Kalkandelen

Bilgiliyim
Kayıt
13 Nisan 2009
Mesajlar
2.467
Beğeniler
66
Şehir
Antalya
Takımı
Besiktas
---- iPhone 7 ----



Apple bugün gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte yılın en çok merak edilen telefonlarından biri olan iphone7 modelini tanıttı. iPhone 7 tasarım ve teknik özellikleri itibariyle neler sunuyor? İşte tüm detaylarıyla iPhone 7!

iPhone 7 Özellikleri
Söze tasarımdan başlayacak olursak; iPhone 7 tasarım noktasında radikal bir değişim sunmuyor. Apple, iPhone 6 modelinden bu yana sürdürdüğü tasarım anlayışını genel hatlarıyla yeni iPhone'da da koruyor. Ancak tasarımda radikal farklılıklar da yok değil.

Daha önceki iPhone modellerinde tasarımı olumsuz etkileyen anten şeritleri iPhone 7’de kasanın alt ve üst bölümüne yuvarlatılarak konumlandırılmış. Arka bölümdeki anten şeritlerinin azaltılması sayesinde telefonun arka bölümünün daha sade ve göze hoş gelen bir görünüme kavuştuğunu söylemek yanlış olmayacaktır.



Yeni iPhone’da tasarım noktasında dikkat çeken bir diğer nokta ise 3.5 mm kulaklık girişinin telefondan kaldırılması oldu. Kulak girişini yeni iPhone modellerinde kullanmayan Apple, bunun yerine telefonlara ikinci bir hoparlör çıkışı yerleştirmiş. Bu gelişme ile birlikte iPhone 7 artık stereo kalitesinde ses deneyimi sunacak.



Yeni iPhone’de ses ve veri akışı Lightning portu üzerinden sağlanacak. Apple ayrıca 3.5 mm kulaklık girişine sahip kulaklıklar için de kutu içerisinde bir dönüştürücüye yer verecek.

Suya Dayanıklı ilk iPhone
Android tarafında yıllardan beri kullanılan suya dayanıklılık nihayet iPhone modellerinde yer aldı. Apple’ın suya dayanıklı ilk telefonu iPhone 7 oldu. Yeni nesil iPhone, Apple Watch akıllı saat gibi IP67 sertifikasına sahip. Bu sertifika telefonun maksimum 1 metre derinlikte 30 dakika boyuncu su sızıntılarına karşı dayanıklı olacağı anlamına geliyor.



Ekran
Apple iki nesildir sürdürdüğü 4.7 inç büyüklüğünde ve750 x 1334 piksel çözünürlüklü ekranı iPhone 7 modelinde kullanmaya devam ediyor. IPS LCD tabanlı ekran inç başına 326 piksel yoğunluğu sunuyor. Telefonda yer alan ekranın basınca duyarlı olduğunu belirtelim.



Apple yeni iPhone'da her ne kadar ekran boyutu ve çözünürlük seviyesini artırmasa da, görüntü kalitesinde önemli iyileştirmeler sağlamış görünüyor. 9.7 inçlik iPad Pro’nun ekran noktasında sağladığı gelişimin benzerini bu defa yeni iPhone’da görüyoruz.

9.7 inçlik iPad Pro, Apple’ın ürünlerinde kullandığı en gelişmiş ekrana sahip. iPhone 7 yeni nesil ekran teknoloji sayesinde daha geniş yelpazede daha iyi bir renk kalitesi ve %25 oranında daha fazla parlaklık sunuyor.

Donanım
iPhone 7’ye dört çekirdekli Apple 10 Fusion işlemcisi güç veriyor. 16 nm üretim sürecine sahip dört çekirdekli işlemci ilk gelen bilgilere göre yoğun iş gücü altında 2.4 GHz hıza erişebilecek.

Apple göre yeni işlemci selefine göre CPU tarafından %40, GPU tarafından ise %50 daha güçlü.

