Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan üzücü son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbulAtatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde patlamalar oldu. İlk belirlemelere göre 3 ayrı patlama olduğu belirtiliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada "İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralı var. Bir terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. Hangi terör örgütü biliniyor, ancak teyide ihtiyaç var' dedi. Havalimanına giriş ve çıkışlar kapatıldı. Anadolu Ajansı, patlamada 6'sı ağır 60 yaralının olduğunu duyurdu.


Son dakika haberleri: İstanbul Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba patladı: 10 şehit, 20 yaralı
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Ülkede her ay artık en az 2 patlama haberi görüyoruz , maalesef şehit haberleri gibi bu patlamaları da normal karşılarız bir kaç ay sonra.
İstanbul da yaşayanlara Allah sabır versin...
 
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesajlar
2.858
Beğeniler
868
Şehir
Tuzla/Ist
Server
Seçiniz...
Takımı
Galatasaray
Yine kalabalık yerlere giderken tedirgin olma devri başladı.
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesajlar
6.566
Beğeniler
21
Şehir
Ankara
Yani denecek laf söylenecek söz yok. Allah rahmet eylesin ölenlere, yararlılara da şifa versin.
 
Kayıt
15 Mart 2013
Mesajlar
1.390
Beğeniler
149
Birazdan açıklama geliyor. " Milletimiz bu tür saldırılara boyun eğmeyecektir" diye ...
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Ölü sayısı 41'e yükselmiş , yaralı sayısı da 239'a.
Resmen katliam , Televizyonlarda hiç bir yerde haber yok. İnternete girmeyen insanlar böyle bir saldırı olduğunu bile duymayacaklar...
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Ülke bu durumdayken yurt dışından insanlar buraya tatil yapmaya geliyor. Vallahi büyük cesaret.
 
Kayıt
22 Ağustos 2010
Mesajlar
1.866
Beğeniler
515
Takımı
Seçiniz...
Ülkede çok farklı şeyler oluyor, birileri ülkede iyi şeyler yapmaya çalıştıkça birileri bunu istemiyor ve bi şekilde engel olma peşine düşüyor.
Bu patlamaların hepsi bunları işaret ediyor, hiç kimse Türkiye'nin ilerlemesini büyük bir DEVLET olmasını istemiyor.
Malesef bizim halkımızda birlik olmak yerine her defasında devlete taş atıyor, devleti kötülüyor, yönetenlere diktatör falan filan diyor.
Her ne olursa olsun, ülkenin Başbakanına, Cumhurbaşkanına yada diğer kollarına küfür etmek, saygısızca kelimeler kurmak nedir?
Sen kendi ülkende bunları yapıyosan, bırakta adamlar ülkeni patlatsın, büyümeni istemesin, kendi himayesi altına almaya çalışsın.
ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN, MİLLETİMİZE AKIL VERSİN.
 
