı, Hakan Şükür ile birlikte öperek kaldıran Bülent Korkmaz ile beraber Galatasaray futbolcuları zaferi kutlamaya başladılar. Yedek kaleci, Kerem İnan, arka taraftan açtığı şampanya ile, tribünleri ve futbolcuları bir kez daha coşturdu.

UEFA Kupası kupa töreninden resimler





392931_bigportrait.jpg


uefa-cup-penalti.jpg


Maçın Detayları

5nq3vq.jpg


nd61hd.jpg


Cláudio Taffarel

taffarel006.jpg


1984-1990 - Internacional
1990-1993 - Parma
1993-1994 - Reggina
1994-1997 - Atlético Mineiro
1998-2001 - Galatasaray
2001-2003 - Parma

Taffarel, Brezilya Milli Futbol Takımı tarihinde en fazla kaleci forması giymiş oyuncudur (tam olarak 101 karşılaşma). 1994'deki zaferden başka, 1990 ve 1998 Dünya Kupası'nda da forma giymiştir.

Galatasaray'ın 2000 yılında kazandığı UEFA şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğunda takıma önemli katkılarda bulunmuşdur. Beyefendi kişiliği ve örnek aile babası olması sebebiyle Türkiye'de taraflı tarafsız birçok kişinin gönlünü fethetmiştir. Başarısız geçen Parma deneyiminin ardından futbolu bırakmıştır. Penaltı kullanışlarında çok başarılıydı.



Capone



Carlos Alberto de Oliveira, takma adıyla Capone (23 Mayıs 1972, Brezilya) eski Brezilyalı futbolcu.

Kariyerinde iki sezon Türkiye 1. Futbol Liginde oynamış, Galatasaray forması giymiştir. Sonra Kocaelispor a transfer olmuştur



Bülent Korkmaz



Bülent Korkmaz, 24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdu. Aslen Malatyalıdır. 1987 yılından 2005 yılına kadar sadece Galatasaray forması giydi. Galatasaray forması ile 29 kupa kazanarak rekor kırdı. 102 defa A Milli Takım formasını giyen Bülent Korkmaz, 2002 yılında dünya üçüncüsü olan A Milli Futbol Takımı'nda da görev aldı. 2005-2006 sezonunda Gençlerbirliği futbol kulübünde yardımcı antrenörlük görevinde bulunmuştur.2006-2007 sezonu ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor takımına teknik direktörlük görevine getirilmiştir. 2006-2007 sezonu sonu Kayseri Erciyesspor takımından ayrılmış ve 2007-2008 sezonu için Bursaspor takımı ile anlaşmıştır ancak Bursaspor'un 6 hafta üst üste kazanamaması ve ligdeki yerinin endişe verici olması sebebiyle kulüple ilişkileri kesilmiştir. Daha sonra Gençlerbirliği'nin teknik direktörlüğü görevini üstlenmiştir. Gençlerbirliği'ni küme düşme potasından bir türlü çıkaramaması nedeniyle sözleşmesi tek taraflı feshedilmiştir. Şu an için boştadır.

Başarıları

* Dünyanın en çok kupa gören Türk futbolcusu: 29 kupa (1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 8 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası)

* Galatasaray tarihinde en çok kupa gören futbolcu: 29 kupa (1 UEFA Kupası, 1 Süper Kupa, 8 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 6 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası, 6 TSYD Kupası)

* Avrupa Kupaları'nda en çok maç yapan Türk futbolcusu: 101 maç

* Türkiye Futbol Ligi tarihinde Hakan Şükür ve Suat Kaya ile birlikte en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu: 8 şampiyonluk

* Galatasaray tarihinin en çok lig maçı oynayan futbolcusu. 630 lig maçında 15 gol attı, 13 asist yaptı.

* Tam 18 sezon G.Saray A Takımı'nda kadroya girerek, sarı-kırmızılı kulübün tarihinde sembol bir futbolcu haline geldi.

* A Millî Takım'da en çok milli olan 3. Türk futbolcusu: 102 defa

* A Milli Takım'da 100. kez milli olan ilk futbolcu (Belarus - 18.08.2004)



Gheorghe Popescu



Gheorghe Popescu, (d. 9 Aralık 1967, Kalafat) Rumen futbolcu. Steaua Bükreş'te ve PSV Eindhoven'da oynadığı yıllarda kendini gösterdi. Kısa bir süre Tottenham'da forma giydikten sonra Barcelona'ya transfer oldu ve takımın kaptanlığını üstlendi.

Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğunu yaşadıktan sonra 1997'de Galatasaray'a transfer oldu. Popescu 2001-02 sezonunda Lecce'ye transfer olana kadar sarı-kırmızılı forma ile 3 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye, 1 UEFA Kupası ve 1 de Süper Kupa kazanarak Galatasaray'a büyük emekler vermiştir. En yakın dostlarından biri de Gheorghe Hagidir.Ayrıca 2000 yılındaki Galatasaray-Arsenal UEFA KUPASI finalinde maç penaltılara gitmiş ve son penaltıyı gole çevirerek UEFA Kupasını takımına kazandırmıştır

Aynı zamanda ülkesi Romanya'da bir çok futbolcu kendisini idol olarak görür. Barcelona'da oynadığı dönemlerde milyonlarca taraftar kendisine bağlamıştır. İngiltere'de oynadığı dönemde kendisine demir adam denilmekteydi.Türkiye'ye gelen defans oyuncuları içinde en iyisi olarak nitelendirilmektedir.Dünyanın da gelmiş geçmiş en iyi defans oyuncularındandır.Romanya mill takımının unutulmaz oyuncularındandır.Kariyerinin Hagi ile benzerlik taşıması dikkat çekicidir.

Oynadığı Takımlar

* Steaua Bükreş (1987-1990)

* PSV Eindhoven (1990-1992)

* FC Barcelona (1992-1994)

* Tottenham Hotspur (1994-1997)

* Galatasaray SK (1997-2001

* U.S. Lecce (2001-2003)

* Hannover 96 (2002-2003)



Ergün Penbe



Ergün Penbe (d. 17 Mayıs 1972, Zonguldak), Türk futbolcu.

Futbola Kilimlispor'da başladı. 1992-1994 yılları arasında Gençlerbirliği'nde oynayan Ergün Penbe 1994'te Galatasaray'a transfer olmuştur.

Gençlerbirliği'nde 1992 (1.Mart.1992) ile 1994 (8.Mayıs.1994) yılları arasında toplam 60 resmi maçta 5.179 dakika forma giydi. 4 gol attı. Gençlerbirliği'nde oynadığı ilk maç; 1991-1992 Sezonu 1. Lig 19. Hafta Maçı,Gençlerbirliği - Altay maçı dır.


2000 yılındaki UEFA Kupası finalinde Arsenal'e karşı kullandığı ve gole çevirdiği penaltı takımının kupayı kazanmasında önemli bir rol oynamıştır.

İlk kez 1994'ün mayıs ayındaki Rusya maçıyla milli formayı giymiştir. Uluslararası deneyimi ile gene 48 defa görev aldığı (2000 Kasım'a kadar) Türk Milli Futbol Takımı'nın Dünya üçüncülüğünü alan kadrosunda yer aldı. Kariyerinde sadece 1 kez kırmızı kart görmüştür; o da 1996 yılında Trabzonspor maçında 2 sarı karttan dolayı verilmiştir.

En son Galatasaray'dan bedelsiz olarak sözleşmesi bittiği ve yenilenmediği için ayrılmıştır.Gaziantepspor'a transfer oldu.



Okan Buruk



Okan Buruk (d. 19 Ekim 1973), Türk orta saha oyuncusu. 2007/2008 sezonu itibariyle Galatasaray Spor Kulübü'nde forma giymektedir.

Kariyeri

İlk olarak Büyükçekmece’de yerel bir kulüp olan Karadeniz İdman Ocağı’nda oynadı. Her iki abisinin de futbolcu olması nedeniyle futbolla iç içe büyüdü ve 11 yaşında Galatasaray’ın alt yapısına girdi. 1992 yılında Avrupa Gençler Şampiyonu olan Genç Milli Takım’ın kaptanıydı. Trabzonspor'la oyanan bir kupa maçında ayağının kırılması nedeniyle bir süre yeşil sahalardan uzak kaldı.

2001 yılında sezon bitimine 3 ay kala, Emre Belözoğlu ile birlikte İtalya’nın Inter Milan Kulübü ile anlaşma imzaladı.

Türk Milli Futbol Takımı’nın 3. olduğu 2002 Dünya Kupası’nda forma giydi.2006 Dünya Kupası Elemeleri'nde Danimarka Milli Futbol Takımı'na güzel bir gol kaydetmiş ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Emre Belözoğlu ile birlikte gittiği, 3 sezon oynadığı Inter’de fazla forma şansı bulamadı. 2004-2005 sezonu başında Beşiktaş'a transfer oldu.Taraftarın uzun süre muhalefet etmesine rağmen en sonunda ultrAslan taraftar grubunun da onayı alınarak 11 Temmuz 2006 tarihinde boş mukaveleye imza atarak eski kulübü Galatasaray'a geri dönmüştür.2007-2008 sezonunda Galatasarayın en az süre alan oyuncularindan biridir.



Suat Kaya



Suat Kaya (d. 26 Ağustos 1967, İstanbul), Galatasaraylı eski futbolcudur.