Yeni iPhone ile birlikte nihayet depolama tarafında önemli bir yükseltme gerçekleştirildi. Artık 16 GB’lık iPhone modellerini görmeyeceğiz. Giriş modelde 32 GB dahili depolama kullanılacak. Telefonun diğer depolama seçenekleri 128 GB/256 GB şeklinde olacak.

RAM tarafından ise bir artış yaşanmadı ve 2 GB RAM kullanımı sürdürüldü.

Kamera
iPhone 6s’ten iPhone 7 modeline geçişte kamera tarafında önemli bir yükseltmenin yaşandığını söyleyebiliriz. iPhone 7 selefi gibi 12 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya sahip. Daha büyük bir sensörün yer verildiği yeni iPhone artık OIS özelliğini donanımsal anlamda destekliyor.

OIS desteği sayesinde iPhone 7 ile çekilecek görüntülerde kayma ve bozulmalarının önemli ölçüde önüne geçilecek.



iPhone 6s’te 1/3 inç büyüklüğünde kamera sensörü kullanan Apple, iPhone 7’de daha büyük bir sensöre yer veriyor. Yeni iPhone'da yer alan 1/2.6 inç büyüklüğündeki sensör, selefine göre daha iyi renk ve alan derinliği sağlayacak. Arka kameraya bu defa çift LED flaş yerine dört LED’li True Tone Flash eşlik ediyor.

iPhone 7’de ayrıca daha büyük bir lens kullanılıyor. iPhone 6s serisinde arka kameralarda f/2.2 lenslere yer veren Apple, yeni nesil iPhone'da ise f/1.8 diyafram açıklığına sahip lens kullanıyor.

iPhone 7 bu sayede selefine göre özellikle karanlık ve düşük ışık koşullarında daha iyi çekimler gerçekleştirecektir. Telefonun ön bölümünde ise f/2.2 lense sahip 7 megapiksel kamera yer alıyor.

Batarya
iPhone 6s’te 1.715 mAh büyüklüğünde bir pile yer veren Apple, iPhone 7 modelinde 1.960 mAh kapasiteli bir pil kullanıyor.

Kapasite noktasında gerçekleşen artış kayda değer görünmese de, A10 işlemcisinin çalışma verimliliği ve diğer yeni nesil donanımların pil kullanımına nasıl bir etki göstereceğini daha sonra gerçekleştireceğimiz detaylı incelemelerde göreceğiz.

iPhone 7 Başlıca Özellikleri
*4.7 inç 1334 x 750 piksel çözünürlüklü ekran, 1400:1 kontrast oranı, 3D Touch

*Dört çekirdekli 64 bit A10 Fusion işlemci

*2 GB RAM, 32 GB/ 128 GB/ 256 GB depolama seçenekleri

*İos 10 işletim sistemi

*12 megapiksel arka kamera, f/1.8 lens, OIS, dört LED’li True Tone Flash, 4K 30 fps video kaydı

* 7 megapiksel ön kamera, Full HD video kaydı, f/2.2 lens

*Basınca duyarlı home butonu

*IP67 sertifikası

* 138.3 x 67.1 x 7.1 mm kasa ebatları ve 138 gram ağırlık

iPhone 7 Fiyatı ve Çıkış Tarihi
iPhone 7, 16 Eylül tarihi itibariyle satışa sunulacak. 32 GB’lık model için649 dolar fiyat belirlendi. Telefonun Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı, ancak 3.800 lira seviyesinde olması bekleniyor.

Telefon; siyah, simsiyah, roze altın, altın ve gümüş renk seçenekleri eşliğinde satışa sunulacak.



---- iPhone 7 Plus -----




Apple, bugün düzenlediği etkinlikte kullanıcıların uzun süredir beklediği iphone 7 modellerini duyurdu. Etkinlik sonrasında en dikkat çeken ürün ise,iPhone 7 Plus oldu.

Zira, iPhone 7 Plus sahip olduğu kamera yetenekleri ve teknik özellikleri ile akıllı telefon pazarında rakiplerinin karşısına oldukça zorlu bir rakip olarak çıktı.



