Kayıt
15 Nisan 2012
Mesajlar
2.927
Beğeniler
20
Şehir
nowhere
Takımı
Seçiniz...
Arkadaşlar dün kargodan yeni dizüstü bilgisayarım geldi e tuşunun dün hafiften problemli olduğunu fark ettim havaya kalkık duruyordu bende bilgisayar teknik serviste çalıştım laptop klavye tuşlarını komple söküp geri takabiliyorum normalde bunu da bastırayım dedim baktım rayına oturmuyor sonra hafif kaldırmayı denedim baktım daha önce çıkarmış olanlar bilir makaslı bi sistem var ve o makaslı sistemde toplam 4 ince ayak var ayakların biri kopuktu şimdi aklımda üç soru var
1.)E tuşu çıkık asus bunu garanti kapsamında para almadan düzeltir mi?
2.)Garanti kapsamında düzeltmez ise komple klavye mi değişir yoksa sadece tek tuş takıp daha az bir ücret mi alınır?(Biz dükkanda yeni klavye sipariş edip komple değiştiriyordur ve toptancı fiyatı ortalama 50-70 olan ürünü işçilik payı ile 100 tl ye değiştiriyorduk, eğer böle olacaksa durum çok vahim :) .)
3.)Garantiye giden ürün ne zaman gelir ve garantiye giderse şöyle bir şey söylemek istiyorum İzmir/Çankaya da Asus garantisi varmış ben oraya götürüp orada yaptırabilir miyim?

Not:Çok soru sordum ama başına gelmiş olan arkadaşlarım yardımcı olabilir diye düşündüm.:)

Spoiler butonunu bulamadım resim biraz büyük oldu.
______________________________________________________________________________

28.18.2015 Düzenleme

Arkadaşlar asus teknik servisi aradım direk ücret karşılığında yapılacağını belirttiler bende sinirlendim çıktım laptop tamircilerine bakındım belki tuş uyarsa takarız diye burada da bulamadım. Şimdi hepsi burada ya iade talebinde bulundum 3 günlük makineyi garantiye gönderip birde üzerine para vermek gerçekten koyuyor, tuşun hasarlı olduğunu belirttim geri iade yaparken asus ile konuşmamızı yazdım umarım geri alırlar ürünü cidden kanserli bi servisi varmış asus'un...
 
Son düzenleme:
Kayıt
22 Aralık 2010
Mesajlar
7.631
Beğeniler
343
Bende teknik serviste çalıştım, normalde klavyenin zeminindeki tırnak kırıksa komple değiştirilmesi ve hiç bir ücret alınmaması gerekir. Tuşun altındaki tırnaklar kırılmışsa yine sadece tuşun değiştirilmesi ve yine hiçbir ücret alınmaması gerekir.

Ama konu Asus olunca tuş için gönderdiğin cihazın "bunun kablosu bükülmüş 70 liraya değiştirmezsek garantiye sokmayız" şeklinde tezgah kurabilirler. İstanbul'daki teknik servisi içler acısı Teknik sevis olayını fırsatçılık olarak uyguluyor.. Adaptör soketi arızasından gönderilen cihazı üst kapağı çatlak diye garanti içi tamir etmeyip garantili hale gelmesi için üst kapak satmaya çalıştıklarını okudum.

Asus tercih edecek arkadaşların bunları dikkate almalarını öneririm.
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
spoiler.png


Garanti kafasına göre işlem yapıyor , gönder garantiye laptopu yeni aldığını ve kutudan böyle çıktığını özellikle belirt.
 
Kayıt
15 Nisan 2012
Mesajlar
2.927
Beğeniler
20
Şehir
nowhere
Takımı
Seçiniz...
Şu yorumlardan sonra bir kez daha insanımızdan tiksindim , amazon<3
Hocam hepsiburada.com da bir sıkıntı yok ben aldığımda kutu sapasağlamdı elektronikte böle hatalar olabilir önemli olan hani ücretsiz düzeltsinler ben gerekirse izmir çankaya ya giderim elden.
 
Yukarı Alt