1979 yılında Yeşilköyspor'da futbola başladı. 1986'da Galatasaray'a transfer oldu. 1987-1992 yılları arasında Konyaspor'da oynadı. 1992-93 sezonunda yeniden Galatasaray'a dönen "Hugo" lakaplı futbolcu, 2002-03 sezonu sonunda jübilesini yaptı.

Mücadeleci bir orta saha oyuncusu olan ve 351 maçta 44 gol atan Suat Kaya, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür'le birlikte Türkiye Süper Ligi'nde en çok şampiyonluk gören (8 kez) futbolcu olarak tarihe geçti. 16 kez milli olan Kaya, Galatasaray'la UEFA Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu da yaşadı.

Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray altyapısında görev alan Kaya, minik takımı ve PAF takımı üstüste iki kez şampiyon yaptı. 2006-07 sezonu ortasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la teknik direktör olarak anlaştı.



Ümit Davala



Ümit Davala (d. 30 Temmuz 1973, Mannheim, Almanya) eski futbolcu.

Almanya'da futbola başlayan ve Türkiye'de, İstanbulspor gibi kulüplerde de oynayan Ümit Davala 1995/1996 sezonunda Fatih Terim'in Galatasaray'ın başına gelmesiyle Diyarbakırspor'dan transfer edildi ve buradaki performansı ile Türk futbolunun önemli oyuncularından biri durumuna geldi. Pek çok pozisyonda oynayabilen Ümit Davala genel olarak orta sahanın sağında oynamaktadır.

Galatasaray'da 4 şampiyonluk ve 2000 yılında UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazanma başarısını gösterdi. 2002 Dünya Kupası'nda 3. olan Türk Milli Takımı'nda oynadı ve oldukça başarılı bir turnuva geçirdi. İtalya'da AC Milan ve kısa süreli olarak İnter Milan takımlarında oynadı.

2003 yılında Bundesliga takımı SV Werder Bremen'e transfer oldu. Almanya'daki ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı.

Ümit Davala sakatlıklarının geçmediği 2006 yılında aktif futbol hayatını sona erdirdi.

44 kez Türk milli takımının formasını giydi ve 4 gol attı. Özellikle 2002 Dünya Kupası sırasında çok kritik maçlar olan Japonya ve Çin maçlarında attığı goller ve çeyrek finalde İlhan Mansız'ın Senegal'e attığı goldeki asistiyle bu turnuvadaki başarının en önemli oyuncularından biri oldu.

Müzikle de ilgilenen Ümit Davala, 2004 yazında Rap tarzında bir müzik albümü çıkardı.

Şu anda Galatasaray'da antrenörlük yapmaktadır.




Gheorghe Hagi

hagi.jpg


Gheorghe Hagi (d. 5 Şubat 1965), Rumen teknik direktör ve eski futbolcu Hagi, Karpatların Maradonası olarak bilinir. Ülkesinde ve Türkiye'de en çok tanınan ve sevilen oyunculardan biri olan Hagi, ilk olarak 1983 yılında 18 yaşında yer aldığı Romanya Millî Futbol Takımı'nın formasını 1984, 1996 ve 2000 yıllarında 3 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 1990, 1994 ve 1998 yıllarında 3 Dünya Kupası da dahil olmak üzere toplamda 125 kere giymiş ve milli maçlarda 35 gol atmıştır. Ülkesi Romanya'da 6 kez yılın futbolcusu ve son olarak da yüzyılın futbolcusu seçilen Hagi, ülkesi dışında İspanya ve dünyanın en büyük kulüplerinden Real Madrid ve Barcelona'da da oynamış, son olarak Galatasaray'da hem kendi hem de Galatasaray futbol kulübü kariyerlerinin en parlak döneminde baş aktörlerden biri olarak yer almıştır.

Mevki olarak ortasahanın ortasında, ileriye dönük orta saha, ve sol kanat oyuncusu olarak görev yapan Hagi, yer yer forvet ve seyrek de olsa sağ kanat olarak da oynamıştır. Aktif futbol yaşantısında 10 numaralı formayı giyen futbolcunun en önemli özellikleri, son derece gelişmiş futbol zekası, büyüleyici futbol tekniği, oyun kuruculuğu, yaratıcılığı, görülmemiş çalımları, son derece isabetli pas ve asistleri, uzaktan ve falsolu şutlarıdır. Tüm bu yetenekleriyle her takımın ve teknik direktörün takımında görmek isteyeceği Hagi özellikle Galatasaray seyircisinin kalbinde özel bir yer edinmiştir. Bu özelliklerine gölge düşüren tek dezavantajı ise saha içinde agresif ve çabuk sinirlenen yapısı ve bundan dolayı sık sık ceza almış olmasıdır.