Kayıt
6 Nisan 2007
Mesajlar
66
Beğeniler
0
Bu iş artık o ya da bu partiden çıktı. Yönetenlerin yönetim şeklinden, muhalefet edenlerin yaptıkları işlerden önemli değil. Bu sorun artık ulusal bir güvenlik sorunu. Arka arkaya gelen patlamalarla yüzlerce masum vatandaş öldü. Her seferinde yapılan tek şey yayın yasağı. Şeffaf değiliz artık. Kaç kişi öldü, nasıl oldu, kim yaptı vs.. Bir de bu patlamalarda ölen insanların arkasından şehit diyerek durumu ajite eden bir kitle var. Kimse kusura bakmasın, bu insanlara şehit demek olayı hepten duygu sömürüsüne götürmeye yol açıyor. Bu insanlar, birilerinin amaçları uğruna, hiç yoktan yere, karısını, kocasını, çoluğunu çocuğunu, anne babasını yalnız bırakmak zorunda bırakılıyor. Anne baba çocuklara, arkalarından ağlamak kalıyor sadece. Her seferinde iktidar yandaşları muhalefet yandaşlarına, muhalefet yandaşları da iktidar yandaşlarına laf sokma derdinde. Gerçekten derdiniz bu ülkeyse eğer bırakın artık bu boş işleri de somut bir şeyler yapın. Yok biz şunu yaptık yok siz şunu yapmadınız. Bu boş ve gereksiz tartışmalar sadece zaman kaybı ve devam ettiği sürece daha çok 41 insanımızı bir hiç uğruna kaybederiz. Bu olaylar ülkemizi her anlamda etkiliyor. En basit örneğiyle, yabancı sporcular korkar oldu ülkeye gelmeye, hep akıllarında soru işareti oluyor. Turizm piyasamız her seferinde baltalanıyor. Eğer derdiniz bu ülke ve insanlarıysa gerçekten, somut birşeyler yapın birbirinizi yemek yerine. Elele sokağa çıkın. Politikacıların yalanlarına aldanıp birbirinize düşman olmayın. Bugün size birşey olmadı ama yarın bir gün o dış hatlardan geçmek zorunda kalabilirsiniz ve o bomba hemen yanınızda patlayabilir. Sorgulayalım biraz. Avrupanın en büyük 3. havalimanında bu eylem nasıl gerçekleşebiliyor benim aklım almıyor. Bu kadar güvenlik zaafiyeti nasıl olabiliyor? ABD her bombalı saldırıdan önce Türkiye'deki vatandaşlarını uyarabiliyorken bizim istihbarat teşkilatımız ne iş yapıyor? Derdiniz eğer gerçekten bu olayların son bulmasıysa, sorgulamak lazım derinine derinine. Ha derdiniz tuttuğunuz siyasi partiyi ve liderini korumaksa, fanatik bir şekilde, size hayatta başarılar. Ama unutmayın ki o bombaya yarın ben kurban gideceğim fakat ertesi gün senin yanında patlamayacağı kesin değil. Tekrar tekrar, ülkemizin başı sağolsun ve bu son olsun...
 
Kayıt
15 Mart 2013
Mesajlar
1.390
Beğeniler
149
Ya ne boş muhabbet ediyorsunuz yok iktidara laf sokma derdinde vs . Ben mi koruyacam ülkeyi ? Madem koruyamıyorsun s. git derler adama o zaman... Istihbarat teşkilatı denilen bir şey mi kaldı sanıyorsun . Istıhbarat sayın padişahımıza yapilacak "darbe"leri engelleme uğraşı işinde yormayın onları daha fazla. Polisi savıcısı herşeyin ırzına geçtiler zaten. Bütün dünyaya horoz gibi kafa tutuyorsun... sen ülkendeki bütün telefonları dinlesen diğer ülkelerle istihbarat paylaşımı yapmadıkça bir cacık yiyemezsin. Böyle patlar durursun.
Biraz mantıklı konusun lütfen sonrada yok cumhurbaşkanına sövmek vsvs benim ülkeme zarar vermez. Ama o cumhurbaşkanı ülkenin %50 sinin kendisine sövmesinden rahatsız olmuyorsa düşünmüyorsa neyi yanlış yapıyorum diye .... Gerçi ne düşünecek adamın tek hedefi başkan olmak.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
.. Bir de bu patlamalarda ölen insanların arkasından şehit diyerek durumu ajite eden bir kitle var. Kimse kusura bakmasın, bu insanlara şehit demek olayı hepten duygu sömürüsüne götürmeye yol açıyor.
Vatandaş şehit olmuyor , saldırıda hayatını kaybeden polislerimiz var bu kişiler şehit oluyor. Sonuçta vatanı koruma görevi üzerindeyken ölüyorlar.

Bu sorunların vatandaşın birliğiyle pek üstesinden gelinebileceğini zannetmiyorum , bu sorunların ana nedeni geçmişte yapılan hatalı dış politikalar. Sınırlarımızın yol geçen hanı olması en büyük hatamız mesela. Yani istenildiği kadar terörü lanetleyin , sokaklara dökülün bir anlamı yok. Meclisten yanlış kararlar çıktığı sürece istediğin kadar birlik ol...

