Kayıt
13 Ekim 2013
Mesajlar
14
Beğeniler
162
Adil Kullanım Kotası (AKK) olarak adlandırılan indirme limiti pek çok kullanıcıyı huzursuz ediyor. Bu soruna el atan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), AKK'nin yeniden düzenlenmesi için işe koyuldu.

Geçtiğimiz günlerde 2016 yılı iş planını açıklayan BTK'nın listesindeki bir madde ilgi odağı oldu. BTK'nın listesinde yer alan maddeye göre AKK'ler yeniden düzenlenecek. BTK'nın bu madde ile ilgili açıklamaları ise şu şekilde; "Yaşanan teknolojik gelişmeler ve artan tüketici talepleri nedeniyle sabit ve mobil internet erişimlerinde uygulanan AKK sonrası hızın iyileştirilmesi ve tüketicilere karşı şeffaflığın arttırılması amaçlanmaktadır." Açıklamalara göre AKK tamamen ortadan kalkmayacak fakat kullanıcıları mutlu edecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Türkiye'deki internet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun şikayetçi olduğu AKK, ortalama olarak 50-75 GB arasında oluyor ve AKK sonrası hız ise hemen hemen tüm paketlerde 3 Mbps'e düşüyor. Bu durumda kullanıcılar günümüzün popüler oyunlarını indirme sırasında sorun çekiyor. (Günümüzdeki bir oyunun ortalama 20-40 GB olduğunu düşünürsek AKK'nin pek de dost canlısı olmadığını söyleyebiliriz.) BTK'nın bu düzenlemesiyle AKK'nin 100-150 GB seviyelerine kadar yükseltileceği tahmin ediliyor.

BTK'nın raporuna göre planlama tarihi Ağustos 2016'yı işaret ediyor. BTK'nın bu hamlesinin internet kullanıcılarını memnun edeceğini şimdiden görür gibiyiz.

ALINTI : TAMİNDİR
 

ruro

るろうに
Kayıt
20 Kasım 2015
Mesajlar
221
Beğeniler
34
Şehir
KOCAELI
Takımı
Besiktas
Umarim kaldırırlar diye geçse de icimden öyle olmayacagini hepimiz biliyoruz. En azından 3mbps yerine %25 hiz düşüşü ve 50 gb olan kota 250 gb a yükseltilirse o kadar da şikayet edilmez hale gelebilir.
 

ruro

るろうに
Kayıt
20 Kasım 2015
Mesajlar
221
Beğeniler
34
Şehir
KOCAELI
Takımı
Besiktas
Gunluk de olabilir tabiki de. Hatta daha bile guzel olur
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
BTK tarafından yapılan açıklama "hız limiti" arttırılacak şeklinde iken bütün haber siteler nedense AKN'yi arttıracağız şeklinde.
Büyük ihtimal 3mbit olan hızı 5mbit'e cikartacaklar , benim istediğimde buydu açıkçası. 3mbit hiç çekilmiyor , en azından 5mbit olsa yine idare edilebilir.
 
Son düzenleme:
Kayıt
24 Temmuz 2009
Mesajlar
19.721
Beğeniler
33
Şehir
Beykoz
Takımı
Besiktas
internet hızının artabileceği de söz konusu, umarım ikiside olur biraz olsun ttnet'in kulaklarını çınlatmayı bırakırız. ''Beğğnde fiğberliyoğrum abiğ''
 

VatanSRO

VatanSRO Server Sahibi
Kayıt
25 Ocak 2016
Mesajlar
126
Beğeniler
7
Şehir
İstanbul
Takımı
Besiktas
Bana kalırsa nasıl eskiden olmuyorduysa, yine olmasın.
 
Yukarı Alt