Peki, yeni Apple iPhone 7 Plus kullanıcılara neler sunuyor? İşte tüm detayları ile iPhone 7 Plus özellikleri!

Apple iPhone 7 Plus Kullanıcılara Neler Sunuyor?
iPhone 6’dan bu yana gelen tasarımsal anlayışın büyük oranda devam ettirildiği iPhone 7 Plus, çift kamerası ve anten çizgileri ile dışarıdan bakıldığında kolayca ayırt edilebiliyor. Büyük bir sürpriz ile birlikte gelen iPhone 7 Plus, IP67 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı.



Apple A10 Fusion işlemcisi ve 2 GB RAM'i ile rakiplerine performans anlamında büyük fark atan iPhone 7 Plus, çift kamerası ile fotoğraf ve video yetenekleri konusunda kendini kanıtlamayı başarıyor. Ayrıca Apple, iPhone 7 Plus ile birlikte 3.5 mm kulaklık girişine veda ediyor.

iPhone 7 Plus, Apple A10 ile Rakiplerine Meydan Okuyor!
Apple A9 işlemci ve PowerVR GXA6850 grafik birimi ile kullanıcılara iPhone 6s modelinde oldukça yeterli bir performans sunmayı başaran Apple, iPhone 7 Plus modelinde A10 Fusion ile bu performansı en üst seviyeye taşıyor.



Apple’ın dünyanın en hızlı akıllı telefonu olarak lanse ettiği iPhone 7 Plus’ın yeni 4 çekirdekli Apple A10 işlemcisi, Apple A9’a göre yüzde 40, A8’e göre ise iki kat daha fazla performans sunuyor.



İlk iPhone’a göre 120 kat daha hızlı olan iPhone 7 Plus, grafik tarafında ise iPhone 6s gibi Apple A9 işlemciden güç alan cihazlara göre yüzde 50, Apple A8’den güç alan cihazlara göre ise 3 kat daha performanslı.

A10 Fusion’un sahip olduğu grafik işlemcisi, oyunlarda efektlerin en iyi şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Apple bu konuyu, konsol seviyesi oyun deneyimi olarak açıklıyor.

Çift kamera gibi etkenler nedeniyle beklentiler bellek konusunda 3 GB seviyesine yükselmiş durumdaydı ancak Apple, iPhone 7 Plus modelinde 2 GB RAM kullanmaya devam ediyor.

Retina HD Ekran ile Renkler Çok Daha Canlı!
Uzun bir aranın ardından ekran teknolojilerini yenileyen Apple, iPhone 7 Plus’ta Retina HD ekrana geçiş yapıyor. %25 daha fazla parlaklık sunan bu ekran, gelişmiş renk gamutu sayesinde renkleri en doğru şekilde görüntülemenizi sağlıyor.



Ekran boyutu konusunda değişikliğe gitmeyen Apple, iPhone 7 Plus modelinde tıpkı iPhone 6 Plus'ta olduğu gibi 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana yer veriyor.

Çift Sensör ile Kamera Yetenekleri Artıyor!
iPhone 7 Plus’ın 12 megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyafram aralığına sahip olan çift kamerası, DSLR fotoğraf makinesi deneyimini akıllı telefonunuzda yaşamanızı sağlıyor. 2x optik ve 10x yazılımsal yakınlaştırma yapabilen kamera, geniş açı ve tele foto arasında hızlıca geçiş imkanı sunuyor.



Daha önceki modellerde olduğu gibi 4K video çekim yeteneğine sahip olan iPhone 7 Plus, 1080p çözünürlükte 60 ve 120 fps, 720p çözünürlükte ise 240 fps ağır çekimler yapabilmenizi sağlıyor. Ayrıca Apple, sonunda kullanıcılardan ön kamera konusunda gelen eleştirilere cevap vererek iPhone 7 Plus'ta 7 megapiksel çözünürlükte Facetime ön kameraya yer verdi.

Kamera Dışında Benzer Tasarım Anlayışı!
Kullanıcılara büyük bir sürpriz yaparak IP67 sertifikası ile gelen iPhone 7 Plus, 1.5 metre suyun altında 30 dakika kalabiliyor. Apple'ın kamera yeteneklerini güçlendirmek için iPhone 7 Plus'ta yer verdiği çift kamera, tasarımsal anlamda telefonun diğer iPhone modellerine göre kolayca ayırt edilmesini sağlıyor.



Ayrıca, iPhone 6 ve iPhone 6s modellerinde cihazın arka kısmında yer alan anten çizgileri, iPhone 7 Plus'ta köşelere taşınmış durumda. 3.5 mm kulaklık girişi kaldırıldığı için, cihazın altında sadece Lightning portu yer alıyor.

3.5 mm kulaklığa sahip olan kullanıcıları mağdur etmeyen Apple, Lightning - 3,5 mm çevirici adaptöre kutu içeriğinde yer veriyor.

iPhone 7 Plus Fiyatı ve Çıkış Tarihi
iPhone 7 Plus, 16 Eylül tarihi itibariyle satışa sunulacak. 32 GB’lık model için 769 dolar fiyat belirlenirken, telefonun Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı.



Siyah, simsiyah, altın roze altın ve gümüş renk seçenekleri ile satışa sunulacak olan telefonun, 32 / 128 ve 256 GB depolama alanı seçeneği bulunuyor. Ayrıca, simsiyah olan modelin sadece 128 GB ve 256 GB depolama alanı ile sunulduğunu belirtelim.

iPhone 7 Plus Teknik Özellikleri
* 5.5 inç 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, 1300:1 kontrast oranı, 3D Touch

* Dört çekirdekli 64 bit A10 Fusion işlemci

* 2 GB RAM, 32 GB / 128 GB / 256 GB depolama seçenekleri

* iOS 10 işletim sistemi

* 12 megapiksel geniş açı f/1.8 ve telefoto f/2.8 lens, OIS,dört LED’li True Tone Flash, 4K 30 fps video kaydı

* 7 megapiksel ön kamera, Full HD video kaydı, f/2.2 lens

* Basınca duyarlı home butonu

* IP67 sertifikası

* 158.2 x 77.9 x 7.3 mm kasa ebatları ve 188 gram ağırlık




 
Kayıt
24 Ağustos 2013
Mesajlar
203
Beğeniler
23
Şuanda 6s kullanmaktayım ama çok cezbetti beni bu telefon Plus özellikle ama S serileri her zaman daha iyi olmuştur bekleyeceğim bu yüzden.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Apple'in kablolari zaten rezil birde kulakligi da mi ayni porttan veriyor...
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
Apple'in kablolari zaten rezil birde kulakligi da mi ayni porttan veriyor...
Aylar önce haberi çıkmıştı, stereo jack yerine ikinci bir lightning porttan ses çıkışı verecek diye. Ama tek porttan seside çıkarmışlar. Bunun sebebi büyük ihtimalle telefonun sıvı temasına olan direncini artırmak diye düşünüyorum. Birde dönüştürücü kabloyla uğraşmak istemeyenlere kulaklık satmayı da hedeflemiş olabilirler.

Beni cezbeden bir yanı olmadı. Tasarım olarak Samsung'u daha ileride(bence). Pil olarak 1960mA komik rakamlar Ekran değişmemiş %25 daha parlak olacakmış millet zaten en parlak seviyede kullanıyor :lol: Çift kamera ile dslr performansı verecekmiş, dslr kullananlar duymsın. 2.4 ghz hıza çıkan ilemci 1960mA pil ile nereye kadar?
 
Kayıt
9 Ağustos 2007
Mesajlar
1.878
Beğeniler
22
Şehir
İstanbul
Server
Aspendos
Takımı
Galatasaray
Beni görsel olarak çok cezbetti, iphone 7 4.7 inç bana küçük geliyor, 7 plus 5.5 tam istediğim gibi. bakalım fiyatı nasıl olacak merakla bekliyorum.
 
Yukarı Alt