Avrupanın en büyük 3. havalimanında bu eylem nasıl gerçekleşebiliyor benim aklım almıyor. Bu kadar güvenlik zaafiyeti nasıl olabiliyor?
Havalimanı güvenliğiyle pek bir alakası yok aslında durumun , hiç birisi ana güvenlik noktası olan x-ray cihazını geçememiş bütün çatışmalar bunun arkasında yapılmış. Bu yüzden havalimanı güvenliği üstüne düşeni yapmış olarak görüyorum ben ama ülke güvenliği sınıfta kalmış. Bu adamları havalimanı önüne kadar getiren , sınırlarımızdan geçiren adamlar burada işlerini yapamamış. Daha öncede söylediğim gibi , sınırlarımız yol geçen hanı , politika hatası.

ABD her bombalı saldırıdan önce Türkiye'deki vatandaşlarını uyarabiliyorken bizim istihbarat teşkilatımız ne iş yapıyor?
Bu olayı da merak ettim ve araştırayım dedim çünkü her bomba patlamasından sonra böyle bir açıklama geliyor.
Böyle bir uyarı var gerçekten ama o kadar kapsamlı bir uyarı ki , hiç bir yerinden tutamıyorsun. Avrupa da ki vatandaşlarımız , spor organizasyonlarına , açık alanlara , toplu ulaşımlara , tren ve diğer seyahat araçlarında dikkatli olsunlar. Özellikle Türkiye'de ki vatandaşlarımız ekstra tedbirli olsun. gibisinden bir uyarı gelmiş. Bu uyarı da 20 gün önce gelmiş yani mesajda bir eylem bekliyoruz ama nerede olabilir ne zaman olabilir bilmiyoruz deniyor. Haliyle üzerinden yürüyecek pek bir şey yok gibi. Her ay 2 tane böyle eylem oluyor zaten , bunu tahmin etmek pek zor değil... Bazı haber kaynaklarında direk havalimanına saldıracakları söylenmiş ama pek inandırıcı gelmedi. Zaten böyle bir bilgi gelse dahi yapılacak çok bir şey yok , adam yakalanacağını anladığında yine kendini patlatıyor.
Daha öncede dediğim gibi tek çözüm sınırların adam akıllı korunması bu da artık mümkün değil.


Özet olarak , devlette sorun yok denmesinin bir anlamı yok. Patlayan her bomba ülke güvenliğine harcanan bütün paraların boşa gittiğini gösteriyor.
Her saldırıdan sonra çağrılar yapılıyor , birlik olalım birlik olalım.
Birlik olup ne yapacağız ?
Birlik olup oy verdiğimiz adamların bizi koruması , bizim çıkarlarımızı düşünmesi gerekiyor. Sürekli insanlar ölüyor ardından hep birlik olun birlik olun.
Birlik olup seni koruması gereken adamlara hesap sorarsın , ben sana oy verdim ama her ay bomba patlıyor dersin.
Birlik olun devlete hesap sormayın anlayışı yüzünden hep bu haldeyiz zaten , birlik olup hakkımızı aramıyoruz , onun yerine lanetliyoruz.
Birlik olup yeterince lanetlersek bence bütün terör örgütleri silah bırakır ve mutlu mesut yaşarız...
 

Advance

 
Kayıt
27 Ocak 2008
Mesajlar
11.538
Beğeniler
19
Kardeşim 1 gün önce aktarmalı uçuşla olay yerindeydi, bir yakınınızın başına gelmiş/gelebilecek olması çok daha gerçek yapıyor böyle durumları. Kurtulmak istiyorum artık bu ülkeden.
 
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
Ben bu ülke halkı için inancımı yitirdim. Bir kere milletimiz ahlaksız olduğu için baştan kaybediyoruz. İnsanlar hayatlarının her alanında kendi çıkarları için hareket ediyor toplumun ahlak seviyesini kimse umursamıyor.

İkincisi çabuk unutuyoruz. Tarihte yaşanan olayları düzgün yorumlayamamak ise cabası.