Aktif futbol yaşamamını noktaladıktan sonra bir süre ülkesinde milli takımda, daha sonra ise Bursaspor ve Galatasaray'da teknik direktörlük yapmış, daha sonrasında ise tekrar ülkesine dönmüştür.Galatasaray'ı bıraktıktan sonra yani aktif futbol yaşantısını noktaladıktan sonra Galatasaray büyük bir 10 numara sorunu yaşamıştır.Bu sorun şu sıralar yani 2007-2008 sezonu Cassio de Souza Soares Lincoln'un alınmasıyla büyük bir oranda gidericeği öngörülmektedir.O da bir basın toplantsında "Hagi'nin %30'u kadar oynasam benim için gururdur" diyerek Hagi'yi övmüştür. Hagi Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncusu olarak kabul edilmektedir.

Başarıları

* Kulüp
o Avrupa Süper Kupa (2000)
o UEFA Kupası (2000)
o Romanya Ligi Şampiyonluğu (1987, 1988, 1990)
o Romanya Kupası (1987, 1989)
o Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu (1997, 1998, 1999, 2000)
o Türkiye Kupası (1999, 2000)
o Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası (1997)
* Milli
o 1984 Avrupa Şampiyonası (Fransa)
o 1990 Dünya Kupası (İtalya )
o 1994 Dünya Kupası (ABD)
o 1996 Avrupa Şampiyonası (İngiltere)
o 1998 Dünya Kupası (Fransa)
o 2000 Avrupa Şampiyonası (Hollanda-Belçika)
* Bireysel
o 1985 Romanya'da Yılın Futbolcusu
o 1986 Romanya Ligi Gol Kralı
o 2000 Romanya'da Yılın Futbolcusu
o 2001 Türkiye 'de Yılın Futolcusu
o 2002 Monaco'ya 40 m'den attıgı gol ile avrupada yılın futbolcusu
o 2007 yılında dünyanın ilk yüzdeki efsane oyuncu listesinde 25.cı sırada yer almıştır.
o 2007 Romanya'nın efsane oyuncusu seçildi.
o 2007 Dünya'nın en büyük futbolcusu ödülü.



Hakan Şükür



Kariyeri

Türkiye Futbol Ligindeki Kariyeri

Hakan Şükür, lig tarihindeki ilk golünü 1988-1989 sezonunda Eskişehirspor'a atmış ve 2007-2008 sezonunda Vestel Manisaspor'a attığı golle toplam 241 gole ulaşarak Türkiye Futbol Ligi tarihinde en fazla gol atan futbolcu olmuştur. 3 kez gol kralı, 3 kez de asist kralı olmuştur.

Türkiye Futbol Tarihindeki Kariyeri

Hakan Şükür; hem Galatasaray'ın, hem Milli Takım'ın, hem Türkiye Futbol Ligi'nin, hem de Türk Futbol Tarihi'nin en fazla gol atan futbolcusudur. Ayrıca dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusudur. Sakaryaspor, Bursaspor, Torino, Inter, Parma, Blackburn Rovers, Galatasaray ve Milli Takım forması ile toplam 395 gole (249 Türkiye Ligi, 9 İtalya Ligi, 2 İngiltere Ligi, 51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli, 22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 25 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası, 1 Başbakanlık Kupası) imza atmıştır. Profesyonel kariyerindeki ilk golünü ise 1987-1988 sezonunda Türkiye Kupası'nda Zonguldakspor'a atmıştır.

Türk Milli Takımındaki Kariyeri

25 Mart 1992'de Lüksemburg'u 3-2 yendiğimiz özel maçta ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın formasını giyen Hakan Şükür, A Milli Futbol Takımı'nın 85 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusudur. A Milli Futbol Takımı formasıyla çıktığı 112 maçta toplam 51 gole imza atan Hakan Şükür, Avrupalı aktif futbolcular arasında da milli takım formasıyla en çok gol atan isimdir. 1987 yılından beri 112 defa A Milli, 25 defa Ümit Milli, 13 defa A Genç Milli, 6 defa B Genç Milli, 5 defa Olimpik Milli Takım formasını giyen Hakan Şükür, toplam 161 defa milli takım forması giyerek toplamda en çok milli olan futbolcudur. Hakan Şükür, U-16 Milli Takımı'nın 25 Ekim 1987'de Polonya ile 1-1 berabere kaldığı Avrupa Şampiyonası eleme maçında ilk kez milli olmuştur. O karşılaşmada ay yıldızlı ekibimizin tek golünü atan Hakan Şükür, milli takım formasıyla toplam 63 gole (Ümit Milli: 5 gol, A Genç: 1 gol, B Genç: 2 gol, Olimpik Milli: 4 gol, A Milli: 51 gol) imza atmıştır.

Dünya Kupalarındaki Kariyeri


Hakan Şükür, Dünya Kupası tarihinde atılan en hızlı golün sahibidir. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin Güney Kore ile yaptığı üçüncülük maçında maçın başlama vuruşundan 10.8 saniye sonra attığı golle Dünya Kupası tarihine geçmiştir.