Üçüncüsü de insanlardaki dinden çıkma korkusu. Dinden çıkmaktan korkuyorlar ama dinin emrettiklerinin onda birini uygulamıyorlar. Ben şahsen yıl boyu haftada bir cuma namazına bile gitmeyen insanların ramazanda oruç tutmalarına hayret ediyorum Oruç tutuyor ama muhabbet şu; bayramda ev kiralayıp karı kız doldurup 2 gün parti yapmak. Abicim sen niye 18 saat aç bekliyorsun ki? Senin fikrin neki zikrin ne olsun? Cevap basit topluımsal baskı hissediyorsun. Bu kimseler laikliğe de karşı çıkarlar çünkü aldığımız her karar dini inancımıza uygun olmalıdır.. Evet oruçluyken ev kiralayıp seks partisi yapma planı kurmak dini inancın bir gereği. Sakın ha dindar olmayanlara oy verme dinden çıkarsın.

Dördüncüsü ise dindar olmayan veya farklı inançları olan insanlardaki islam düşmanlığı. Tamam inanmayabilirsin ama saygı duymak zorundasın çünkü dini inanç futbol takımı tutmak gibi bir düşünce sistemi değil. Diyeceksiniz ki müslümanlar da inanmayanlara saygı göstermek zorunda, evet haklısın ama ne demiştik? Bu toplum ahlaksız. Baş örtüsü vb meseleler çok uzun yıllar önce kontrollü bir şekilde aşılmış olsaydı şimdiki dini fırsat olarak kullananlara türemezdi. Bu topluluktan da bir bok olacağı yok büyük çoğunluğu yurt dışına yerleşme planı yapmakla meşgul.

Beşincisi ise devletin kolluk gücü olan askeriyenin zayıflatılarak kukla olmasıyla birlikte polis teşkilatının da beyni yıkanmış yandaş insanlarla doldurulması son noktayı koyuyor. Adaleti sağlamakla yükümlü olan insanların her gün bir meslaktaşı şehit düşerken bile adaleti sorgulamaması ne tür bir bataklığa saplandığımızın kanıtı gibi.
 
Kayıt
6 Nisan 2007
Mesajlar
66
Beğeniler
0
Vatandaş şehit olmuyor , saldırıda hayatını kaybeden polislerimiz var bu kişiler şehit oluyor. Sonuçta vatanı koruma görevi üzerindeyken ölüyorlar.

Bu sorunların vatandaşın birliğiyle pek üstesinden gelinebileceğini zannetmiyorum , bu sorunların ana nedeni geçmişte yapılan hatalı dış politikalar. Sınırlarımızın yol geçen hanı olması en büyük hatamız mesela. Yani istenildiği kadar terörü lanetleyin , sokaklara dökülün bir anlamı yok. Meclisten yanlış kararlar çıktığı sürece istediğin kadar birlik ol...



Havalimanı güvenliğiyle pek bir alakası yok aslında durumun , hiç birisi ana güvenlik noktası olan x-ray cihazını geçememiş bütün çatışmalar bunun arkasında yapılmış. Bu yüzden havalimanı güvenliği üstüne düşeni yapmış olarak görüyorum ben ama ülke güvenliği sınıfta kalmış. Bu adamları havalimanı önüne kadar getiren , sınırlarımızdan geçiren adamlar burada işlerini yapamamış. Daha öncede söylediğim gibi , sınırlarımız yol geçen hanı , politika hatası.