Başarıları

* Kulüp Takımları
o UEFA Kupası
+ 1999-2000 Galatasaray
o Türkiye Ligi Şampiyonluğu
+ 2007-2008 Galatasaray
+ 2005-2006 Galatasaray
+ 1999-2000 Galatasaray
+ 1998-1999 Galatasaray
+ 1997-1998 Galatasaray
+ 1996-1997 Galatasaray
+ 1993-1994 Galatasaray
+ 1992-1993 Galatasaray
o Türkiye Federasyon Kupası
+ 2004-2005 Galatasaray
+ 1999-2000 Galatasaray
+ 1998-1999 Galatasaray
+ 1995-1996 Galatasaray
+ 1992-1993 Galatasaray
+ 1987-1988 Sakaryaspor
o TSYD Kupası
+ 1999-2000 Galatasaray
+ 1998-1999 Galatasaray
+ 1997-1998 Galatasaray
+ 1992-1993 Galatasaray
o Cumhurbaşkanlığı Kupası
+ 1996-1997 Galatasaray
+ 1995-1996 Galatasaray
+ 1992-1993 Galatasaray
o Başbakanlık Kupası
+ 1994-1995 Galatasaray
+ 1991-1992 Bursaspor
o İtalya Kupası
+ 2001-2002 Parma

* Milli Takımlar
o 2002 FIFA Dünya Kupası, Dünya Üçüncülüğü
o 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası, Çeyrek Final
o 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası, 1. Tur

* Bireysel
o 1999-2000 Avrupa Kupaları Gol Kralı: 10 gol
o 1998-1999 Türkiye Ligi Gol Kralı: 19 gol
o 1997-1998 Türkiye Ligi Gol Kralı: 32 gol
o 1996-1997 Türkiye Ligi Gol Kralı: 38 gol
o 1998 Gümüş Ayakkabı ödülü
o 1997 Bronz Ayakkabı ödülü
o 1997 FIFA Dünya Gol Kralı ödülü
o 1997 FIFA Dünyanın En İyi Golcüsü ödülü
o Dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusu: 395 gol (249 Türkiye Ligi, 9 İtalya Ligi, 2 İngiltere Ligi, 51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli, 22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 25 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası, 1 Başbakanlık Kupası)
o Türkiye Futbol Ligi tarihinde en çok gol atan futbolcu: 249 gol
o Türkiye Futbol Ligi tarihinde Galatasaray adına en çok gol atan futbolcu: 228 gol
o Avrupa Kupaları'nda en çok gol atan Türk futbolcusu: 38 gol (22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası)
o Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan Türk futbolcusu: 22 gol
o Milli Takım'da en çok gol atan futbolcu: 63 gol (51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli)
o Dünya Kupası tarihindeki en hızlı golü atan futbolcu: 10.8 saniye (Güney Kore - 29.06.2002)
o Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda en çok gol atan Türk futbolcusu: 2 gol
o Milli Takım'da 2 defa bir maçta en çok gol atan tek Türk futbolcusu: 4 gol
o Avrupalı aktif futbolcular arasında milli takım formasıyla en çok gol atan futbolcu: 51 gol
o Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarında en çok gol atan futbolcu: 5 gol
o Şampiyonlar Ligi'nde İtalyanlara deplasmanda gol atan ilk Türk futbolcusu (Juventus - 16.09.1998)
o Avrupa Kupaları'nda en çok maç yapan 2. Türk futbolcusu: 94 maç
o 5 kez Dünya Karması'na çağrılan tek Türk futbolcusu (3 Temmuz 1997 Dünya Karması - Asya Karması maçı \ Hong Kong, 25 Nisan 2001 Dünya Karması - Romanya maçı \ Bükreş, 15 Şubat 2005 FIFA Karması - UEFA Karması maçı \ İspanya, 19 Mart 2007 Dünya Karması yardım maçı \ Marsilya, 18 Temmuz 2007 Dünya Karması - Afrika Karması maçı\ Güney Afrika)
o Toplamda en çok milli olan Türk futbolcusu: 161 defa (112 defa A Milli, 25 defa Ümit Milli, 13 defa A Genç Milli, 6 defa B Genç Milli, 5 defa Olimpik Milli)
o Bir sezonda en çok maç yapan Türk futbolcusu: 54 maçta 4697 dakika
o Türkiye Futbol Ligi tarihinde Bülent Korkmaz ve Suat Kaya ile birlikte en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu: 8 şampiyonluk
o Türkiye Kupası tarihinde Bülent Korkmaz ve Suat Kaya ile birlikte en fazla Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan futbolcu: 6 şampiyonluk

96bx40.jpg


j08h0z.jpg


103a0pt.jpg


30db2w6.jpg



Türkiye Ligi'nde Attığı Goller (249)

* 1 - 26.02.1989 Eskişehirspor
* 2 - 02.04.1989 Adana Demirspor
* 3 - 15.04.1989 Fenerbahçe
* 4 - 30.04.1989 Konyaspor
* 5 - 21.05.1989 Çaykur Rizespor
* 6 - 29.10.1989 Boluspor
* 7 - 19.11.1989 Bursaspor
* 8 - 17.12.1989 Adana Demirspor
* 9 - 25.02.1990 Fenerbahçe
* 10- 25.03.1990 Trabzonspor
* 11- 02.12.1990 Zeytinburnuspor
* 12- 26.01.1991 Sarıyer
* 13- 09.03.1991 Gençlerbirliği
* 14- 18.05.1991 Ankaragücü
* 15- 08.09.1991 Fenerbahçe
* 16- 24.02.1992 Adana Demirspor
* 17- 01.03.1992 Trabzonspor
* 18- 01.03.1992 Trabzonspor
* 19- 22.03.1992 Sarıyer
* 20- 29.03.1992 Gençlerbirliği
* 21- 17.05.1992 Ankaragücü
* 22- 26.09.1992 Kayserispor
* 23- 04.10.1992 Trabzonspor
* 24- 11.10.1992 Bakırköyspor
* 25- 17.10.1992 Bursaspor
* 26- 02.11.1992 Gaziantepspor
* 27- 22.11.1992 Kocaelispor
* 28- 06.12.1992 Beşiktaş
* 29- 23.01.1993 Gençlerbirliği
* 30- 07.02.1993 Karşıyaka
* 31- 14.02.1993 Aydınspor
* 32- 13.03.1993 Bakırköyspor
* 33- 13.03.1993 Bakırköyspor
* 34- 13.03.1993 Bakırköyspor
* 35- 11.04.1993 Fenerbahçe
* 36- 02.05.1993 Sarıyer
* 37- 02.05.1993 Sarıyer
* 38- 16.05.1993 Konyaspor
* 39- 23.05.1993 Beşiktaş
* 40- 30.05.1993 Ankaragücü
* 41- 28.08.1993 Zeytinburnuspor
* 42- 28.08.1993 Zeytinburnuspor
* 43- 28.08.1993 Zeytinburnuspor
* 44- 05.09.1993 Samsunspor
* 45- 19.09.1993 Ankaragücü
* 46- 16.10.1993 Kocaelispor
* 47- 28.11.1993 Gençlerbirliği
* 48- 28.11.1993 Gençlerbirliği
* 49- 28.11.1993 Gençlerbirliği
* 50- 28.11.1993 Gençlerbirliği
* 51- 01.12.1993 Gaziantepspor
* 52- 20.02.1994 Karşıyaka
* 53- 26.02.1994 Ankaragücü
* 54- 12.03.1994 Fenerbahçe
* 55- 03.04.1994 Gaziantepspor
* 56- 15.05.1994 Bursaspor
* 57- 28.08.1994 Altay
* 58- 28.08.1994 Altay
* 59- 11.09.1994 Antalyaspor
* 60- 08.10.1994 Gaziantepspor
* 61- 13.11.1994 Vanspor
* 62- 19.11.1994 Adana Demirspor
* 63- 27.11.1994 Trabzonspor
* 64- 18.12.1994 Zeytinburnuspor
* 65- 05.03.1995 Beşiktaş
* 66- 05.03.1995 Beşiktaş
* 67- 09.04.1995 Kocaelispor
* 68- 09.04.1995 Kocaelispor
* 69- 09.04.1995 Kocaelispor
* 70- 16.04.1995 Vanspor
* 71- 16.04.1995 Vanspor
* 72- 29.04.1995 Adana Demirspor
* 73- 06.05.1995 Trabzonspor
* 74- 21.05.1995 Zeytinburnuspor
* 75- 21.05.1995 Zeytinburnuspor
* 76- 04.11.1995 Eskişehirspor
* 77- 19.11.1995 Ankaragücü
* 78- 19.11.1995 Ankaragücü
* 79- 02.12.1995 Bursaspor
* 80- 23.12.1995 Denizlispor
* 81- 28.01.1996 Vanspor
* 82- 03.02.1996 Altay
* 83- 03.02.1996 Altay
* 84- 11.02.1996 Kayserispor
* 85- 11.02.1996 Kayserispor
* 86- 02.03.1996 Samsunspor
* 87- 16.03.1996 İstanbulspor
* 88- 22.03.1996 Fenerbahçe
* 89- 30.03.1996 Karşıyaka
* 90- 07.04.1996 Eskişehirspor
* 91- 11.05.1996 Beşiktaş
* 92- 15.09.1996 Sarıyer
* 93- 29.09.1996 Gençlerbirliği
* 94- 04.10.1996 Denizlispor
* 95- 04.10.1996 Denizlispor
* 96- 20.10.1996 Gaziantepspor
* 97- 20.10.1996 Gaziantepspor
* 98- 20.10.1996 Gaziantepspor
* 99- 20.10.1996 Gaziantepspor
* 100-27.10.1996 Altay
* 101-27.10.1996 Altay
* 102-03.11.1996 İstanbulspor
* 103-03.11.1996 İstanbulspor
* 104-15.11.1996 Beşiktaş
* 105-15.11.1996 Beşiktaş
* 106-22.11.1996 Zeytinburnuspor
* 107-01.12.1996 Antalyaspor
* 108-01.12.1996 Antalyaspor
* 109-21.12.1996 Bursaspor
* 110-21.12.1996 Bursaspor
* 111-21.12.1996 Bursaspor
* 112-15.02.1997 Sarıyer
* 113-15.02.1997 Sarıyer
* 114-23.02.1997 Ç.Dardanelspor
* 115-07.03.1997 Denizlispor
* 116-15.03.1997 Samsunspor
* 117-15.03.1997 Samsunspor
* 118-15.03.1997 Samsunspor
* 119-06.04.1997 Altay
* 120-04.05.1997 Zeytinburnuspor
* 121-04.05.1997 Zeytinburnuspor
* 122-04.05.1997 Zeytinburnuspor
* 123-10.05.1997 Antalyaspor
* 124-17.05.1997 Ankaragücü
* 125-17.05.1997 Ankaragücü
* 126-17.05.1997 Ankaragücü
* 127-17.05.1997 Ankaragücü
* 128-24.05.1997 Bursaspor
* 129-24.05.1997 Bursaspor
* 130-09.08.1997 Bursaspor
* 131-31.08.1997 Vanspor
* 132-31.08.1997 Vanspor
* 133-21.09.1997 Beşiktaş
* 134-05.10.1997 Gençlerbirliği
* 135-05.10.1997 Gençlerbirliği
* 136-01.11.1997 Samsunspor
* 137-16.11.1997 Altay
* 138-16.11.1997 Altay
* 139-16.11.1997 Altay
* 140-16.11.1997 Altay
* 141-06.12.1997 Kayserispor
* 142-21.12.1997 Karabükspor
* 143-21.12.1997 Karabükspor
* 144-21.12.1997 Karabükspor
* 145-18.01.1998 Ankaragücü
* 146-25.01.1998 Bursaspor
* 147-01.02.1998 Kocaelispor
* 148-22.02.1998 Antalyaspor
* 149-22.02.1998 Antalyaspor
* 150-07.03.1998 Şekerspor
* 151-15.03.1998 Gençlerbirliği
* 152-15.03.1998 Gençlerbirliği
* 153-21.03.1998 Gaziantepspor
* 154-12.04.1998 Altay
* 155-12.04.1998 Altay
* 156-12.04.1998 Altay
* 157-18.04.1998 Ç.Dardanelspor
* 158-26.04.1998 Kayserispor
* 159-03.05.1998 İstanbulspor
* 160-03.05.1998 İstanbulspor
* 161-09.05.1998 Karabükspor
* 162-16.08.1998 Bursaspor
* 163-16.08.1998 Bursaspor
* 164-16.08.1998 Bursaspor
* 165-30.08.1998 İstanbulspor
* 166-12.09.1998 Erzurumspor
* 167-12.09.1998 Erzurumspor
* 168-20.09.1998 Fenerbahçe
* 169-24.10.1998 Samsunspor
* 170-24.10.1998 Samsunspor
* 171-08.11.1998 Ç.Dardanelspor
* 172-20.12.1998 Gaziantepspor
* 173-23.12.1998 Ankaragücü
* 174-12.02.1999 Kocaelispor
* 175-12.02.1999 Kocaelispor
* 176-07.03.1999 Fenerbahçe
* 177-19.03.1999 Adanaspor
* 178-25.04.1999 Trabzonspor
* 179-30.04.1999 Sakaryaspor
* 180-14.05.1999 Ankaragücü
* 181-17.09.1999 Adanaspor
* 182-17.09.1999 Adanaspor
* 183-29.10.1999 Göztepe
* 184-28.11.1999 Erzurumspor
* 185-03.12.1999 Gençlerbirliği
* 186-30.01.2000 Gaziantepspor
* 187-06.02.2000 Trabzonspor
* 188-20.02.2000 Adanaspor
* 189-20.02.2000 Adanaspor
* 190-25.02.2000 Samsunspor
* 191-05.03.2000 Antalyaspor
* 192-12.03.2000 Bursaspor
* 193-09.04.2000 Gençlerbirliği
* 194-07.05.2000 Kocaelispor
* 195-09.08.2003 Diyarbakırspor
* 196-09.08.2003 Diyarbakırspor
* 197-31.08.2003 Gençlerbirliği
* 198-21.09.2003 Fenerbahçe
* 199-17.10.2003 Çaykur Rizespor
* 200-25.10.2003 Samsunspor
* 201-06.12.2003 İstanbulspor
* 202-31.01.2004 Gaziantepspor
* 203-31.01.2004 Gaziantepspor
* 204-07.03.2004 Adanaspor
* 205-13.03.2004 A.Sebatspor
* 206-20.03.2004 Çaykur Rizespor
* 207-08.08.2004 Konyaspor
* 208-08.08.2004 Konyaspor
* 209-08.08.2004 Konyaspor
* 210-28.08.2004 Sakaryaspor
* 211-12.09.2004 Samsunspor
* 212-26.09.2004 İstanbulspor
* 213-26.11.2004 Ankaragücü
* 214-04.12.2004 Gençlerbirliği
* 215-28.01.2005 Konyaspor
* 216-12.02.2005 Çaykur Rizespor
* 217-12.02.2005 Çaykur Rizespor
* 218-19.02.2005 Sakaryaspor
* 219-26.02.2005 Samsunspor
* 220-05.03.2005 Beşiktaş
* 221-20.03.2005 Ankaraspor
* 222-20.03.2005 Ankaraspor
* 223-03.04.2005 Kayserispor
* 224-01.05.2005 Malatyaspor
* 225-02.10.2005 Trabzonspor
* 226-15.10.2005 K. Erciyesspor
* 227-15.10.2005 K. Erciyesspor
* 228-12.02.2006 Gaziantepspor
* 229-29.03.2006 Ankaragücü
* 230-07.04.2006 Diyarbakırspor
* 231-07.04.2006 Diyarbakırspor
* 232-16.04.2006 Çaykur Rizespor
* 233-16.04.2006 Çaykur Rizespor
* 234-29.04.2006 Ankaraspor
* 235-22.09.2006 Trabzonspor
* 236-28.10.2006 Gençlerbirliği
* 237-12.11.2006 Sakaryaspor
* 238-27.01.2007 Ankaraspor
* 239-12.08.2007 Çaykur Rizespor
* 240-12.08.2007 Çaykur Rizespor
* 241-02.09.2007 Vestel Manisaspor
* 242-16.09.2007 Konyaspor
* 243-27.01.2008 Ankaragücü
* 244-09.02.2008 Vestel Manisaspor
* 245-09.02.2008 Vestel Manisaspor
* 246-09.02.2008 Vestel Manisaspor
* 247-20.04.2008 İstanbul Büyükşehir Belediyespor
* 248-04.05.2008 Sivasspor
* 249-10.05.2008 Gençlerbirliği Oftaşspor



Arif Erdem



Arif Erdem (2 Ocak, 1972) eski Galatasaray'lı futbolcu. 2001-2002 sezonunda 21 Golle Türkiye 1. Futbol Ligi Gol krallığını İlhan Mansız'la paylaşmıştır.

Arif Erdem 1991 yılında Zeytinburnuspor'dan transfer olmuş ve Galatasaray'da uzun süre top koşturdu.Galatasaray ile ilk olarak UEFA Kupasını daha sonra ise UEFA süper kupasını kazandı.Arif Erdem özellikle maçlarda en kritik anlarda takımını ateşleyen hareketler yapması ile ünlü bir futbolcuydu.Galatasaray'ın 1993/94 sezonunda o zamanlar yeni bir uygulama olan Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamasını sağlayan başrol oyuncularından biriydi.Arif erdem 96-97 sezonunda İstanbulspor maçında yaptırdığı bir penaltı ile Galatasarayın hem dört yıllık şampiyonluk serisini başlatmış hemde hakem Vahap Beyazın hakemlik kariyerine son noktayı koymuştur. İspanya macerasından sonra tekrar Galatasaray`a dönmüş ve futbolu bırakmıştır. Ağustos 2006 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapmaktadır. Bu görevinde de başarılı olup takımının LigA'dan Süper Lig'e çıkmasında katkısı olmuştur.​

Saygılarımla...

- Resim Silinmiş.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
21 Kasım 2007
Mesajlar
3.038
Beğeniler
0
Bu günler yakındır.Umarım taraftarların beklentilerini boşa çıkarmazlar.Haydi çocuklar gösterin kendinizi :wink1:
 
Kayıt
19 Mayıs 2007
Mesajlar
10.184
Beğeniler
3
Mükemmel olmuş, eline sağlık 8)


@eref31

kavga çıkartacak türde yorumlar yapma + Başka yerlerdede bu tür yorumlarını gördüğüm için de uyarı
 
Kayıt
16 Mayıs 2008
Mesajlar
636
Beğeniler
0
Ah ah o seneleri hatırlayınca tüylerim diken diken oluyo inş bu sene uefa yı kaldırırız tekrar
 
Yukarı Alt