Bu olayı da merak ettim ve araştırayım dedim çünkü her bomba patlamasından sonra böyle bir açıklama geliyor.
Böyle bir uyarı var gerçekten ama o kadar kapsamlı bir uyarı ki , hiç bir yerinden tutamıyorsun. Avrupa da ki vatandaşlarımız , spor organizasyonlarına , açık alanlara , toplu ulaşımlara , tren ve diğer seyahat araçlarında dikkatli olsunlar. Özellikle Türkiye'de ki vatandaşlarımız ekstra tedbirli olsun. gibisinden bir uyarı gelmiş. Bu uyarı da 20 gün önce gelmiş yani mesajda bir eylem bekliyoruz ama nerede olabilir ne zaman olabilir bilmiyoruz deniyor. Haliyle üzerinden yürüyecek pek bir şey yok gibi. Her ay 2 tane böyle eylem oluyor zaten , bunu tahmin etmek pek zor değil... Bazı haber kaynaklarında direk havalimanına saldıracakları söylenmiş ama pek inandırıcı gelmedi. Zaten böyle bir bilgi gelse dahi yapılacak çok bir şey yok , adam yakalanacağını anladığında yine kendini patlatıyor.
Daha öncede dediğim gibi tek çözüm sınırların adam akıllı korunması bu da artık mümkün değil.


Özet olarak , devlette sorun yok denmesinin bir anlamı yok. Patlayan her bomba ülke güvenliğine harcanan bütün paraların boşa gittiğini gösteriyor.
Her saldırıdan sonra çağrılar yapılıyor , birlik olalım birlik olalım.
Birlik olup ne yapacağız ?
Birlik olup oy verdiğimiz adamların bizi koruması , bizim çıkarlarımızı düşünmesi gerekiyor. Sürekli insanlar ölüyor ardından hep birlik olun birlik olun.
Birlik olup seni koruması gereken adamlara hesap sorarsın , ben sana oy verdim ama her ay bomba patlıyor dersin.
Birlik olun devlete hesap sormayın anlayışı yüzünden hep bu haldeyiz zaten , birlik olup hakkımızı aramıyoruz , onun yerine lanetliyoruz.
Birlik olup yeterince lanetlersek bence bütün terör örgütleri silah bırakır ve mutlu mesut yaşarız...
Evet, biz burada tartışaduralım, meclis dünkü saldırıyı araştırma önergesini reddetsin. Boşuna konuşuyoruz boşuna tartışıyoruz. O bombanın yanı başımızda patlayacağı günü bekliyoruz sadece. İyi geceler.
 
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesajlar
3.852
Beğeniler
33
Şehir
Antalya
Ülkede çok farklı şeyler oluyor, birileri ülkede iyi şeyler yapmaya çalıştıkça birileri bunu istemiyor ve bi şekilde engel olma peşine düşüyor.
Bu patlamaların hepsi bunları işaret ediyor, hiç kimse Türkiye'nin ilerlemesini büyük bir DEVLET olmasını istemiyor.
Malesef bizim halkımızda birlik olmak yerine her defasında devlete taş atıyor, devleti kötülüyor, yönetenlere diktatör falan filan diyor.
Her ne olursa olsun, ülkenin Başbakanına, Cumhurbaşkanına yada diğer kollarına küfür etmek, saygısızca kelimeler kurmak nedir?
Sen kendi ülkende bunları yapıyosan, bırakta adamlar ülkeni patlatsın, büyümeni istemesin, kendi himayesi altına almaya çalışsın.
ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN, MİLLETİMİZE AKIL VERSİN.

 

Wax Whine

.NET
Kayıt
9 Eylül 2007
Mesajlar
17.595
Beğeniler
30
Şehir
Bağdat Caddesi / İST.
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
@BurakSerit Bu ülkenin başbakanına, cumhurbakanına tek kelime edilmediği için bu halde değil miyiz zaten? Havaalanında patlama olmuş bunun suçlusu kim? Ben miyim? Havaalanı girişinde yerde hızkesiciye benzer bloklar var ve bunlar komple arabayı tarayan xray cihazlarıdır. Bu kadar gelişmiş teknolojiye sahipsek bombayı nasıl teşhis edemiyoruz?
Belçika'da patlama olduğu an içişleri bakanı istifasını sundu. Bizimkilerse günü kurtarma derdinde. Gerekeni yapılacaktır. Bu son radde oldu temizleyeceğiz. E hani? İftar yemeği düzenleyerek nikah şahitliği yaparak açılışlara katılarak olmuyor bazı şeyler.
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt